Στην Βαρκελώνη, οι ηλικιωμένοι έχουν και πάλι ζωή

Γεια σου αγαπητέ Πιτσιρίκο!
Μόλις πέρασα από το φούρνο να πάρω ψωμί, εδώ στη γειτονιά, και στην καφετέρια του φούρνου είδα έναν παππού, πολύ παππού, μαζί με τη σύζυγό του να παίρνουν το απογευματινό τους.

Χάρηκα που τους είδα και που ακόμα είναι ζωντανοί, και ότι, παρόλο ότι έχουν τεράστια προβλήματα κινητικότητας και ο παππούς δεν σταματάει να μιλάει πάρα μόνο όταν τρώει, άρχισαν να κατεβαίνουν πάλι κάθε απόγευμα για τον καφέ με γάλα, όπως μου είπε η υπάλληλος που τη ρώτησα.

Χάρηκα πραγματικά που άνοιξαν τα καφέ, μόνο και μόνο γι’ αυτούς τους ανθρώπους.

Τους ηλικιωμένους που έχασαν τον προσανατολισμό τους με τόση κλεισούρα.

Και γιατί οι περισσότεροι δεν μπορούν να μετακινηθούν παρά μόνο μερικά μέτρα από το σπίτι τους.

Και μετά σου λένε “κάτσε μέσα μην κολλήσεις”.

Ορίστε, που ακόμα κι αυτό το ζευγάρι των πολύ ηλικιωμένων έχει αντέξει μέχρι τώρα και μπορεί να ξαναβρεί το ρυθμό του.

Χάρηκα πολύ και συγκινήθηκα μέχρι δακρύων και απλώς ήθελα να το μοιραστώ.

Abrazos mil
Maria

(Αγαπημένη Μαρία, πολύ όμορφο να βγαίνουν έξω οι άνθρωποι και να ζουν, αντί να είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και να περιμένουν να πεθάνουν. Μαρία, θα ήθελα τρελά να ήμουν τώρα στην Βαρκελώνη, και να πηγαίναμε για έναν καφέ στην Γοτθική συνοικία. Ή για ένα salam dulce -έτσι λένε το μωσαϊκό (κορμό) οι Καταλανοί- στην Μπαρτσελονέτα. Εδώ στη Ζάκυνθο, μπορεί να μην έχουμε ούτε ένα κρούσμα εδώ κι ένα μήνα αλλά τα καφέ και τα εστιατόρια είναι κλειστά. Για την ασφάλειά μας. Από την δηλητηρίαση μάλλον. Ποιος ξέρει τι ρίχνουν αυτοί οι καταστηματάρχες στους καφέδες και στα φαγητά που μας σερβίρουν; Να είσαι καλά, Μαρία. Είσαι δύναμη. Την αγάπη μου. Abrazo fuerte.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.