Θα τον ξεκάνουν τον γεράκο

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Ενώπιον του Θεού και του αμερικανικού λαού, δηλαδή δυο ανύπαρκτων εννοιών, ορκίστηκε ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden.

Σε μια ιδιαίτερη τελετή, λόγω Covid και Καπιτωλίου, σε βαθμό που νόμιζες ότι ορκίστηκε κάποια πολιτική μαριονέτα σε χώρα της Μέσης Ανατολής.

Μόλις είδατε την πρώτη παρουσίαση, τα εγκαίνια μιας μεταμοντέρνας, μεσοβέζικης, μεσοδυτικής «δημοκρατίας».

Τα πρώτα προεδρικά διατάγματα -Keystone, μετανάστευση (με απαγόρευση απελάσεων για …100 μέρες, μάλλον αυτή θα είναι και η γενικότερη …περίοδος χάριτος), πάγωμα φοιτητικών χρεών μέχρι τον Σεπτέμβριο κ.α.- και οι αναφορές του Biden, μεταξύ άλλων, στο ρατσισμό δείχνουν ακριβώς αυτό.

Ότι πασχίζουν να σώσουν την παρτίδα, προσφέροντάς μας μερικές συμβολικές «νίκες», για να μην εκτροχιαστούν τα πράγματα σε απρόβλεπτες καταστάσεις, σε νέο γύρο κοινωνικών εξεγέρσεων που δεν θα είναι «διαχειρίσιμες» πολιτικά.

Ο Biden είναι η προσπάθεια της Wall Street και της ελίτ να βάλουν για ύπνο τα δεκάδες κοινωνικά αιτήματα που έχουν αναδυθεί τα τελευταία χρόνια, προβάλλοντας μια ανύπαρκτη σύμπνοια αυτής της ελίτ με τους πληβείους.

Θέλουν, προφανώς, να κερδίσουν χρόνο, αφού το ξέρουμε όλοι ότι, κάποια στιγμή, θα μας υποχρεώσουν να επιστρέψουμε στο «κανονικό», δηλαδή στην κατάσταση που μας οδήγησε να εξεγερθούμε.

Η Αμερική, δηλαδή, προσπαθεί να βάλει ένα τοσοδούλικο τσιρότο πάνω σε μια τεράστια πληγή και να προσποιηθεί ότι όλα θα πάνε καλά.

Είναι, κιόλας, η πρώτη πολιτική «κρίση» που βλέπω στη ζωή μου και η οποία δεν προβληματίζει σχεδόν καθόλου τον κόσμο, εννοώ τον πραγματικό κόσμο, τον μέσο Αμερικάνο αν θέλετε.

Ίσως να φταίνε οι παρέες μου.

Αν και είναι πασιφανέστατο ότι όλα τώρα αρχίζουν.

Here comes the sun. Απλά, όχι αυτός που νομίζει ο …Bon Jovi.

Με εκτίμηση,

Άρης

Υ.Γ.Στο μεταξύ, τις επόμενες μέρες θα τον ξεκάνουν τον γεράκο να υπογράφει τον έναν νόμο μετά τον άλλον, οπότε ήδη πρέπει να ετοιμάζουν τον λόγο της Kamala ως της 47ης Προέδρου. Και δεν ήθελα να το χαλάσω, αλλά η ορκωμοσία δεν υπήρχε περίπτωση να μην γίνει απρόσκοπτα. Για προφανείς λόγους που οδηγούν πάντοτε στο δολλάριο. Τις τελευταίες μέρες, λοιπόν, υπήρχε μια γαλήνη, ενώ οι εκατομμύρια …Ούννοι χάθηκαν κάπου στα μισά του δρόμου. Πώς μ’ αρέσει κιόλας που μπορεί η Αμερική να είναι …διχασμένη -χαχαχαχα- αλλά τα ΜΜΕ πάντα ενωμένα. 5 κανάλια, 50 δημοσιογράφοι να λένε τα ίδια ακριβώς. Παπαγάλοι-ρομπότ. Ούτε αυτοί έχουν καταλάβει τι συνέβη τους τελευταίους μήνες. Όπως και πολλοί άλλοι που είχαν στραμμένη την προσοχή τους σε πρόσωπα και μέγαρα, όσο οι ίδιοι και οι ίδιοι πηγαίναν ανενόχλητοι στην τράπεζα να καταθέσουν τα τρισεκατομμύρια που έβγαζαν εν μέσω πανδημίας. Surprise. Εντάξει, όχι τώρα δα.

(Φίλε Άρη, δίνε πόνο. Άρη, είναι υπέροχο να βλέπεις τις ελίτ να προσποιούνται πως δεν καταλαβαίνουν ότι το πρόβλημα είναι η τεράστια οικονομική ανισότητα. Σαν να μην κατάλαβαν τι έφερε τον Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ πριν από τέσσερα χρόνια. Σαν να μην καταλαβαίνουν πως η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί. Άρη, περιμένω τον επόμενο νέο πόλεμο που θα κάνει ο Μπάιντεν -ή η Καμάλα- και τους Δημοκρατικούς να λένε “Ναι, αλλά ο Τραμπ ήταν μισογύνης”. Η μάχη πλούσιων-φτωχών θα έχει ενδιαφέρον στις ΗΠΑ. Γιατί οι φτωχοί έχουν -ακόμα- όπλα. Να είσαι καλά, Άρη. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.