Εγώ, πάντως, τους βγάζω το καπέλο

Αν, τα περασμένα Χριστούγεννα, σας έλεγε κάποιος πως σύντομα θα εμφανιστεί ένας όχι και πολύ θανατηφόρος αλλά πολύ μεταδοτικός ιός και τα επόμενα Χριστούγεννα θα τα περνούσατε κλεισμένοι στο σπίτι σας, με συγκεκριμένο αριθμό ανθρώπων, με απαγόρευση κυκλοφορίας και τους αστυνομικούς να μπορούν να κάνουν ελέγχους στα σπίτια σας, θα του λέγατε πως είναι για το τρελοκομείο.

Κι όμως, αυτό συμβαίνει.

Και είναι ακόμα καλύτερο.

Για να βγείτε έξω από το σπίτι σας πρέπει να στείλετε SMS για να πάρετε άδεια και να ενημερώσετε γιατί βγαίνετε έξω -αλήθεια, δεν σας κάνει εντύπωση πως από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες αυτό με τα SMS συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα;-, ενώ οι αστυνομικοί έχουν το δικαίωμα να σας κάνουν έλεγχο στον δρόμο και να σας επιβάλλουν πρόστιμο.

Εννοείται πως δεν μπορείτε να πάτε από τον έναν νομό στον άλλον -αλλά μπορείτε να πάτε στο Παρίσι-, ενώ περιοχές της χώρας που δεν έχουν κρούσματα είναι κι αυτές σε lockdown εδώ και δύο μήνες, χωρίς κανείς να παρατηρεί πως αυτό είναι εντελώς παράλογο.

Φυσικά, τα σχολεία είναι κλειστά και πρέπει να φοράτε μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους, αν και οι ειδικοί λένε πως το 86% της μετάδοσης αυτού του όχι και τόσο θανατηφόρου ιού γίνεται σε κλειστούς χώρους και όχι στην Πάρνηθα.

Παράλληλα, τα μαγαζιά είναι κλειστά, για τα Χριστούγεννα μπορείτε να ψωνίσετε με click away μόνο έξω από τα μαγαζιά και αφού έχετε ενημερώσει τι θέλετε να αγοράσετε -αλήθεια, γιατί δεν το έκαναν αυτό και στα σούπερ μάρκετ που πηγαίνουν χιλιάδες άνθρωποι κάθε μέρα;-, μπορείτε να πληρώσετε μόνο με κάρτα, καλείστε από την κυβέρνηση να ψωνίσετε αλλά έχετε εσείς την ευθύνη επειδή πήγατε να ψωνίσετε, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης λέει πως το να ψωνίζεις εσώρουχα έξω από ένα μαγαζί δεν είναι γιουσουρούμ αλλά μέρος της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης και δεν του έρχεται ένα γιαούρτι από πουθενά.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι απελπισμένοι γιατί δεν έχουν έσοδα και δεν μπορούν να ζήσουν, ενώ την ίδια ώρα λίγοι άνθρωποι -που εντελώς συμπτωματικά είναι οι ολιγάρχες που είναι κώλoς και βρακί με τις μαριονέτες τους στην κυβέρνηση- κάνουν την μπάζα της ζωής τους και βγάζουν χρήματα για χίλιες ζωές.

Για να αισθάνεσαι ξεχωριστός και προνομιούχος μέσα σε όλο αυτό, θέλω να ξέρεις πως στην Δυτική Αττική το lockdown είναι καθολικό -αν και τα κρούσματα από ελέγχους που έγιναν εκεί ήταν πολύ λίγα-, οπότε καταλαβαίνεις πως σου κλείνω το μάτι ότι εσύ δεν είσαι σαν την πλέμπα και τους γύφτους που ζουν εκεί. Είσαι ανώτερος άνθρωπος και μπράβο σου.

Για τη μετάδοση του όχι και τόσο θανατηφόρου ιού, έφταιγαν αρχικά οι ηλικιωμένοι που δεν πρόσεχαν, μετά οι νέοι με τον ερωτισμό τους -οι Έλληνες νέοι, οι ξένοι τουρίστες είναι ανέραστοι και ντεκαβλέ-, οι μετανάστες και, εσχάτως, οι Ρομά, αφού στην Ελλάδα, ό,τι και να γίνει, πάντα καταλήγουμε πως για όλα φταίνε οι μετανάστες και οι Ρομά.

Βέβαια, υπάρχει κι ένα εμβόλιο που θα έρθει και θα σε σώσει σίγουρα από όλα αυτά -και θα πρέπει να το κάνεις οπωσδήποτε και με δική σου ευθύνη- αλλά αυτό είναι ένα εμβόλιο που κορυφαίοι γιατροί και επιστήμονες δηλώνουν πως δεν θα το κάνουν, αφού δεν ξέρουν τι παρενέργειες έχει, ενώ αυτό το εμβόλιο δεν ξέρει κανείς αν είναι απόλυτα αποτελεσματικό, τι διάρκεια έχει η επίδρασή του, ενώ δεν είναι και βέβαιο πως προφυλάσσει τους υγιείς ανθρώπους που θα το κάνουν -οι ασθενείς δεν μπορούν να το κάνουν- από τις μεταλλάξεις του ιού ή αν θα πρέπει να χτυπάνε νέα εμβόλια κάθε δυο εβδομάδες που ο ιός μεταλλάσσεται.

Υπάρχουν και κάτι φάρμακα που μπορούν να σώσουν αυτούς που νοσούν αλλά δεν μας απασχολούν ιδιαίτερα γιατί κάποτε θα πεθάνουμε όλοι, οπότε ας πεθάνουν αυτοί τώρα.

Αυτό που τα απογειώνει όλα αυτά είναι αυτοί που, ενώ τους συμβαίνουν όλα αυτά, κατηγορούν άλλους ανθρώπους πως είναι συνωμοσιολόγοι.

Δηλαδή, σε έχουν κλείσει στο σπίτι σου, ζητάς άδεια για να βγεις έξω, το βράδυ υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, είσαι υποχρεωμένος να φοράς μάσκα και στα κατσάβραχα, η ζωή σου καταστρέφεται και εσένα σε ενοχλούν οι συνωμοσιολόγοι.

Κάνε μου μια χάρη. Όπως είσαι, σήκω και πήγαινε και κοιτάξου στον καθρέφτη.

Ναι, αυτό. Χρόνια πολλά.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.