Παραλίγο κίνηση Ματ από Μητσοτάκη-Χρυσοχοίδη

Αδέρφι πιτσιρίκο και λοιπά αδέρφια, γειά και χαρά σας.
Η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να σεβαστεί την νέα απόφαση περί απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, και θα κατέβει αύριο Πέμπτη στους δρόμους για να διαδηλώσει.

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν, άντε, επιτέλους, να δούμε τι θα γίνει πια με αυτή την κωλοκατάσταση στη σάπια χώρα που ζούμε.

Το δεύτερο πράγμα που σκέφτηκα ήταν πως τίποτα δεν θα γίνει σε αυτή τη χώρα, για τους γνωστούς λόγους που κι εσύ, πιτσιρίκο, έχεις βαρεθεί να επαναλαμβάνεις.

Κι επειδή στην Ελλάδα ζω, άρα έχω μάθει να περιμένω τα πάντα από την κυβέρνηση, το τρίτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν:

Πόσο γαμάτη κίνηση θα ήταν να έβγαινε ο Μητσοτάκης σε ένα διάγγελμα, και να ζητούσε να βγουν πάλι οι άνθρωποι αύριο στα μπαλκόνια, για να χειροκροτήσουν γιατρούς, νοσηλευτές κι εργαζομένους της υγείας.

Σκέφτηκα πόσο τέλειο θα ήταν να χειροκροτούν, και την ώρα που οι ματατζήδες θα προσπαθούν με δακρυγόνα και ξύλο να διαλύσουν τους διαδηλωτές της ΠΟΕΔΗΝ. Κάτι τέτοιο ψυχανεμίζομαι για αύριο. Ξύλο να βάλουν και στις τσέπες.

Και το κορυφαίο, να δείχνουν το βράδυ στις ειδήσεις τους κακούς υγειονομικούς που κάνουν στάση εργασίας και διαδηλώνουν εν μέσω πανδημίας, και στο σούπερ από κάτω να γράφει “Έξαλλος ο κόσμος με την ΠΟΕΔΗΝ, χειροκροτεί την προσπάθεια των αστυνομικών να διαλύσει τους ταραξίες, για να γυρίσουν πίσω στα νοσοκομεία”.

Γιατί, όταν ακούς Χρυσοχοίδη και ΕΛ.ΑΣ, θα σέβεσαι.

Στο ναι και στο όχι ήμουν να στείλω το κείμενο. Δεν είμαστε τώρα να τους βάζουμε ιδέες.

Θα έχει φοβερό γέλιο, πάντως, από αύριο στους δρόμους.

Προσωπικά, κατέβηκα στην τελευταία διαδήλωση για τους Καλλιτέχνες πέρσι, κι εκεί που έβλεπα τον κόσμο στα πεζοδρόμια να μας αγνοεί, και τους καταστηματάρχες να μας κοιτάνε με μίσος και οργή, είπα πως δεν ξαναπάω πουθενά. Λες και φταίμε εμείς που ψηφίζουν τους ίδιους απατεώνες σε κάθε εκλογές.

Ειδικά να βλέπει κανείς ειδήσεις αυτές τις μέρες. Άλλη φάση. Νιώθεις ότι ζεις σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Νίκος Σ.

Ηράκλειο Κρήτης

Υ.Γ.1 Η φωτό είναι από την Ιταλία τότε που τραγουδούσαν οι γείτονες το Bella Ciao. (ασχολίαστο)

Υ.Γ. 2 Να χαμογελάτε.

(Αγαπητέ φίλε, πολύ θα ήθελα να πάω στην διαδήλωση αύριο. Αλλά δεν είμαι στην Αθήνα. Οπότε, θα πάω για μπάνιο. Θα χειροκροτάω από την παραλία. Ό,τι μπορεί ο καθένας. Άλλωστε, πάω σε διαδηλώσεις από τα 10 μου, που μας έτρεχε η μάνα μου. Τα έχω κάνει τα χιλιόμετρά μου. Σειρά των νέων τώρα. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.