Περί των εμβολίων εναντίον του Covid-19

Χαίρε, Πιτσιρίκο.
Περί των εμβολίων εναντίον του Covid-19 το ανάγνωσμα:
Έχει ήδη αρχίσει η πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ για το πόσο σωτήρια γαμάτο είναι το σε χρόνο dt δημιουργηθέν εμβόλιο. Πολλά είναι τα εμβόλια, αλλά ας αναφέρομαι στον ενικό, αφού Κινέζικα, Κουβανέζικα και Ρώσικα εμβόλια είναι εκτός κάδρου.

Να το ξεκαθαρίσω ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε παρανόηση: είμαι ΥΠΕΡ των εμβολιασμών. Πέρσι έκανα οικειοθελώς το αντιτετανικό και το της γρίπης, πολύ παλιότερα το της ηπατίτιδας Β, ζήτησα να μου συνταγογραφήσει ο γιατρός το του πνευμονιόκοκκου αλλά αυτός θεώρησε πως δεν είμαι αρκετά …ώριμος για κάτι τέτοιο.

Περιέργως πώς, ΌΛΟΙ οι γιατροί κι οι φαρμακοποιοί που γνωρίζω, όταν τους ρώτησα ευθέως αν οι ίδιοι θα το κάνουν όταν κυκλοφορήσει, απάντησαν -άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο κατηγορηματικά- πως ούτε καν τους περνά από το μυαλό. Ποτέ, όμως, δεν είχα τις κατάλληλες γνωριμίες.

Δεν είναι μόνο κάποιοι καμένοι εγκεφαλικά που είναι εναντίον του εμβολίου.

Υπάρχει ένα μεγάλο πλήθος αρκούντως μορφωμένων και ενημερωμένων που είναι εξαιρετικά επιφυλακτικό μόνο και μόνο από το γεγονός πως τα εμβόλια συνήθως αργούν εξαιρετικά περισσότερο να κυκλοφορήσουν και περνούν από πολλά στάδια απαραίτητα χρονοβόρων ερευνών προηγουμένως.

Όσο κι αν εμπιστεύεται κάποιος την Επιστήμη και την εξέλιξη της όποιας σχετιζόμενης Τεχνολογίας, σε καμία περίπτωση δεν εμπιστεύεται το ίδιο επιστήμονες υπαλλήλους εταιρειών που έχουν μέγιστο οικονομικό συμφέρον από την παραγωγή φαρμάκων και εμβολίων. Και δικαίως.

Αλλά αν όντως το εμβόλιο μπορεί να πετύχει όλα όσα διατείνονται οι κατασκευαστές του, τότε νομίζω πως βρήκα την ιδανική …φόρμουλα να πειστεί κι ο πλέον επιφυλακτικός:

Με ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το δυσθεώρητο 90% και με ελάχιστες παρενέργειες, ακόμη κι αν η παρεχόμενη προστασία περιορίζεται σε ένα τετράμηνο, το όποιο κράτος μπορεί να κάνει το εξής: Να ασφαλίζει κάθε πολίτη του στο 100% από κάθε πιθανή παρενέργεια του εμβολίου εφόρου ζωής.

Για παράδειγμα: Ας πούμε πως 1% όσων θα εμβολιαστούν, θα παρουσιάσει μέσα σε δυο 24ωρα ελαφρύ πυρετό και κακουχία. Το κράτος μπορεί να δηλώσει πως θα καλύψει μια διήμερη άδεια από την εργασία τους καθώς και τα έξοδα για τα παυσίπονα και τα αντιπυρετικά. Στα 10 εκατομμύρια πληθυσμού μιλάμε για 20 χιλιάδες κουτιά depon των 30 αγορασμένα σε τιμή χονδρικής.

Ας πούμε πως ένας στο εκατομμύριο εμβολιασμένων θα αναπτύξει ένα σοβαρό αυτοάνοσο νόσημα. Μιλάμε για 10 άτομα που θα πρέπει το κράτος να περιθάλπει εφ’ όρου ζωής. Πάλι τα έξοδα είναι μηδαμινά μπροστά στα τεράστια έσοδα από τον αναγεννημένο τουρισμό· ποιος δεν θα επισκεφτεί την Ελλάδα όπου το 100% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο;

Αν όλα όσα ακούμε αληθεύουν, το ρίσκο για τον πληθυσμό του πλανήτη ολόκληρου είναι ελάχιστο, άρα και για τα κράτη που θα ασφαλίσουν τους πολίτες τους από όποια παρενέργεια του εμβολίου. Γιατί όχι λοιπόν;

Δεν νομίζω πως θα δω να προωθούν και να υποστηρίζουν μια τέτοια πρόταση τα δήθεν αντιπολιτευόμενα κόμματα ή τα τηλεκατευθυνόμενα συνδικαλιστικά όργανα ή οι καλολαδωμένοι δημοσιογράφοι. Μπορεί και να κάνω λάθος.

Αλλά αν δεν, μήπως να οργανωθεί μια έστω διαδικτυακή συλλογή υπογραφών τουλάχιστον σαν πρώτο βήμα;

Ή μήπως κάτι τέτοιο μοιάζει πολύ με δημοψήφισμα κι ενοχληθούν πολλοί και διάφοροι όλων των αποχρώσεων ο καθένας για δικούς του λόγους;

Νομίζω πως αξίζει τον κόπο η προσπάθεια πριν αναγκαστούμε να βγούμε μαζικά στους δρόμους μασκοφορεμένοι και συγκρουστούμε με τα όργανα καταστολής, αν για κάποιον λόγο η κυβέρνηση δεν καταδεχτεί καν να συζητήσει τέτοιο πρωτοφανές λαϊκίστικο αίτημα.

Να ‘σαι καλά.

Α.

(Αγαπητέ φίλε, η δική μου άποψη για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού -όπως και για κάθε εμβόλιο- είναι απλή: Θα κάνω το εμβόλιο, αν μου πει ο γιατρός μου πως πρέπει να το κάνω. Έτσι κάνω μέχρι σήμερα στη ζωή μου, και έτσι σκοπεύω να συνεχίσω. Γιατί τον γιατρό μου τον εμπιστεύομαι. Είναι γιατρός και είναι έντιμος άνθρωπος. Τώρα, για τα υπόλοιπα, αν έχω καταλάβει καλά, οι ενστάσεις γιατρών και λοιπών ανθρώπων είναι για τις όποιες παρενέργειες μπορεί να έχει αυτό το εμβόλιο -που θα εγκριθεί με διαδικασία εξπρές- σε βάθος χρόνου. Δεν ξέρω κάτι παραπάνω από τους υπόλοιπους. Η λογική μου μου λέει πως θα πρέπει να περιμένουμε λίγο -άλλωστε, αυτό είναι ένα εμβόλιο για τους υγιείς ανθρώπους και όχι για όσους νοσούν από κορωνοϊό- αλλά, αν μου πει ο γιατρός μου να το κάνω, θα το κάνω την επόμενη μέρα. Εγώ θα επιθυμούσα να βρεθεί ένα φάρμακο για τους ανθρώπους που νοσούν, ώστε να μην πεθάνουν. Γιατί, δυστυχώς, οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πεθαίνουν από κορωνοϊό, ακόμα και πολλούς μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών. Θέλω να είμαι αισιόδοξος αλλά δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.