Δεν απαντώ / Δεν ξέρω / Αγαμ…

Γεια σου ξανά, Πιτσιρίκο μου.
Κάποιοι αναρωτιούνται γιατί όλοι οι υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ είναι με το ένα πόδι στον τάφο.

Η απάντηση μάλλον είναι ότι με αυτά που θα τον αναγκάσουν να κάνει, θα έχει τύψεις μια ζωή. Οπότε, να η λύση, δεν θα έχει τύψεις για πολύ καιρό.

Φυσικά, τα καθάρματα δεν έχουν τύψεις, αλλά λέμε τώρα.

Θυμήθηκα που είπες για τον αναγνώστη -που παρόλο που δεν σε γουστάρει, διαβάζει όλα σου τα κείμενα- που είπε ότι όλα τα κείμενα τα γράφεις μόνος σου.

Προσωπικά, τον ευχαριστώ, γιατί σημαίνει ότι έχει βελτιωθεί κατά πολύ το γράψιμό μου. Αλλά, από την άλλη, ξέρω πως τα εύσημα έχουν την βαρύτητα αυτού που τα λέει, οπότε η χαρά είναι μόνο προσωρινή.

Βγήκε σήμερα μια δημοσκόπηση που επιβεβαιώνει πέρα πάσα αμφιβολίας και επιστημονικά ότι οι Έλληνες δεν κάνουν ούτε για ξεχωρίζουν πλαστικά από γυαλιά στην ανακύκλωση.

Θα μου πεις ποια ανακύκλωση στην Ελλάδα, αλλά το προσπερνώ.

Στις δημοσκοπήσεις η ΝΔ είναι πρώτη και με διαφορά.

Εδώ δεν χρειάζονται άλλα λόγια ούτε για την κυβέρνηση, ούτε για την αντιπολίτευση, ούτε για όλο το λαό γενικότερα.

Ο λόγος που αναφέρω όμως την δημοσκόπηση είναι άλλος. Και ο λόγος είναι ότι στις δημοσκοπήσεις το “δεν απαντώ/δεν ξέρω”, θα έπρεπε να είναι “δεν απαντώ/δεν ξέρω/αγαμήσoυ”.

Πού το ξέρω;

Ε, να, με πήραν και εμένα τηλέφωνο και, μόλις διάβασα σήμερα την δημοσκόπηση και ποιος την έκανε, κατάλαβα τι με ήθελαν τελικά.

Την Τρίτη λοιπόν με πήραν τηλέφωνο σε έναν από τους ελληνικούς αριθμούς που διατηρώ από ένα αριθμό που τελειώνει σε 1000.

Γενικά, όλα τα private numbers τα έχω μπλοκαρισμένα, οπότε αυτό έφτασε σε μένα, αλλά εξ αρχής την ψιλιάστηκα την δουλειά, γιατί δεν με παίρνει κανείς στον αριθμό αυτό.

Εκείνη την ώρα ήμουν στο ποδήλατο και έκανα βόλτα στο Βερολίνο, αλλά, αφού είχα σταματήσει ήδη γιατί νόμιζα ότι ήταν από σπίτι, το απάντησα.

Στην άλλη μεριά της γραμμής, ήταν μια ευγενική κοπέλα που μίλαγε επί ένα λεπτό, λέγοντας ευχές και χωρίς να λέει τίποτα ουσιαστικό.

Πλασιέ σκέφτηκα.

Την σταμάτησα για να την ρωτήσω τι ακριβώς θέλει και μόλις μου λέει ότι παίρνει από το κανάλι Open, χωρίς να έχω τον έλεγχο του δάχτυλου μου το έκλεισα ακαριαία και συνέχισα την βόλτα μου.

Παρόλο που δεν της είπα της κοπέλας αγαμήσoυ -γιατί δεν μου φταίει σε τίποτα και εμείς οι Γερμανοί έχουμε και τρόπους- η αυτοματοποιημένη μου κίνηση με κάποιο τρόπο το εννοούσε.

Επομένως, να ξέρουν και οι αναγνώστες ότι το Δ.Α./Δ.Ξ. στις δημοσκοπήσεις είναι και αγαμήσου και το λέω πλέον από εμπειρία.

Φιλιά πολλά από το Βερολίνο.

Δ.

(Φίλε Δημήτρη, καλά έκανες και δεν της είπες να πάει να κουτουπωθεί της κοπέλας, γιατί μπορεί να έβρισκες τον μπελά σου, αφού αυτές τις μέρες η Ελλάδα έχει ανακαλύψει τη σεξoυαλική παρενόχληση, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες πως υπάρχουν Έλληνες που βιάζoυν, αν κι εγώ δεν το πιστεύω γιατί αποκλείεται να υπάρχουν Έλληνες που κάνουν τέτοια πράγματα. Όσο για τις δημοσκοπήσεις, θυμάμαι μια φορά που μου τηλεφώνησε μια κυρία και κόντεψα να την τρελάνω. Αν και το καλύτερό μου ήταν όταν μου τηλεφωνούσαν κάποιες κυρίες από τις τράπεζες για να με πείσουν να πάρω δάνειο ή κάτι άλλο, και εγώ τους έλεγα πως τις εκμεταλλεύονται, τους έριχνα και μια μαρξιστική ανάλυση, και προσπαθούσα να τις πείσω να παραιτηθούν, λέγοντάς τους πως τη μια και μοναδική φορά που ζουν δεν γίνεται να είναι υπάλληλοι σε τράπεζα. Αλήθεια, τα έχω κάνει αυτά. Δημήτρη, ποιος τις γ@μάει τις δημοσκοπήσεις και τις εκλογές; Εγώ τα έχω ακόμα με τον εαυτό μου που σηκώθηκα και έφυγα από το νησί τον Ιούλιο του 2015 για να πάω στην Αθήνα να ψηφίσω στο δημοψήφισμα. Αλλά, τελικά, καλό μου έκανε γιατί κατάλαβα οριστικά τότε πως δεν έχει κανένα νόημα να ψηφίζεις στο προτεκτοράτο Ελλάδα. Όποιος δεν το έχει καταλάβει ακόμα πως δεν έχει κανένα νόημα να ψηφίζεις στην Ελλάδα, δεν θα το καταλάβει ποτέ. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.