Το έγκλημα της Covid-19

Γεια σου ξανά, πιτσιρίκο,
Ήθελα καιρό να γράψω μερικά πράγματα για την πανδημία που μας κατατρέχει αλλά, όντας μη ειδικός, δεν ήθελα να πω τη γνώμη μου.

Άλλωστε, ο “ψεκασμένος” είναι ο νέος φασίστας στις μέρες μας και καλό είναι να προσέχει κανείς τι λέει και τι γράφει. Από την άλλη, στο blog σας βλέπω φιλικούς και γουτσουγούτσηδες, οπότε θα ρισκάρω να γράψω την αποψάρα μου.

Εξάλλου υποψιάζομαι πως θα κάνω καλύτερη δουλειά από οποιονδήποτε μη ειδικό δημοσιογράφο που αυτή τη στιγμή εργάζεται στην Ελλάδα, και που γράφει για τις βίλες του Τσίπρα.

Δεν ξέρω αν διαβάζετε Terry Pratchett εκεί στο νησί -αν όχι τον προτείνω ανεπιφύλακτα-, αλλά είχε γράψει σε ένα από τα βιβλία του πως “Κάποια εγκλήματα είναι τόσο μεγάλα όσο μια ολόκληρη χώρα. Πώς να καταδικάσεις μια χώρα; Θα χρειαστείς μια ακόμα μεγαλύτερη φυλακή”.

Ο συγγραφέας μιλούσε για τον πόλεμο και για το πώς αυτός ενορχηστρώνεται από την άρχουσα τάξη συγκεκριμένων χωρών, αλλά νομίζω κολλάει στην περίπτωση της πανδημίας μας μια χαρά.

Όσοι απο τους αναγνώστες του blog έχουν …ανησυχίες, πιθανώς έχουν δει ένα ντοκυμαντέρ που ονομάζεται “The world according to Monsanto”. Το ντοκιμαντέρ μιλάει για ερευνητές δημόσιων πανεπιστημίων που απολύθηκαν, όταν ανακάλυψαν πως ένα γνωστό παρασιτοκτόνο της εταιρείας Μonsanto, το round-up προκαλούσε καρκίνο. Μιλάει για μια κοινότητα της οποίας η υγεία καταστράφηκε απο διαρροές διοξίνης απο τα εργοστάσια της εταιρείας και για τα οποία η εταιρεία αρνούταν οποιαδήποτε γνώση και ευθύνη.

Τα κόστη σε ανθρώπινες ζωές τρομακτικά. Και ο κυνισμός, η θεώρηση της ανθρώπινης ζωής ως σκουπίδι.

Κάπως έτσι φτάνουμε και στην Covid19 που ξεπερνάει ακόμα και αυτές τις παλιές αθώες ιστορίες.

Κατ’ αρχάς, η πολιτικοποίηση της συγκεκριμένης πανδημίας είναι τρομακτική. Η δαιμονοποίηση της Κίνας στην αρχή της πανδημίας και η κήρυξή της ως αποδιοπομπαίου τράγου για την πανδημία ήταν μια προφανής εργαλειοποίηση της κρίσης από τις ΗΠΑ στον νέο ψυχρό πόλεμο εναντίον της Κίνας.

Η ανακάλυψη κρουσμάτων σε άλλες χώρες και σε παλαιότερες ημερομηνίες από την εκτιμώμενη αρχή της πανδημίας στην Κίνα έκανε το συγκεκριμένο επιχείρημα να αρχίσει να καταρρέει, ωστόσο η προπαγάνδα έκανε καλά τη δουλειά της: Εκατομμύρια οι εξοργισμένοι με τους βάρβαρους Κινέζους και τις κρεαταγορές τους.

Και κάπου εδώ αρχίζει το “ψεκασμένο” μέρος του κειμένου:

Κάποιοι επιστήμονες, έψαξαν το RNA του ιού και βρήκαν αλληλουχίες που συνδέονται με χρήση μιας εργαστηριακής τεχνικής που ονομάζεται “gain of function”.

Αυτή η τεχνική, χρησιμοποιήθηκε από αμερικανικά -όχι που θα λείπανε!- άλλα και κινέζικα βιολογικά εργαστήρια για τη γενετική τροποποίηση Κορονοϊών. Για κάποιο χρονικό διάστημα μάλιστα η συγκεκριμένη τεχνική είχε απαγορευτεί λόγω της επικινδυνότητάς της, ώσπου τα πειράματα ξεκίνησαν ξανά.

Εκεί που τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα, είναι πως επιστήμονες που συνεργάζονταν με εργαστήρια που έκαναν τη συγκεκριμένη έρευνα, έσπευσαν να διαβεβαιώσουν πως ο νέος ιός δεν έχει εργαστηριακή προέλευση πριν καν βγουν οποιαδήποτε αποτελέσματα έρευνας που έδειχναν προέλευση από κάποιο ζώο.

Ουσιαστικά η ζωική προέλευση ακόμα αναζητείται· και είμαι σίγουρος πως κάποιοι άνθρωποι θέλουν πάρα μα πάρα πολύ να ανακαλυφθεί.

Ωστόσο, η γενετική “κάννη του όπλου” βρίσκεται στον ιό, και κατά την άποψή μου -ως μη ειδικού πάντα- θα είναι δύσκολο να αιτιολογηθεί πλήρως.

Όπως και να έχει, όμως, είναι τουλάχιστον εγκληματικό να αποκρύπτεται η πιθανότητα εργαστηριακού ατυχήματος με χρήση μιας επικίνδυνης τεχνικής από το ευρύ κοινό, τη στιγμή που μετράμε εκατομμύρια θύματα από ένα τέτοιο λάθος·”Αν είναι λάθος” θα πουν οι πιο καχύποπτοι, αλλά, προσωπικά, βρίσκω δύσκολο να πιστέψω πως το χάος που προκλήθηκε από την πανδημία ήταν σκόπιμο. Μπορούμε να είμαστε πιο σίγουροι για την προέλευση του ιού όμως κοιτάζοντας το γενετικό του προφίλ.

Μάλλον είναι πολύ νωρίς για να μάθουμε την αλήθεια όμως. 30 χρόνια αργότερα και όταν θα έχουν αποχωρήσει οι άμεσα εμπλεκόμενοι, όλο και κάποιο ντοκυμαντέρ θα δούμε για την παρηγοριά.

Το άλλο έγκλημα που γίνεται είναι η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος για φάρμακα και υπηρεσίες της αρπαχτής.

Στην Ελλάδα των 20 εκατομμυρίων εμβολίων ενάντια στη γρίπη των πουλερικών έχουμε μεγάλη εμπειρία από μίζες, αλλά η κορωνοκατάσταση εύκολα ξεπέρασε σε αρπαχτή προηγούμενες καταστάσεις.

Από τις μάσκες αλεξίπτωτα, ως τα σκόιλ ελικικού, τις μίζες στα ΜΜΕ, τις μάσκες που δεν κάνουν καλό αλλά τελικά κάνουν, όταν οι φίλοι μας έκαναν εργοστάσιο για να τις παράγουν.

Και το τελευταίο μεγαλούργημα που έδειξε ο Ζαραλίκος στο τελευταίο του βίντεο με τις πόρτες που σε ψεκάζουν για να σε απολυμάνουν από τον ιό.

Και ας μην ξεχνάμε τα εκατομμύρια που δόθηκαν στα ΜΜΕ, για να εξαγοράσουν τη συνεργασία τους.

Άλλα νομίζω πως η πιο τρομακτική και ζημιογόνα ιστορία της πανδημίας είναι η εργαλειοποίηση της επιστημονικής έρευνας για δημιουργία εντυπώσεων και πώληση φαρμάκων· ειδικά, φαρμάκων που είχαν μείνει στα ράφια και οι φαρμακευτικές δεν ήξεραν πώς να τα ξεφορτωθούν.

Ένα από αυτά τα φάρμακα ήταν το Remdesivir, το οποίο ξεκίνησε την καριέρα του ως αντι-ιικό ενάντια στην ηπατίτιδα.

Αφού απέτυχε να δώσει αποτελέσματα, δοκιμάστηκε ως φάρμακο στον Έμπολα. Τελικά, δοκιμάστηκε ως φάρμακο ενάντια στην Covid19, όπου επίσης είχε πενιχρά αποτελέσματα.

Ωστόσο, πίσω από την ιστορία του Remdesivir, κρύβεται μια συστηματική προσπάθεια αποδόμησης της αποτελεσματικότητας παλαιότερων φαρμάκων που χρησιμοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ένα από αυτά είναι η χλωροκίνη, για την οποία έγιναν αρκετές έρευνες για τη δαιμονοποίησή της. Πιο πρόσφατα, ένα άλλο παλιό φάρμακο, το Ivermectin που φαίνεται να δείχνει θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του ιού είναι επίσης στόχος προπαγάνδας για “συγκρατημένη αισιοδοξία”.

Να τονίσω πως δεν είμαι ειδικός για να κρίνω την αποτελεσματικότητα αυτών των θεραπειών, βλέπω ωστόσο μια καταφανή προσπάθεια στηλίτευσης παλαιών φαρμάκων – τα οποία δεν “προστατεύονται” από πατέντες, ώστε να πουληθούν εντέλει αντίστοιχα αναποτελεσματικά καινούργια φάρμακα που είχαν μείνει στα ράφια.

Και ξέρω πως στη θριαμβολογία μας δεν το θυμόμαστε, άλλα όλα τα χρήματα που σπαταλήθηκαν για την αγορά αυτών των φαρμάκων είναι χρήματα φορολογούμενων.

Αλλά είναι κατανοητό γιατί δεν μιλάμε για θεραπεία: Η ανθρωπότητα αυτή τη στιγμή είναι σε mode εμβόλιο.

Τα κράτη έχουν επενδύσει στα εμβόλια παρά το γεγονός ότι η ανοσία από αυτά δεν κρατάει για πολύ, δεν γνωρίζουμε τις παρενέργειές τους -μάλιστα η Pfizer υπέγραψε συμφωνία με το βρετανικό κράτος να αποφύγει τις κυρώσεις σε περίπτωση παρενεργειών- , δεν μπορούν να διατεθούν σε τεράστιους αριθμούς και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ήδη άρρωστους ανθρώπους.

Όλα αυτά τα επιχειρήματα επιμελώς αγνοούνται απο τις κυβερνήσεις για να πουλήσουν success stories και να μην τους φάει ο κόσμος με τις τσουγκράνες.

Με την κάθε φαρμακευτική να πετάει ποσοστά 90 και 95 τοις εκατό κάθε εβδομάδα, και τους CEO τους να κάνουν πάρτι στις πωλήσεις μετοχών, είναι προφανές πως συμμετέχουμε σε ένα γιγάντιο marketing σόου με συμμετοχή των κρατών που θέλουν να πουλήσουν ελπίδα, για να καλύψουν την ανικανότητά τους στο να διαχειριστούν την πανδημία.

Σίγουρα λοιπόν σε ένα τέτοιο κλίμα τρομακτικής αισχροκέρδειας θα χαλάσει τη μπίζνα οποιοδήποτε παλιό φάρμακο που δουλεύει και ως θεραπεία.

Άσε που τα εμβόλια δεν απαιτούν να χτίζεις και νοσοκομεία, τα οποία δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ ήθελαν να γκρεμίσουν.

Οπότε, προπαγάνδα μέχρι δακρύων, τουλάχιστον μέχρι να πουλήσουμε το στοκ των εμβολίων και των αποτυχημένων φαρμάκων μας, και ας ψοφάει ο κόσμος.

Και η ανθρωπότητα, φυσικά, ακόμα χωρισμένη. Θα πληρώσουμε για τα δικά μας “καλά” εμβόλια, και όχι των Ρώσων και των Κινέζων που είναι “κακά”. Γιατί, προφανώς, άλλη επιστήμη κάνουν οι Κινέζοι και άλλοι οι Δυτικοί.

Άλλα σε μια μικρή βαλκανική χώρα που πρόσφατα έγινε ένα μικρό σκάνδαλο με άλλη μια φαρμακευτική που ονομαζόταν Novartis, και που τα διαπλεκόμενα πρόσωπα είναι ακόμα στην κυβέρνηση, είμαι βέβαιος πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Όλοι αυτοί έχουν το συμφέρον σας στο μυαλό τους και θα διαλέξουν την καλύτερη λύση.

Γιατί δίνουν σημασία στην ανθρώπινη ζωή. Πάνω απ’όλα.

Πάντως, αν και δεν ξέρω τον νομικό ορισμό του “εγκλήματος εναντίον της ανθρωπότητας” αυτό που ζούμε στις μέρες μας πλησιάζει πάρα πολύ.

Αυτός ο τρομακτικός κυνισμός, όπου η προστασία των κερδών από την αλήθεια, τα επιστημονικά δεδομένα και τις πραγματικές λύσεις είναι πιο σημαντική από τις ανθρώπινες ζωές.

Ορίστε, έγραψα τα ψεκασμένα μου και ηρέμησα.

Τι κάνεις λοιπόν όταν έχεις να κάνεις με ένα έγκλημα τόσο μεγάλο ενώ από κάτω οι υπήκοοι χειροκροτούν από τα μπαλκόνια και ψηφίζουν τους ίδιους διεθφαρμένους τύπους που το διαπράττουν;

Πας για μπάνια νομίζω. Η αποδοχή είναι ο μόνος δυνατός τρόπος να μην λαλήσεις.

Ο άλλος είναι να βγάλεις τα όπλα, αλλά, προφανώς, η Ελλάδα θεωρεί πως δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο ακόμα.

Σε αφήνω λοιπόν, πιτσιρίκο, να συνεχίσεις τα δικά σου μπάνια.

Χαιρετίσματα από το βροχερό Malmö

A.

Υ.Γ. Υπό διαφορετικές συνθήκες, θα επισύναπτα παραπομπές για τις πληροφορίες που αναφέρω παραπάνω. Ωστόσο, παρατηρώ τον τελευταίο καιρό μια προσπάθεια σε όλα τα μέτωπα φίμωσης των διαφορετικών φωνών. Δικό μας παράδειγμα στην Ελλάδα, είναι βίντεο του Χριστόφορου Ζαραλίκου για τη 17 Νοέμβρη, που πλέον χρειάζεσαι “εξακρίβωση στοιχείων” μέσω ταυτότητας για να δεις.
Όσοι είναι προβληματισμένοι, μπορούν με λίγο ψάξιμο να βρουν τις πληροφορίες και ο καθένας ας σχηματίσει την αφήγησή του. Το αν μπορούμε να διεκδικήσουμε δικαιοσύνη για αυτά τα εγκλήματα θα φανεί τα επόμενα χρόνια. Προσωπικά, δεν έχω μεγάλες προσδοκίες.

Υ.Γ.2

(Αγαπητέ φίλε, είναι προφανές πως ο κορωνοϊός -που είναι μεγάλος κίνδυνος για κάποιες ομάδες ανθρώπων- έγινε μεγάλη ευκαιρία για τις οικονομικές ελίτ του πλανήτη και κάποιες φαρμακοβιομηχανίες. Δεν βλέπω κάποια συνωμοσία σε αυτό. Απλά, οι ελίτ μπορούν να κάνουν ευκαιρία τα πάντα προς όφελός τους -ακόμα και έναν ιό-, ενώ οι από κάτω πετάνε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη και τσακώνονται μεταξύ τους για τις μάσκες σαν ηλίθιοι. Όσο για το πώς εμφανίστηκε ο κορωνοϊός, η πιο πιθανή εξήγηση, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι αυτό που είπε ο Γάλλος νομπελίστας Λικ Μοντανιέ -και έπεσαν όλοι να τον φάνε- ότι ο ιός ξέφυγε από ανθρώπινο λάθος από το εργαστήριο της Γιουχάν στην Κίνα. Σε κάθε περίπτωση, κάποια στιγμή θα γίνει γνωστό το πώς εμφανίστηκε και εξαπλώθηκε ο κορωνοϊός. Το πρόβλημα δεν είναι ο κορωνοϊός. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να είναι δούλοι και θέλουν κάποιον να τους δίνει εντολές. Εσείς ζείτε σε μια χώρα, τη Σουηδία, που επέλεξε τον δικό της δρόμο στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού και κατηγορήθηκε πολύ για αυτό. Βέβαια, η Ελλάδα -και άλλες χώρες- μάλλον θα ξεπεράσουν σύντομα σε θύματα τη Σουηδία, οπότε εγώ επιμένω πως η Σουηδία -με τα όποια λάθη της, ειδικά στην αρχή που της “ξέφυγαν” τα γηροκομεία- έκανε τη σωστή επιλογή. Γιατί, εκτός από τις επιδημίες, υπάρχει και κάτι που λέγεται Δημοκρατία. Αυτό η Σουηδία το σεβάστηκε. Επίσης, εμένα μου αρέσουν οι ψύχραιμες επιλογές, και όχι οι φωνές και οι υστερίες. Να είστε καλά. Την αγάπη μου. Και μακριά από την Ελλάδα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.