Oh Christmas Tree🌲

Πιτσιρίκο,
Διαβάζοντας για την διαχείριση των περιοριστικών μέτρων στην Ινδονησία ελπίζω να μην αρχίσει να ορέγεται κι ο εγχώριος, δικός μας Μωυσής.

Στην Ινδονησία λοιπόν, αντί να επιβληθούν πρόστιμα, οι αρχές υποβάλλουν τους πολίτες που δεν φορούν μάσκα σε ταπεινωτικές τιμωρίες, όπως κοινωνικές εργασίες, push-ups, τρέξιμο κάτω από τον καυτό ήλιο, σκάψιμο τάφων αλλά και αναγκαστική είσοδο σε φέρετρο.

Διαπιστευτήρια είναι οι εικόνες που μπορεί να αναζητήσει κάποιος στο διαδίκτυο. Έτσι, για να εκτιμάμε αυτό που έχουμε. Ή, μάλλον, αυτό που καπελωθήκαμε εκ συνειδήσεως.

Εδώ στην πρωτεύουσα, πάντως, παρά τα πρώτα κρύα, η κινητικότητα καλεί κρατεί και στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, και στις γωνιές στα μουλωχτά.

Εφόσον στις περισσότερες περιπτώσεις οι άνθρωποι φοράνε μάσκες και δεν συνωστίζονται δεν καταλαβαίνω το κακό να βγαίνουν και να παίρνουν τον αέρα τους.

Πάντως, η χρήση ποδηλάτου, πατινιού και σκυλιού έχει αυξηθεί ως μέσο εξόδου για άσκηση και περίπατο και το νούμερο 6 έχει πάρει φωτιά.

Βέβαια, πολλοί αυτή την φορά χρησιμοποιούν χειρόγραφη ή εκτυπωμένη φόρμα εξόδου, ώστε να μην αφήνουν τα ίχνη τους και να καπηλεύονται τα πραγματικά ποσοστά εξόδου προς αποφυγήν επιμήκυνσης του lockdown λόγω κινητικότητας , το οποίο θεωρώ σωστή κίνηση.

Ο Μπακογιάννης λοιπόν ανέφερε πως φέτος περισσότερο από ποτέ η Αθήνα πρέπει να εκπέμψει μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Τώρα που είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ.

Ο Δήμος Αθηναίων προμηθεύεται εορταστικό στολισμό κόστους 599.800 ευρώ, ο οποίος φυσικά, δεν είναι μόνο για μία χρονιά.

Αντιθέτως, θα προστεθεί στον περσινό εξοπλισμό των δωρεών, με αποτέλεσμα το φως και η λάμψη των Χριστουγέννων να φτάσει σε ακόμα περισσότερα σημεία της Αθήνας.

Τόνισε, επίσης, πως αυτονόητο είναι ότι η συγκεκριμένη δαπάνη δεν θα επηρεάσει στο ελάχιστο το εκτεταμένο πλέγμα κοινωνικών παρεμβάσεων που έχει σχεδιάσει ο Δήμος Αθηναίων για το επόμενο διάστημα (μιας και λεφτά υπάρχουν να προσθέσω εγώ).

Η απόφαση για την ανάληψη του έργου από ιδιώτη ελήφθη, καθώς διαπιστώθηκε ότι, λόγω του μειωμένου εδώ και πολλά χρόνια προσωπικού του Δήμου, η διαδικασία στολισμού-αποστολισμού άφηνε χιλιάδες αιτήματα δημοτών σχετικά με θέματα ηλεκτροφωτισμού της πόλης σε εκκρεμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάτι το οποίο με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται ότι δεν θα ξανασυμβεί.

Έτσι λοιπόν οι πρωτευουσιάνοι θα απολαύσουμε φέτος κλεισμένοι από τα σπίτια μας ένα υπερθέαμα χριστουγεννιάτικων στολιδιών, το τελικό κόστος του οποίου θα μας στοιχίσει περίπου 800.000€, ποσό το οποίο θα ενίσχυε το κουρελιασμένο σύστημα υγείας και θα γλιτώναμε μερικές χιλιάδες θανάτους. Ας προσέχαμε…

Λ.

(Αγαπητή φίλη, πολύ καλά κάνει ο Κώστας Μπακογιάννης και αγοράζει νέο εορταστικό στολισμό για την Αθήνα. Τόσες χιλιάδες μπάτσοι είναι στους δρόμους, να μην χαρούν κι αυτοί λίγο με την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα; Αλλά και οι άρρωστοι που θα πηγαίνουν στα νοσοκομεία με το ασθενοφόρο, θα βλέπουν έναν εορταστικό στολισμό. Και επειδή αυτή μπορεί να είναι η τελευταία εικόνα που θα έχουν από την πόλη -γιατί μπορεί να τα τινάξουν- σκεφτείτε πόσο όμορφο θα είναι αυτό. Ας αφήσουμε τις μιζέριες και ας μπούμε κι εμείς στον κόσμο του μητσοτακέικου, όπου όλα είναι χαρωπά, ανέμελα και πλούσια. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.