Το πόσο μπουκωμένα είναι τα ελληνικά ΜΜΕ δεν δίνει κανένα ελαφρυντικό στο πόσο μπουκωμένη είναι η ελληνική κοινωνία

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Τι κακία που τους πιάνει πάλι τους Έλληνες, για τις εκδρομές της πρωθυπουργάρας τους.

Να μην δουν έναν άνθρωπο να διασκεδάσει, αμέσως να του κόψουν τον αέρα.

Με γεμάτες τις ΜΕΘ, τους ανθρώπους με άλλα νοσήματα να το έχουν ρίξει στα τάματα γιατί δωμάτια να νοσηλευτούν δεν θα βρίσκουν -αν χρειαστούν-, και τους Έλληνες οριστικά πια κατεστραμμένους, δεν ξέρω τι απομένει να κάνει ένας πρωθυπουργός-μαριονέτα, εκτός από μότο κρος ή σκι.

​Δεν είναι ο μόνος, χωρίς αυτό να τον κάνει λιγότερο καραγκιόζη.

Το ίδιο έκανε -και κάνει- ο Trump, παίζοντας golf, ενώ αρνούνταν επί σειρά μηνών την πανδημία, μέχρι που κόλλησε.

Και τι έγινε;

Είχε την καλύτερη περίθαλψη.

Γιατί είναι πλούσιος και ταυτόχρονα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Νομίζετε ότι τους νοιάζει;

Μετά από πόσες κυβερνήσεις θα το έχετε καταλάβει, ότι δεν τους νοιάζει;

Τα προβλήματά σας δεν είναι δικά τους, δεν τους αφορούν.

Έχουν χεσμένο το Σύνταγμα, τους νόμους, τα πάντα. Δεν τους πιάνουν. Αυτά είναι για εσάς.

Το μόνο που τους αφορά είναι να αυξήσουν την περιουσία τους, να βοηθήσουν τους «δικούς» τους και να προωθήσουν διάφορα ιδιωτικά συμφέροντα και λόμπι.

10 δισεκατομμύρια για αμυντικούς εξοπλισμούς, 120 μύρια σε αεροπορική και αν τυχόν τους δημιουργήσει πρόβλημα η …μεσαία τάξη, να πάρει και αυτή κανένα ψιλό για να μην μπλέκεται στα πόδια της μεγάλης μπίζνας.

Ο κόσμος αυτός δεν είναι φτιαγμένος για να υπηρετεί όλους τους ανθρώπους, αλλά για να υπηρετούν οι πολλοί άνθρωποι τους λίγους.

Δεν είναι δα και μυστικό.

Τις μέρες αυτές στις ΗΠΑ θα ψηφιστεί ένα δεύτερο πακέτο στήριξης της οικονομίας.

Αυτή τη φορά μάλλον δεν θα περιέχει τίποτα για τα νοικοκυριά, εκτός ίσως από την παράταση της απαγόρευσης εξώσεων και την παράταση των πρόσθετων $300 ανά βδομάδα στα επιδόματα ανεργίας.

Γενικά, δεν βρίσκουν ποτέ τα λεφτά για τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες, αλλά πάντα βρίσκουν για όπλα, χρηματιστήρια, τράπεζες και αεροπορικές.

Ακόμα δεν έχουμε πάρει πρέφα γιατί συμβαίνει αυτό;

Έναν μήνα περιμένουν στη Σάμο να δουν έστω ένα ευρώ, μια κάποια υποστήριξη -νομίζω σήμερα ψηφίστηκε το ΦΕΚ· οι πλημμυροπαθείς σε Εύβοια, Κεφαλονιά, Καρδίτσα και αλλού ακόμα περιμένουν, και θα συνεχίζουν να περιμένουν-, ενώ και όταν τα δουν δεν θα είναι αντιπροσωπευτικά των αναγκών τους.

Και ακόμα δεν έχετε πάρει πρέφα γιατί συμβαίνει αυτό;

Αν θέλετε να συνεχίσετε να απλώνετε τα χέρια αντί να τα σφίξετε γροθιά, τότε να πάρετε απόφαση ότι θα ζείτε ανάμεσα στα αστροφώτιστα διαστήματα ενός συστήματος που δεν δομήθηκε ποτέ με γνώμονα τον κοινό άνθρωπο.

Αλλιώς βρείτε έναν τρόπο να γίνεται υπουργοί, αρχιεπίσκοποι, πρώτες κυρίες.

Τότε δεν θα σας λείπει τίποτα, ενώ δεν θα μπαίνετε σε λίστες αναμονής για ΜΕΘ, και θα σας περιθάλπουν και προληπτικά.

Και το σημαντικότερο, θα μπορείτε να πηγαίνετε για κρος στο βουνό χωρίς να στέλνετε ηλίθια SMS.

Όταν το καταλάβετε τι είναι αυτό που κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια, ίσως να αλλάξετε κάποια πράγματα.

Μέχρι τότε θα σας δουλεύουν ψιλό γαζί -αν και μεταξύ μας, δεν ξέρω ποιος δουλεύει ποιον τελικά.

Και όπως είδα σε μια εικόνα προ ημερών: Δεν λέμε εις υγείαν, λέμε εις Aegean (κορόιδα).

Με εκτίμηση,

Άρης

Υ.Γ.1 Το πόσο μπουκωμένα είναι τα ελληνικά ΜΜΕ δεν δίνει κανένα ελαφρυντικό στο πόσο μπουκωμένη είναι η ελληνική κοινωνία. Αν δεν αποφασίσουν οι Έλληνες να περάσουν πριονοκορδέλα κόσμο και κοσμάκη, ανάμεσα τους οπωσδήποτε όλους αυτούς τους γυμνοσάλιαγκες στο χαζοκούτι, τότε να σταματήσουν να γκρινιάζουν που τους εγκατέλειψαν οι …ημίθεοι που πάνε και ψηφίζουν. Κατάντησε κουραστικό. Πάνε και κάνουν πρωθυπουργό αυτό το φρόκαλο και τώρα περιμένουν τι ακριβώς, ούτε αυτοί ξέρουν.

Υ.Γ.2Αυτή την φάτσα, όταν κατάλαβε ότι η ντουλάπα της παίζει να είναι μεγαλύτερη από την κουζίνα του μέσου Αμερικανού, δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Αλλά και πάλι, αυτή είναι ένα μέρος του προβλήματος.

Υ.Γ.3 Τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα στην Ελλάδα, μαθαίνω, αρνούνται να κάνουν τεστ με το πλαφόν στα 40 ευρώ. Τόσους μήνες που τσάκωναν διακοσαράκια, ήταν η αγορά, ηλίθιε. Αλλά ούτε δημόσια εξεταστικά κέντρα υπάρχουν, ούτε τίποτα. Το κόστος της πανδημίας με κάθε τρόπο να μετακυλήσει στους πολίτες. Γιατί δεν ξοδεύονται για ανθρώπους που δεν γνωρίζουν. Άσε που έρχονται τα εμβόλια -που θα κάνουν μήνες να καλύψουν το σύνολο του πληθυσμού, για τα υπόλοιπα δηλώνω αναρμόδιος, τα είπαν τα υπόλοιπα παιδιά-, οπότε κάντε υπομονή και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός· πόσο μπροστά ήσουν ρε Κούλη, πόσο. Ατομική ευθύνη να έχετε, μόνο, μην σας χάσουμε. Τώρα που το σκέφτομαι κάπως πιο νηφάλια, μάλλον οδηγό επιβίωσης στον Άρη χρειαζόσαστε. Πάτε εσείς και ερχόμαστε και εμείς.

(Φίλε Άρη, δίνε πόνο. Άρη, είναι ενδεικτικό πως δεν υπάρχει καμία αντίδραση στην Ελλάδα, αν και είναι προφανές πια πως οι ευθύνες της κυβέρνησης για την άθλια αντιμετώπιση της πανδημίας είναι τεράστιες. Πλάκα έχουν οι Έλληνες. Έχουν κλειστεί στα σπίτια τους και νομίζουν πως είναι αδικημένοι. Και ήρωες μαζί. Άρη, οι Έλληνες κάθονται ακόμα και βλέπουν τους Χατζηπορτοσάλτε, για να μάθουν την αλήθεια. Αν και ξέρουν το μπούκωμα των καναλιών με εκατομμύρια από την κυβέρνηση. Τι να πεις; Έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί όλα. Η σύγχρονη Ελλάδα κατοικείται από μουγγούς σκλάβους. Να είσαι καλά, Άρη. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.