Η Ελβετία είναι μια μικρή χώρα της Ευρώπης που συνορεύει με την Ελβετία

«Η Ελβετία είναι μια μικρή χώρα της Ευρώπης που συνορεύει με την Ελβετία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία. Έχει πολλές λίμνες και πολλά βουνά, αλλά η θάλασσα δε βρέχει την Ελβετία και ιδιαίτερα τη Βέρνη.

Η Ελβετία πουλάει τα όπλα σε όλο τον κόσμο για να τους ξεκινάει αλλά αυτή δεν κάνει ούτε ένα τοσοδούλη πόλεμο.

Με κείνα τα λεφτά χτίζει τις τράπεζες. Αλλά όχι τις καλές τράπεζες, τις τράπεζες των κακών, ειδικά αυτοί με τα ναρκωτικά. Οι εγκληματίες της Σικελίας και της Κίνας βάζουνε εκεί τα λεφτά. Τα δισεκατομμύρια. Η αστυνομία πηγαίνει, λέει ποιανού είναι τα λεφτά, δε ξέρω, δε σου λέω, παράτα μας, η τράπεζα είναι κλειστή.

Αλλά δεν ήτανε κλειστή! Ανοιχτή ήτανε!

Η Ελβετία, αν στη Νάπολη έχεις καρκίνο, στη Νάπολη πεθαίνεις, αλλά, αν πας στην Ελβετία, πεθαίνεις πιο αργά ή ζεις. Γιατί η κλινική είναι πολύ ωραία, το χαλί, τα λουλούδια, οι σκάλες καθαρές, ούτε ένας ποντικός.

Όμως πληρώνεις πολλά, αν δεν κάνεις λαθρεμπόριο, δεν μπορείς να πας.

Φτάνει τόσο μεγάλη, η έκθεση;»

Από το «Εγώ ελπίζω να τη βολέψω», του Μαρτέλο Ντ’ Όρτα, ένα βιβλίο με εκθέσεις παιδιών Δημοτικού που εκδόθηκε το 1990 στο Μιλάνο αλλά διαβάζεται σαν χάπι κάθε μέρα με ευχαρίστηση το 2020.

στροφορμή

(Αγαπητή φίλη, καλά έκανες και το θύμισες αυτό το βιβλίο και αυτό το κείμενο. Αυτό το βιβλίο το είχα χαρίσει σε όλους τους φίλους μου, όταν βγήκε. Το μόνο καλό με την τηλεκπαίδευση είναι πως μπορούμε να ακούμε κι εμείς αυτά που λένε τα παιδιά στην δασκάλα. Περιμένω κάθε μέρα την τηλεκπαίδευση στα προνήπια με αγωνία. Λέγονται καταπληκτικά πράγματα. “Σοφία, τι έκανες το Σαββατοκύριακο;” “Το Σαββατοκύριακο έκανα ό,τι έκανα”. Άλλο παιδάκι κοιμάται, άλλο φιλάει τη μαμά του, άλλο τρώει, περνάμε πάρα πολύ ωραία. Θα μου λείψει η τηλεκπαίδευση. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.