Σουηδία

Η Σουηδία είναι η χώρα που έχει κατηγορηθεί πάρα πολύ επειδή δεν έκανε lockdown, με αποτέλεσμα να έχει πολλούς θανάτους από τον Covid-19.

Στον πρώτο πίνακα, βλέπουμε τον αριθμό των θανάτων στη Σουηδία -από όλες τις αιτίες- τα τελευταία δέκα χρόνια.

Στον δεύτερο πίνακα, ο αριθμός των θανάτων από τον Covid-19 στη Σουηδία, ανά ηλικιακό γκρουπ, μέχρι τις 6 Ιανουαρίου του 2021.

Ο μέσος όρος ζωής στη Σουηδία είναι τα 82 χρόνια.

Πάνω από τους μισούς θανάτους από τον Covid-19 στη Σουηδία είναι άνθρωποι πάνω από 80 ετών.

Σχεδόν οι μισοί θάνατοι από Covid-19 στη Σουηδία ήταν στα γηροκομεία -ειδικά τους πρώτους μήνες της εμφάνισης του ιού- και η κυβέρνηση παραδέχτηκε το λάθος της.

Η κυβέρνηση της Σουηδίας δεν επέβαλε lockdown μέχρι τώρα επειδή “δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα της Σουηδίας”.

Πριν από μερικές μέρες, η κυβέρνηση της Σουηδίας ψήφισε νομοσχέδιο εκτάκτου ανάγκης, που επιτρέπει στην κυβέρνηση να επιβάλει πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.

Η σουηδική κυβέρνηση δεν έχει εφαρμόσει ακόμα lockdown. Ίσως το κάνει τις επόμενες μέρες.

(Τα συμπεράσματα δικά σας. Μια παρατήρηση μόνο: Τα στοιχεία για τους θανάτους το 2020 -από όλες τις αιτίες- στη Σουηδία είναι “καθαρά” γιατί η Σουηδία δεν ήταν σε lockdown. Σε άλλες χώρες, που ήταν ή είναι σε lockdown, τα στοιχεία χρειάζονται πιο προσεκτική ανάλυση, γιατί, για παράδειγμα, αν απαγορεύονται οι μετακινήσεις από τη μια περιοχή στην άλλη, είναι λογικό να μειωθούν πολύ οι νεκροί από τροχαία.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.