Στον Δρόμο
Πιτσιρίκο,
Γέλασα τόσο πολύ με την πρώτη μέρα τηλεκπαίδευσης! Αφού δεν καταφέραμε να συνδεθούμε στο πέρασμα μιας ώρας, πήρα παιδί και σκύλο και γεια σας. Απολαύσαμε έναν ωραίο περίπατο κι αδειάσαμε το μυαλό μας.
Όσο για την ημέρα του Πολυτεχνείου, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας πως δεν πρέπει να της προσδίδεται εορταστική χροιά αλλά συμβολική, ώστε να διακατέχει τις πεποιθήσεις και τις πράξεις μας.
Η αστυνομική καταστολή ήταν αναγκαία, ώστε να αποκαλυφθεί για άλλη μια φορά ο σκοπός ύπαρξης του αστυνομικού τάγματος, οι επιπλέον προσλήψεις αστυνομικών που διεξήχθησαν αλλά και η δημιουργία νέου σώματος ασφαλείας που περιέχει και το γυναικείο φύλο στην μετωπική σειρά, για να μην ξεχνάμε και την πρωτοποριακή γραμμή της κυβέρνησης.
Περιέργως, τα μείζονα ζητήματα όπως η φτωχοποίηση του λαού, το προσφυγικό καραγκιοζιλίκι, η τουρκική επεκτατικότητα και τόσα άλλα, έχουν παραγκωνιστεί από την δαιμονοποίηση του κορωνοϊού αλλά όποιος ξέρει από δαίμονες μπορεί εύκολα να διακρίνει από πού πηγάζουν.
Σήμερα, καθότι παγκόσμια μέρα κατά της παιδικής κακοποίησης, χιλιάδες παιδιά ανά τον κόσμο αναγκάζονται να μεγαλώσουν πριν την ώρα τους ή κάποια να κόψουν το νήμα της ζωής τους στην ηλικία που βρίσκονται.
Το κείμενο του Βαγγέλη Σπανού περί ενδοοικογενειακής βίας εν μέσω καραντίνας, νομίζω πως δείχνει ξεκάθαρα στοιχεία για άλλη μια σημαντική παράπλευρη επίπτωση του τόσο ανούσιου περιορισμού των ελευθεριών μας, όσων έχουν υπομείνει ανά τον πλανήτη.
Θα διακόψω εδώ για να προετοιμάσω την δεύτερη μέρα τηλεκπαίδευσης, με κλεψύδρα δίπλα μου στα 20 λεπτά χαριστικής αναμονής.
Αν δεν μπορέσουμε να συνδεθούμε και σήμερα, θα πάμε με την μικρή να σκαρφαλώσουμε σε κάποιο δέντρο, να μετρήσουμε κλαδάκια πεσμένα και να μιλήσουμε για την αξία της αγάπης, με τον ίδιο τρόπο που αναπτύξαμε τις δεξιότητες μας στον δρόμο όταν είμασταν εμείς παιδιά την δεκαετία του 80.
Λ.
(Αγαπητή φίλη, σούπερ είναι η τηλεκπαίδευση. Αν και μάλλον η τηλεκπαίδευση υπάρχει μόνο στη φαντασία μας. Πάντως, κι εμείς γελάσαμε πάρα πολύ. Δεν σχολιάζω άλλο γιατί ήρθε η ώρα να συνδεθούμε για τηλεκπαίδευση. Καλά, δεν θα συνδεθούμε ούτε σήμερα, οπότε θα παίξουμε και θα την περάσουμε φίνα. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)
Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου
Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.