Αλήθεια, ποιον χειροκροτάνε;

Γεια σου πιτσιρίκο.
Ξαφνικά με την εκλογή Μπάιντεν οι απανταχού δημοκράτες σεληνιάζονται, ξαφνικά ρίχνονται στην Κολυμβήθρα του Σιλωάμ τα εγκλήματα στην Γιουγκοσλαβία, οι πόλεμοι στην μέση Ανατολή, οι νεκροί και οι ξεριζωμένοι πρόσφυγες, όλοι οι άτυχοι πολίτες των κρατών που καταστράφηκαν που γέμισαν αίμα, πόνο και ισλαμικό φονταμενταλισμό.

Όπου εμπλέχθηκε το βαθύ αμερικανικό κράτος της CIA και τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, οι δημοκρατικοί ήταν εκεί, όπως ήταν εκεί και ο πολεμοχαρής Μπάιντεν, η Κάμαλα και οι υπόλοιποι υποστηρικτές μιας δημοκρατίας που δουλεύει για λίγους από λίγους, μιας δημοκρατίας η οποία λογαριάζει τον κόσμο με βάση την ηγεμονική δύναμη που κατέχει στο παγκόσμιο στερέωμα.

Δεν είναι προβληματική η στήριξη στον Μπάιντεν αυτή καθαυτή αλλά η ιερότητα με την οποία μερικοί υποστηρίζουν κάποιον ο οποίος έχει de facto λευκό ποινικό μητρώο επειδή τα media τον καθαγίασαν.

Και αυτό δεν είναι ακόμα ένα προπαγανδιστικό τρικ του Τραμπ αλλά ένα γεγονός με την συντριπτική πλειοψηφία των αμερικανικών μέσων να οργιάζει υπέρ του δημοκρατικού, εκλεγμένου (πλέον) προέδρου.

Ταυτόχρονα, ο εν λόγω πρόεδρος δεν φέρνει ούτε κάτι νέο, ούτε κάτι πρωτοπόρο, ούτε εκλέχθηκε με σημαία τις κοινωνικές απαιτήσεις που χρόνια διεκδικούν και βασανίζουν τα κατώτερα στρώματα των ΗΠΑ τα οποία ζουν σε ένα εντελώς διαφορετικό κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον από τις βακτηριδιακές ελίτ που εξέλεξαν ακόμα μια φορά έναν πρόεδρο για αυτές, έναν πρόεδρο για λίγους και εκλεκτούς.

Έτσι, ο πρόεδρος Μπαιντεν θα έπρεπε να είναι καταδικασμένος στις συνειδήσεις όλων μας σαν μαέστρος ή συμπρωταγωνιστής των στρατιωτικών κατορθωμάτων των ΗΠΑ ανά την υφήλιο, και όχι εξευγενισμένος εξαιτίας του πολύ τοξικού και λαϊκίστικα ακροδεξιού προκατόχου του.

Έτσι, με τα παραπάνω, ο πρόεδρος Τραμπ δεν εξιλεώνεται, ούτε το δηλητήριο που έχυσε στην αμερικανική κοινωνία δικαιολογείται αλλά είναι τουλάχιστον αντιφατική η ενθουσιώδης στήριξη στον νούμερο ένα ενορχηστρωτή του κακού (Μπάιντεν) με την ψευτο-πρόφαση ότι θα φέρει ουσιαστικές αλλαγές σε μια βαθιά κοινωνικά άνιση Αμερική, η οποία στενάζει από την φτώχεια, όσο και αν την κρύβει καλά κάτω από το χαλί ή κάτω από τις γέφυρες των μεγάλων μητροπόλεων ή μέσα στα αυτοκίνητα που έχουν γίνει πλέον στέγη για εκατομμύρια άστεγους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιθωριοποίηση ορισμένων κοινωνικών στρωμάτων, η περιφρόνηση της επαρχίας και η Αμερική των δυο ταχυτήτων μαζί με μια μεγάλη δόση ακροδεξιού δηλητηρίου και alt right συντηρητισμού οδήγησαν τον Τραμπ στην εξουσία το 2016.

Ακόμα, είναι αντιφατικό να είσαι Έλληνας και να χειροκροτείς τον εξουσιαστή σου, τον προτέκτορά σου, αυτόν που γεμίζει στρατιωτικές βάσεις την χώρα σου, με πρόσχημα την εξωτερική ασφάλεια αλλά, όταν τον χρειάζεσαι, νίπτει τα χείρας του.

Είναι κατάντημα η χώρα σου να χρησιμοποιείται σαν ορμητήριο των Αμερικανών σαν πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού για τα ολοκαυτώματα που θα ακολουθήσουν.

Με εκτίμηση,
Ρόδιος Τσαπάρας

Υ.Γ Ζούμε σε κοινωνίες όπου ο κοινωνικός κονστρουκτιβισμός είναι τόσο εδραιωμένος που δεν μου κάνει εντύπωση η έντονη λαχτάρα της χειραγώγησιμης σκέψης να υποστηρίξει τον Μπάιντεν· έτσι και αλλιώς η κοινωνία της μίμησης ήταν πιο ανθεκτική από την κοινωνία της κριτικής σκέψης (διαχρονικά).

(Αγαπητέ φίλε, τα προβλήματα των ΗΠΑ που έφεραν τον Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία συνεχίζουν να υπάρχουν, και μάλιστα είναι πιο έντονα τώρα. Ο Τζο Μπάιντεν είναι εκφραστής του κατεστημένου των Δημοκρατικών και των ελίτ των ΗΠΑ, που κατάφεραν με την ανοησία τους, την έπαρσή τους και την απληστία τους να κάνουν πρόεδρο τον Τραμπ. Όπως διαπιστώνουμε και στην Ελλάδα, δεν είναι και πολύ έξυπνο να επιλέγεις να λύσουν τα προβλήματα αυτοί που τα δημιούργησαν. Το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ -με τα δυο κόμματα που είναι ένα- είναι παρωχημένο και δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα των Αμερικανών πολιτών. Τούτων δοθέντων, το επόμενο διάστημα αναμένεται να είναι συναρπαστικό και απρόβλεπτο. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.