Για τις ΜΕΘ διαφωνούν τα κόμματα, για τα εξοπλιστικά όχι

Γεια σου, φίλε μου Πιτσιρίκο! Χαμός γίνεται με την κριτική απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔούλας σχετικά με την διαχείριση της κορονοκρίσης.

Απουσία ουσιαστικών επενδύσεων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όχι μόνο σε κρεβάτια ΜΕΘ αλλά κυρίως σε εξειδικευμένο προσωπικό, προγραμματισμός και οργάνωση εφάμιλλη των παραδόσεων της χώρας, αίσθημα κοινωνικής ευθύνης όχι μονάχα από τα Lidl αλλά και από τα Harrods του Baden-Baden.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν χάνει την ευκαιρία να ξεσκεπάσει το ανάλγητο και γεμάτο υποκρισία πρόσωπο της ΝΔούλας που στηθοδερνότανε για τους 100 νεκρούς στο Μάτι αλλά δεν μοιάζει να συγκινείται με την καθημερινή εκατόμβη των τελευταίων εβδομάδων στα νοσοκομεία της χώρας.

Όσο αφορά την ανικανότητα της κυβέρνησης δεν χρειάζεται να λέγονται πολλά λόγια, η εικόνα μιλάει από μόνη της.

Ενώ λοιπόν όλοι στην αντιπολίτευση συμφωνούν με τα μέτρα τα οποία θα έπρεπε να λάβει αλλά δεν πήρε η κυβέρνηση σχετικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ, είναι ελάχιστοι εκείνοι που συνδέουν την εικόνα στις ΜΕΘ και στα νοσοκομεία με το σχεδόν προαποφασισμένο και κολοσσιαίων διαστάσεων -με βάση τα οικονομικά της χώρας- εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Ως προς αυτό, η συναίνεση είναι υπόγεια και -σχεδόν- καθολική.

Άλλωστε, ποσο σημαντικές είναι οι ΜΕΘ και οι υποδομές του ΕΣΥ και του εκπαιδευτικού συστήματος μπροστά σε 16 Rafale, 12 με 24 F-35A και 4 αμερικανικές φρεγάτες;

Η αξία των πρώτων είναι αμελητέα, ιδίως αν δεις το ζήτημα από την σκοπιά των δυνάμεων που κινούν τα νήματα της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης.

Τίποτα καινούργιο θα μου πείτε. Γνωστή, άλλωστε, εθελόδουλη μαριονέτα η Ελλάδα στην σύγχρονη ιστορία της. Πουτάvα που ψάχνει διαρκώς για ξένο νταβατζή.

Και στις πιο λαμπρές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της, τέτοια ήταν, γιατί να αλλάξει τώρα που βρίσκεται στα χειρότερά της;

Ακόμα και ύστερα από την τεράστια επιτυχία των ελληνικών πολιτικών και στρατιωτικών σχεδίων κατα την διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων, ο Βενιζέλος δεν διστάζει να παίξει τα ρέστα του στην εισαγωγή της Ελλάδας στο πλευρό της Αντάντ, προχωρώντας σε ρήξη με το παλάτι, σε αυτό που έμεινε στην ιστορία ως “εθνικός διχασμός”.

Εκστρατευτικό σώμα στην Κριμαία, κατάληψη της Ανατολικής Θράκης, απόβαση στην Σμύρνη, προέλαση στον Σαγγάριο, συντριβή, εγκατάλειψη των προγονικών εστιών του Ελληνισμού στην Ιωνία, προσφυγιά και ταπείνωση.

Κι όμως, η μοναδική φιλοδοξία των τότε ελληνικών κυβερνήσεων ήταν να γίνουν το πιστό και υπάκουο σκυλί των Αγγλο-Γάλλων στην περιοχή, που θα τους πετούσαν ένα μεγάλο κόκκαλο για να τον γλύφουν, την Ελλάδα “των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών”.

Τα ίδια θα συμβούν και τώρα. Η χρεοκοπημένη Ελλάδα εξοπλίζεται ως μοχλός πίεσης των ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία του Ερντογάν.

Η Τουρκία θα πρέπει να μπει ξανά στο αμερικανικό μαντρί, είτε με το καλό είτε με το άγριο.

Δεν είναι προφανώς ακόμα ξεκάθαρο το πού θα κάτσει η μπίλια και το πόσο διατεθειμένη θα είναι η Άγκυρα να διαπραγματευτεί την καινούργια σχέση της με την υπερατλαντική υπερδύναμη.

Οι ΗΠΑ πιέζουν σε επίπεδο διπλωματικό και κυρίως οικονομικό.

Ο Ερντογάν έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, αφού και η Ρωσία μοιάζει να είναι πολύ διστακτική στο αναλάβει περισσότερες δεσμεύσεις απέναντί του και να έρθει σε ανοιχτή κόντρα με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για τα μάτια και τα καπρίτσια του Σουλτάνου.

Η εκτίμησή μου είναι ότι η επαναπροσέγγιση Τουρκίας και ΗΠΑ θα προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα από όσο τα ξυπνοπούλια του ελληνικού ΥΠΕΞ το περιμένουν.

Στην κόντρα μεταξύ Ουάσινγκτον και Ερντογάν, η Ελλάδα είναι το μαστίγιο -μπορούμε να την εξοπλίσουμε καλύτερα για να σε πολεμήσει, θυμήσου τον πόλεμο Ιράν και Ιράκ- και το καρότο μαζί· αν τα βρούμε, οι αιτιάσεις σου για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου μας φαίνονται αρκετά λογικές και μπορούμε να αναγκάσουμε τους Έλληνες να συναινέσουν σε αυτό.

Υπάρχει, βέβαια, και η εγκαταλειμμένη από την Ελλάδα, Κύπρος, που θα αποτελέσει πιθανότατα είτε το πρώτο πιάτο είτε το dessert στο εορταστικό δείπνο για την επιστροφή του άσωτου υιού.

Όλα αυτά, βέβαια, μαγειρεύονται στο παρασκήνιο.

Στο προσκήνιο, κορονοϊός, μονάδες ΜΕΘ που επαρκούν ή δεν επαρκούν και το θαυματουργό εμβόλιο που θα λύσει ως δια μαγείας τα πάντα.

Ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που κάποια ελληνική κυβέρνηση αντιδράσει στα σχέδια των υπερατλαντικών της συμμάχων και αρνηθεί να παίξει τον ρόλο της Ιφιγένειας εν Αυλίδι, οι οίκοι αξιολόγησης Fritz, Pritz και Mix θα βάλουν το χεράκι τους υπενθυμίζοντας στους Έλληνες το πόσο αδύναμοι είναι.

Το δημόσιο χρέος της χώρας έχει ξεπεράσει το 200% και η “έκθεση Πισσαρίδη” είναι το πέμπτο μνημόνιο που το γράφουμε εμείς και όχι οι δανειστές μας.

Διαχρονικά εθελόδουλοι οι ραγιάδες, άλλωστε.

Όμως, μην ανησυχείτε καθόλου. Η ανάπτυξη είναι κοντά και το ελατήριο της οικονομίας θα εκτοξευτεί μόλις αρχίσουν οι εμβολιασμοί της Pfizer.

Το σύμπαν όλο θα συνωμοτήσει υπέρ της “ένδοξης” πατρίδας μας (χαχαχαχααααα!!!)

Φιλιά πολλά από την Εσπερία

Ηλίας

(Φίλε Ηλία, κυβέρνηση Μητσοτάκη για πάντα. Εμένα όλα καλά μου πάνε με Μητσοτάκη. Το μόνο καλύτερο που μπορώ να σκεφτώ στην κυβέρνηση, είναι το νέο κόμμα που θα φτιάξει ο Άδωνις μαζί με τα άλλα φασισταριά και θα εκφράσει απόλυτα την εκφασισμένη πια ελληνική κοινωνία. Φτάνουν πια τα ψέματα, ας παραδεχτούμε πως η Ελλάδα είναι τίγκα στους φασίστες και ρατσιστές νοικοκυραίους. Ηλία, αν ο Ερντογάν είναι πραγματικά έξυπνος, θα χτυπήσει την Ελλάδα τώρα. Η Ελλάδα είναι γερασμένη, χρεοκοπημένη, διχασμένη, εκφασισμένη και είναι το ιδανικό θύμα. Ποιοι θα πολεμήσουν; Οι βλαμμένοι μπάτσοι του Χρυσοχουντίδη; Αν είναι έτσι η Αστυνομία της χώρας, πώς φαντάζεσαι ότι είναι ο στρατός της; Ηλία, δεν ξέρω πόσα μέιλ έχω λάβει το τελευταίο διάστημα από ανθρώπους που μου γράφουν πως θα φύγουν από την Ελλάδα. Μόλις χαλαρώσει το θέμα του κορωνοϊού, βλέπω νέα μαζική έξοδο. Ηλία, δεν είναι πολύ αστείο ότι ο Μητσοτάκης το καλοκαίρι του 2015 κουνούσε στην τηλεόραση του Mega ένα χαρτονόμισμα της Ζιμπάμπουε και έλεγε πως με δραχμή το χρέος θα διπλασιαστεί, και τελικά το χρέος διπλασιάστηκε με ευρώ; Καλά, είναι να πέφτεις κάτω από τα γέλια. Ηλία, η Ελλάδα είναι τελειωμένη. Κάποιοι δεν θέλουν να το ακούν αυτό. Είναι αυτοί που ζουν το μύθο τους στο …Facebook. Αλλά η Ελλάδα είναι τελειωμένη. Δεν πειράζει, είναι ακόμα όμορφη. Κι εγώ περνάω υπέροχα. Ας πρόσεχαν οι Έλληνες. Είναι υπεύθυνοι για τις επιλογές τους. Να είσαι καλά, Ηλία. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.