Ράσα, φτώχεια και φιλότιμο

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Η Πρώτη Τροπολογία του Αμερικανικού Συντάγματος απαγορεύει στην αμερικανική κυβέρνηση να ψηφίσει νόμους για τα θρησκευτικά ιδρύματα ή να καθορίσει κάποια θρησκεία ως την επίσημη κρατική ή να εμποδίσει την ελεύθερη άσκησή οποιασδήποτε θρησκείας. Επίσης, της απαγορεύει να περιορίσει την ελευθερία του λόγου ή του Tύπου, το δικαίωμα του λαού να συνέρχεται και να διαμαρτύρεται εναντίον της.

Κάτι ήξεραν οι εθνοπατέρες που ξεκίνησαν από τη θρησκεία.

Στην δε Ελλάδα το Σύνταγμα ξεκινάει με τη φράση «Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος».

Το πολίτευμα της χώρας, ουσιαστικά, είναι χριστιανοδημοκρατία. Ή μάλλον καλύτερα, χριστιανοταλιμπανική χουντίτσα.

Κάπου, λοιπόν, στη Τεχεράνη των Βαλκανίων ο πρωθυπουργός του προτεκτοράτου από τη μια τραβάει τα αυτιά των νέων και από την άλλη χαϊδεύει τα γένια των ιερών παππούληδων της Ορθοδοξίας.

Πείτε ό,τι θέλετε για όλα τ’ άλλα, αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερη πληγή για τη χώρα από την Εκκλησία.

Και μετά την χρεοκοπία του 2010, η πληγή άνοιξε ακόμα περισσότερο.

Σε μια δεκαετία που η χώρα διέλυσε απ’ άκρη σ’ άκρη, η Εκκλησία παραμένει το μεγαλύτερο βαρίδι.

Και ούτε αυτό δεν μπόρεσε να επιτύχει η Ελλάδα.

Να διαχωρίσει όλο αυτό το παπαδαριό από το κράτος.

Μέχρι που και οι …αριστεροί, αντί να …σκίζουν μνημόνια, πήγαν και υπέγραψαν νέο σύμφωνο διαβίωσης, οπότε καταλαβαίνει και ο τελευταίος ποιος κάνει κουμάντο στη χώρα.

Η Εκκλησία είναι, άλλωστε, το όποιο κράτος έχει απομείνει και γι’ αυτό ασκεί πολιτική.

Στην Ελλάδα οι βουλευτές ορκίζονται ενώπιον των …τριών ιεραρχών, ενώ γίνεται και αγιασμός, όπως και στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Το Άγιο Φως, το Πάσχα, καλωσορίζεται με τιμές αρχηγού κράτους.

Μάλιστα, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που η Παιδεία μοιράζεται υπουργείο με τη Θρησκεία, και που έχει για υπουργό Παιδείας μια θεούσα.

Και μόνο στην Ελλάδα ο …κορυφαίος λοιμωξιολόγος της χώρας θα ήταν ψάλτης.

Εννιά μήνες μέσα σε πανδημία και ακόμα να υπάρξει μια επίσημη απόφαση για ένα κουταλάκι και αν στην Εκκλησία κολλάς τον ιό ή τον …Θεό.

Και κανένας να μην βάζει το χέρι στη φωτιά να πει το αυτονόητο. Ότι κολλάει.

Αν και αυτούς που πρέπει να λυπάται κανένας περισσότερο είναι τους πιστούληδες, που δεν έχουν αφήσει κουταλάκι ή χέρι ιερωμένου αφίλητο.

Επίσης, οι παπάδες είναι περισσότεροι απ’ τους γιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οπότε τον πληθυσμό μάλλον είναι καλύτερο να τον εμβολιάσουν οι ιερείς στις εκκλησίες· μπορούν κάλλιστα οι εκκλησίες να μετατραπούν σε εμβολιαστικά κέντρα, αλλά μετά δεν θα ξέρεις αν οι παρενέργειες είναι από τον ιό ή από το λιβάνι, οπότε άκυρο.

Η Ελλάδα δεν πάει από το κακό στο χειρότερο. Πάει από το τρισχείριστο στην άβυσσο.

Έμεινε στα Βαλκάνια να κοιτάει την Ευρώπη με τα κιάλια.

Ράσα, φτώχεια και φιλότιμο.

Είναι ξεκάθαρο ότι ολόκληρη η χώρα έχει εναποθέσει τη σωτηρία της, πλέον, στο …Θεό.

Ειλικρινά, η Εκκλησία αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύει -όσο κανένας άλλος θεσμός- την σημερινή Ελλάδα. Διόρθωση: την απόλυτη κατάντια της σημερινής Ελλάδας.

Μεσαίωνας, αντιδραστικότητα, αποκομμένη από την πραγματικότητα και μπόλικη ηλιθιότητα. Και πολλή ανεμελιά. Εκτός αν αρρωστήσουμε, τέκνα μου, οπότε πιάνουμε ΜΑΦ 12 κλινών και μονοκλωνική Θεία Κοινωνία.

Αλλά έτσι όπως είναι η Ελλάδα σήμερα, καταλαβαίνει πλέον κανείς, ότι ούτε ο …Θεός δεν την σώζει.

Αμήν και …Καλά Χριστούγεννα.

Με εκτίμηση,

Άρης

Υ.Γ.1 Τόσες προσευχές και αγιασμοί που έχουν πέσει σ’ αυτή τη χώρα, τόσα αναμμένα κεράκια, θα νόμιζε κανείς πως η Ελλάδα θα ήταν έστω η χώρα με το δεύτερο μεγαλύτερο χρέος και πως το σκοτάδι που έπνιξε την χώρα θα είχε έστω πάτο. Ε, κάποιος μας μάτιασε, πανάθεμά τον.

Υ.Γ.2 Και ένα υπέροχο βίντεο που αποδεικνύει ποιος λογοδοτεί σε ποιον. Αν και πρέπει να αποδεχθούμε επιτέλους ότι αυτό θέλουν οι Έλληνες. Δεύτε λάβετε φως:

Υ.Γ.3 Ορίστε και μια ιδέα να κυκλοφορείτε ελεύθεροι μέχρι το καλοκαίρι που θα έρθουν οι τουρίστες, για να μην σας ενοχλούν και οι μπάτσοι. Φορέστε ράσα.

(Φίλε Άρη, δίνε πόνο. Άρη, ξέρεις πολύ καλά πως αυτά τα 15 χρόνια του μπλογκ έγραψα άπειρες φορές πως η Ελλάδα δεν θα κάνει ούτε βήμα μπροστά, αν δεν γίνει διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας. Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα έχει πάει στον διάολο αλλά οι Έλληνες επιμένουν. Εγώ το σέβομαι. Πρέπει να σεβόμαστε τις επιλογές των ανθρώπων. Βέβαια, οι μητροπολίτες είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο πολλών ανθρώπων στην διάρκεια της επιδημίας αλλά δεν βλέπω να επεμβαίνει ο εισαγγελέας. Δεν πειράζει, παπάδες και πιστοί που τα τίναξαν από κορωνοϊό έχουν πάει να συναντήσουν τον Δημιουργό τους και θα βρίσκονται τώρα στον Παράδεισο που είναι Covid free. Σατανική η ιδέα του Μητσοτάκη να αφήσει ανοιχτές τις εκκλησίες, για να ξεπαστρέψει το παπαδαριό και τους θρησκόληπτους. Μεγάλο μυαλό ο Κυριάκος. Και όλοι τον έχουν για ζαβό. Να είσαι καλά, Άρη. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.