Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, το ίδιο μαγαζί

Ενώ η Ελλάδα βυθίζεται, με τη χώρα σε lockdown, τον κορωνοϊό να θριαμβεύει, το Εθνικό Σύστημα Υγείας να έχει διαλυθεί, την οικονομία να έχει πάει στο διάολο, το δημόσιο χρέος να είναι στο 210%, τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών να είναι στο έλεος των αστυνομικών, την χώρα να ταπεινώνεται διαρκώς από την Τουρκία και τους Ευρωπαίους φίλους της, το θέμα των ημερών είναι το εξοχικό του Αλέξη Τσίπρα.

Κάποιοι λένε πως γίνεται θέμα το εξοχικό του Τσίπρα, ώστε η κυβέρνηση να αποσπάσει την προσοχή του “λαού” από τα σημαντικά θέματα που τον καίνε.

Δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο. Ο “λαός” μάλλον είναι σε κατάθλιψη, μοιάζει κλινικά νεκρός και δεν αντιδράει σε τίποτα.

Παρακολουθώντας τις “μάχες” των κυβερνητικών νεοδημοκρατών με τους συριζοπασόκους -για ανούσια θέματα, αφού τα σημαντικά τα έχουν υπογράψει όλοι μαζί-, σκέφτομαι πως όλα αυτά τα έχω δει πολλές φορές στο παρελθόν.

Επίσης, όλα αυτά δεν έχουν κανένα νόημα για τους πολίτες. Έχουν νόημα για τους πολιτικούς και για τις καρέκλες τους. Μην ξεχνάμε πως οι πολιτικοί ζουν από την δουλειά τους και όχι από την αγάπη του κόσμου. Πολλοί ξεχνάνε πως το να είσαι πολιτικός είναι ένα επάγγελμα.

Αλήθεια, ποια είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στα σημαντικά θέματα;

Καμία. Το διαπιστώσαμε την τελευταία δεκαετία, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση· αλλά και σήμερα, τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε αυτό το χαμό που συμβαίνει στη χώρα, αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να δοθεί άμεσα επίδομα στους αστυνομικούς.

Εντάξει, κάποιοι πασόκοι -οι περισσότεροι- πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ λιγότεροι πήγαν στην Νέα Δημοκρατία, για να κάνουν παρέα με τον Άδωνη Γεωργιάδη και τα άλλα φασισταριά που έχουν μαζευτεί εκεί, αλλά κι αυτά τα φασισταριά για το μεροκάματο παλεύουν, πουλώντας στα χάπατα πατρίδα, σημαία και θρησκεία, ενώ όλοι ξέρουμε πως η Ελλάδα είναι ένα θλιβερό προτεκτοράτο.

Αλλά, για παράδειγμα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που κατηγορείται σήμερα από τους συριζοπασόκους, δεν θα μπορούσε να είναι στον ΣΥΡΙΖΑ;

Ανετότατα.

Αν ο Αλέξης Τσίπρας -που κάποτε υποσχόταν, μεταξύ άλλων, πως θα διαλύσει τα ΜΑΤ- είχε προτείνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Χρυσοχοΐδης θα ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα.

Αλλά ο Τσίπρας προτίμησε τον Γιάννη Πανούση, στέλεχος της ΔΗΜΑΡ και πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού.

Για να μην κοροϊδευόμαστε, όλοι αυτοί ΠΑΣΟΚ είναι.

Αυτό που λέμε “ΠΑΣΟΚ” δεν είναι ιδεολογικός ή πολιτικός χώρος αλλά άνθρωποι που ψάχνουν για καρέκλα. Αριστερά, Δεξιά, όπου να ‘ναι.

Υπό αυτή την έννοια, σχεδόν όλοι οι Έλληνες -και όχι μόνο οι πολιτικοί- ΠΑΣΟΚ είναι.

Δηλαδή, άνθρωποι “όπου φυσάει ο άνεμος”. Γι’ αυτό είναι πολύ αστείοι εκείνοι οι Έλληνες που κατηγορούν τους άλλους πως δεν μένουν πιστοί στις αρχές τους και τις ιδέες τους.

Δηλαδή, είναι ο άλλος και δουλεύει για τον Μαρινάκη και σου σηκώνει και το δάχτυλο για ηθική. Ούτε που του περνάει από το μυαλό πόσο γελοίος είναι. Να είσαι χωμένος ολόκληρος στο βόθρο και να κάνεις κήρυγμα στους άλλους. Αυτομάτως, γεμίζει και το στόμα σου σκατά.

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ κάνουν το παιχνίδι τους και είναι πολύ πιθανό να συγκυβερνήσουν.

Ουσιαστικά συγκυβερνούν τώρα, όπως συγκυβερνούσαν και όταν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Όπως συγκυβερνούσαν για δεκαετίες η Νέα Δημοκρατία με το ΠΑΣΟΚ και τα χάπατα-πολίτες σκοτώνονταν μεταξύ τους νομίζοντας πως ψηφίζουν διαφορετικό κόμμα από τους άλλους.

Ο μόνος λόγος που δεν συγκυβερνούν -και τυπικά- Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αξιωματική αντιπολίτευση πια θα είναι ένα άλλο κόμμα -πιθανότατα το ΚΚΕ- και αυτό δεν το θέλουν γιατί η δύναμη του κόμματος που θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση θα αυξηθεί πολύ.

Βέβαια, είναι και τα χρήματα στη μέση. Με δυο κόμματα στην κυβέρνηση, το μερίδιο της μάσας μειώνεται, ενώ και κάποιοι πολιτικοί θα μείνουν αναγκαστικά απέξω.

Οπότε, πάρτε ανέμελο Κυριάκο Μητσοτάκη, υπέρκομψη Μαρέβα και εξοχικό Τσίπρα.

Αν προσέξετε, ο Τσίπρας αγιοποιείται και πάλι. Γίνεται ο “αθώος” πολιτικός του 2015 που τον κατηγορούν άδικα οι αντίπαλοί του.

Οπότε, συσπειρώνονται τα χάπατα γύρω από τον Τσίπρα, που θα πουλήσει ελπίδα και τα χάπατα θα τσιμπήσουν ξανά.

Και θα δουν πάλι το ίδιο έργο. Με το ίδιο θλιβερό τέλος.

Κάποιοι νομίζουν πως οι ολιγάρχες δεν θέλουν με τίποτα τον Τσίπρα.

Κούνια που τους κούναγε.

Ο Τσίπρας έχει πολύ καλή σχέση με αρκετούς ολιγάρχες.

Επίσης, οι ολιγάρχες έχουν “δημοσιογράφους” και πολιτικούς από όλα τα κόμματα.

Η πίεση στον Τσίπρα με συκοφαντικά δημοσιεύματα από τους δημοσιογράφους-“πιστόλια” είναι ο τρόπος του ολιγάρχη να καλέσει τον Τσίπρα να τα πουν με ένα ποτό δίπλα στην πισίνα.

Και ο Τσίπρας θα πάει. Ξέρουμε για τις συναντήσεις του Τσίπρα με τους ολιγάρχες πριν γίνει πρωθυπουργός, ενώ σχετικά πρόσφατα συζήτησε για το μέλλον της Κεντροαριστεράς με τον …Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Άλλωστε, πού ξεπλένεται ο Τσίπρας τώρα; Στα κανάλια των ολιγαρχών. Ο Τσίπρας ξεπλένεται στο βούρκο. Είναι να μην το συνηθίσεις.

Μητσοτάκης και Τσίπρας, ένα μαγαζί.

Διαφωνείτε;

Καλά, περιμένετε να περάσουν 30-35 χρόνια, για να γίνει πρωθυπουργός ο γιος του Τσίπρα που θα έχει τότε κι αυτός 32 σπίτια -σαν τον Μητσοτάκη σήμερα- και να τσακώνεται με τον γιο του Μητσοτάκη που θα έχει τότε 45 ακίνητα για το ποιος είναι πιο τίμιος, και τότε κάτι μπορεί να καταλάβετε.

(Στον Χριστόφορο)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.