Η Δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα, με εξαίρεση όλα τα άλλα

Η Ελλάδα, πιτσιρίκο, συνεχίζει να ντροπιάζεται καθώς, σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη στο ινστιτούτο V-Dem του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Gothenburg, κατατάσσεται στην κατηγορία των κρατών όπου καταγράφηκαν «μείζονες δημοκρατικές παραβιάσεις» από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο του 2020 με επίκληση στην προστασία από τον ιό.

Η χώρα μας σίγουρα δεν αποτελεί πρότυπο στον σεβασμό των δημοκρατικών θεσμών την περίοδο της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα βρίσκεται στο χειρότερο γκρουπ κρατών μαζί με την Τουρκία και σε δυσμενέστερη θέση από την Ουγγαρία του Orbán (ο Κούλης πάντα πρωτοστάτης, το γλυκό μου).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του σουηδικού ινστιτούτου, η αρνητική θέση της Ελλάδας οφείλεται κυρίως σε μείζονες περιορισμούς της ελευθερίας του Τύπου, καθώς και σε πολιτική διακρίσεων εναντίον μειονοτήτων και σε καταχρηστικές συμπεριφορές των αρχών ασφαλείας.

Η χαμηλή κατάταξη προέκυψε από τον «παρατεταμένο» και «επιδημιολογικά αβάσιμο» εγκλεισμό των αιτούντων άσυλο από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, σε περιορισμούς των δημοσιογράφων στην πρόσβαση σε πληροφόρηση, και σε φραστικές παρενοχλήσεις και συλλήψεις λειτουργών του Τύπου και όχι μόνο.

Φυσικά, τέτοιες επίσημες έρευνες δεν είδαν και πολύ το εγχώριο φως της δημοσιότητας, όπως επίσης και τα στοιχεία βασικών δεικτών της Εurostat και του Πανεπιστημίου Johns Hopkins που βρίσκει την ελληνική οικονομία στις τελευταίες θέσεις της E.E. και την κατάσταση, ως προς τα θύματα της πανδημίας, κάπως χειρότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Αν κάποιος λοιπόν θελήσει μια σχετική ενημέρωση πέραν των φερέφωνων μέσων μαζικής αποβλάκωσης, φτάνει μια μικρή έρευνα στους επίσημους ιστότοπους των αρμόδιων φορέων για του λόγου το αληθές.

Κι όλα αυτά, βέβαια, χωρίς να έχει μπει η αστυνομία στα πανεπιστήμια, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σπίτια μας. Ακόμα. Μόνο οι ναοί δεν προβλέπεται να αστυνομοκρατηθούν, οι χριστιανικοί εννοώ.

Όσοι λοιπόν ψήφισαν την δεξιά στο όνομα της δημοκρατίας και όσοι ψήφισαν την αριστερά του ΟΧΙ και τώρα τρώγονται μεταξύ τους ας κατεβάσουν λίγο τον πήχη γιατί, όπως είπε και ο ιστορικός Θουκυδίδης, ντροπή είναι να μην αποφεύγει κανείς την φτώχεια δουλεύοντας.

Πρόκειται για την οικονομία, ανόητε (THE 1992 CAMPAIGN).

Λίνα

(Αγαπητή Λίνα, δεν βλέπω αντιδράσεις από τους πολίτες στα όσα κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη -οπότε μάλλον θα συμφωνούν-, ενώ και η αντιπολίτευση μοιάζει να γουστάρει, αν κρίνω από τη στάση της. Σκασίλα μας λοιπόν για το τι λένε τα ξένα ινστιτούτα για την Ελλάδα. Μας ζηλεύουν, γι’ αυτό τα λένε. Λίνα, το πρόβλημα για την Δημοκρατία σήμερα είναι ότι δεν υπάρχουν πια άλλα πολιτεύματα, για να συγκριθεί μαζί τους η Δημοκρατία. Η Δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα γιατί δεν υπάρχουν πια άλλα πολιτεύματα. Η Δημοκρατία νίκησε και αυτό είναι η ήττα της. Αυτό το κείμενο για την Δημοκρατία, το έγραψα στο μπαρ ενός νησιού, περιμένοντας να ξεκινήσει το πάρτι. Όλα αυτά, τον μακρινό Σεπτέμβριο του 2018. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.