Τους έχουν κλείσει στα σπίτια τους και αυτοί ψάχνουν την Δημοκρατία στο Facebook

Αν υπάρχει κάτι πάρα πολύ διασκεδαστικό αυτούς τους μήνες της επιδημίας και των lockdown, είναι όλοι αυτοί που σου λένε πως δεν είσαι δημοκράτης επειδή τους μπλόκαρες στο Facebook.

Δηλαδή, είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους, δεν μπορούν να βγουν έξω χωρίς να πάρουν άδεια από τον Μεγάλο Αδελφό του 13033, απαγορεύεται να κυκλοφορούν μετά τις 9 το βράδυ, οι μόνοι που έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορούν ελεύθερα είναι οι αστυνομικοί, και λένε στον άλλον πως δεν είναι δημοκράτης επειδή τους έριξε μπλοκ στο Facebook.

Να έχουν καταπατηθεί οι προσωπικές σου ελευθερίες, να έχει γίνει φιτίλια το Σύνταγμα της χώρας σου που δεν προβλέπει, βέβαια, lockdown, απαγόρευση της κυκλοφορίας, απαγόρευση συναθροίσεων κλπ, κι εσύ να ψάχνεις την Δημοκρατία στο Facebook.

Είναι σαν αυτούς που ζουν σε μια χώρα που χρεοκόπησε και κανείς δεν οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη, τα σκάνδαλα πέφτουν βροχή χωρίς να αποδίδεται Δικαιοσύνη, τα πλοία ταξιδεύουν με ασυνόδευτους τόνους ηρωίνης και δεν υπάρχει ανακριτής που να τολμάει να αναλάβει την υπόθεση, και αυτοί αναζητούν Δικαιοσύνη από τον διαιτητή στο γήπεδο.

Ναι, πιτσιρίκο, αλλά όλες αυτές οι απαγορεύσεις είναι για το καλό μας. Είναι για να σωθούμε από το τέρας που είναι ο κορωνοϊός, και παραμονεύει παντού.

Σοβαρά, το πιστεύετε αυτό; Αλήθεια;

Τότε, σε όλες αυτές τις περιοχές της Ελλάδας που δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού εδώ και πάρα πολλές εβδομάδες -και αυτές οι περιοχές είναι σχεδόν η μισή Ελλάδα- γιατί υπάρχει lockdown, απαγόρευση κυκλοφορίας και πρόστιμα για μάσκες κλπ;

Από τι προστατεύεις τους ανθρώπους στα νησιά που δεν έχουν ούτε ένα κρούσμα, ενώ, παράλληλα, ξέρεις ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό;

Από τίποτα δεν τους προστατεύεις.

Απλά, εργαλειοποιείς τον ιό και τους επιβάλλεσαι. Τους πατάς.

Τους πατάς και το απόδέχονται.

Και μετά ψάχνουν την Δημοκρατία στο Facebook.

Δηλαδή, τέρμα ηλίθιοι.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.