Διπλωματικό επεισόδιο με το Άγιο Φως (ένα κείμενο πιτσιρικίστικο)

Διπλωματικό επεισόδιο με το Άγιο Φως προκάλεσε η υποδοχή του εμβολίου με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα.

Το Άγιο Φως διαμαρτυρήθηκε έντονα για την τεράστια κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την υποδοχή και προστασία του εμβολίου τις άγιες αυτές ημέρες.

Κύκλοι που βρίσκονται κοντά στο άγιο φως εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους.

Ο έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα δήλωσε με οργή και απογοήτευση ότι είναι απαράδεκτο να υποδεχόμαστε και να προστατεύουμε με αυτό τον τρόπο το εμβόλιο που παρασκευάστηκε από τουρκικά ,εβραϊκά και αμερικανικά χέρια και όχι το Άγιο Φως που ανάβει από ελληνικά….συγνώμη θεϊκά ήθελα να πω χέρια.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, μετά από εντολή του φωτός, απείλησε ότι όχι μόνο δεν θα ξαναέρθει να φωτίσει την Ελλάδα αλλά θα μεταφέρει και το μετόχι του Πανάγιου Τάφου από την Πλάκα στα Ιεροσόλυμα· πάνω σε ράγες, όπως το ναό των Αγίων Σαράντα στη λεωφόρο Κηφισίας πριν κάμποσα χρόνια.

Η ελληνική κυβέρνηση αντέτεινε ότι το όλο εγχείρημα έγινε με σκοπό όχι να εντυπωσιάσει τους καθυστερημένους ψηφοφόρους της αλλά κατά τα πρότυπα του Καποδίστρια, όταν ήθελε να πείσει τους Έλληνες για την καλλιέργεια της πατάτας.

Άλλωστε, το εμβόλιο ήρθε πάνω σε ένα μικρό βαν από τον Προμαχώνα, κάτω από άκρα μυστικότητα και όχι με ειδικά ναυλωμένη πτήση στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Δεν είχε αγήματα, κόκκινο χαλί και μπάντες να παιανίζουν.Το υποδέχτηκε ένας ταπεινός υφυπουργός – με ύφος λοχαγού της χούντας- και όχι σύσσωμα τα υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας και η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Το Άγιο Φως ανένδοτο απαιτεί η υποδοχή του να είναι στο εξής ανάλογη του εμβολίου.

Να το υποδέχονται δηλαδή όπως έναν ολιγάρχη πραγματικό κυβερνήτη του τόπου και όχι με ψεύτικες τιμές αγήματα και στρατιωτικές μπάντες, όπως τις μαριονέτες πολιτικούς υπαλλήλους τους.

Όλη η Ελλάδα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα και ακουμπάει -κλίνοντας ευλαβικά το γόνυ- πάνω στη μία και μοναδική παλέτα με εμβόλια που έφτασε στη χώρα μας.

Ρόλο μεσολαβητή μεταξύ Αγίου Φωτός και κυβέρνησης ανέλαβε η Ολυμπιακή Φλόγα η οποία δήλωσε ότι όλα είναι θέμα μάρκετινγκ και ότι με διάλογο και τους κατάλληλους χορηγούς όλα τα θέματα μπορούν να επιλυθούν. Η κρίση βαίνει προς εκτόνωση.

Επιχείρηση «Ελευθερία». Καλή λευτεριά!

Γιάννης

Υ.Γ. Είναι εντυπωσιακό, πάντως, ότι οι βλάκες κυβερνώντες τείνουν να ξεπεράσουν σε βλακεία και αναξιοπρέπεια τους καθυστερημένους στους οποίους απευθύνονται.

(Φίλε Γιάννη, θα σου βάλω 10 με τόνο. Γιάννη, μάλλον τα χάπατα είναι αξεπέραστα σε ηλιθιότητα, οπότε οι κυβερνώντες κάνουν τώρα πείραμα για να δουν αν είναι και εγκεφαλικά νεκροί. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου. Καλή λευτεριά!)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.