Στείλε μηδέν στο 13033 για κάθαρση

Φίλε μου Πιτσιρίκο αγαπημένε, με αφορμή την πρόκληση του φίλου Κώστα μέσα από το κείμενό του “Σχέδιο Αντίδρασης 1”, παίρνω το θάρρος να γράψω μερικά πραγματάκια, μιας και αυτά που αναφέρει εντελώς καλοπροαίρετα και να είναι καλά ο άνθρωπος, είναι πολύ όμορφα και ρομαντικά και είναι πολύ ωραίο που τα σκέφτηκε και μακάρι, αλλά πιστεύω ότι εδώ που ζούμε σ’ αυτό το κωλoχανείο, θα μπορούσαν εύκολα να γίνουν, μια άντε το πολύ δίωρη ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Μπορεί να έπαιρνε και το Oscar η ταινιούλα. Από ηθοποιούς και σκηνοθέτες βρωμάει το Hollywood.

Όμως, ξεχνά ότι έχουμε να κάνουμε με μια χώρα που εδώ και πάρα πάρα πολλά χρόνια έκανε ό,τι μπορεί, ώστε να φτάσει πλέον στο σημείο το πτώμα της να αναδύει τέτοια μπόχα, που ακόμα και στα πέντε μέτρα να την πλησιάσεις, σου βγαίνουν τα έντερα από το στόμα.

Πώς στο διάολο λοιπόν, να κάνεις την οποιαδήποτε προσπάθεια να την σώσεις, αφού έχει ψοφήσει;

Τέρμα έληξε. Η Ελλάδα τα έχει κακαρώσει. Αιωνία της η μνήμη.

Κι επειδή διαβάζω διάφορα από εδώ κι από κει, πρέπει κάποτε οι Έλληνες να συνειδητοποιήσουν ότι είναι οι ίδιοι, αποκλειστικά υπεύθυνοι και κανένας μα κανένας άλλος, για το φονικό.

Γιατί φόνος είναι. Δεν είναι θάνατος από φυσικά αίτια.

Φόνος γι’ αυτή την πανέμορφη χώρα από πολίτες που γούσταραν να αυτοκτονήσουν και την πήραν μαζί τους.

Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να είναι υπεύθυνος, όταν έχει το ΟΚ από τον λαό. Κι αυτό το ΟΚ έχει δοθεί πάμπολλες φορές σε όλους αυτούς τους σκατάδες. Απλά, κοιτάξτε, όχι στο παρελθόν, όχι, μη μας βγουν και τα δυο μάτια, κοιτάξτε τώρα, αυτήν τη στιγμή που διαβάζετε αυτό το κείμενο.

Πραγματικά, σε πιάνουν νευρικά γέλια, μόνο που το σκέφτεσαι. Τα γέλια, του σε λίγο τρελαίνομαι.

Άρα, με μια γνωστή και μη εξαιρετέα φράση: Ο κάθε λαός είναι υπεύθυνος για την εξουσία που έχει.

Κι αυτός εδώ ο συγκεκριμένος λαός, που, ήμαρτον, δεν υπάρχει χειρότερος κατά πώς φαίνεται, γούσταρε να πορεύεται στην ιστορία, με ψέμα και απάτη.

Ποιος λαός και ποια χώρα, που στηρίζονται στο ψέμα και την απάτη μπορεί να έχει μέλλον; Ούτε καν παρόν.

Γι’ αυτό και οι σημερινοί Έλληνες το μόνο που κάνουν είναι να ασχολούνται με τα παλιά χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο κλέβουν λίγο δόξα από κάποιους που δεν κυλίστηκαν στα σκατά για να γεμίζουν το απόλυτα τίποτά τους.

Τι κατάντια, Θεέ μου!

Κι επειδή έγραψα παραπάνω ότι δεν φταίνε οι πολιτικοί, και μπορεί κάποιος να διαφωνήσει, άντε να το διορθώσω λίγο.

Λοιπόν, οι προδότες δωσίλογοι, απατεώνες, λωποδύτες και ξεφτιλισμένοι κωλοτούμπες πολιτικοί που ευθύνονται για τον οικονομικό και όχι μόνο θάνατο της Ελλάδας, χαίρουν άκρας ασυλίας, ατιμωρησίας και ακόμα και τώρα, πολιτικής παρουσίας και κοινωνικής αποδοχής.

Είναι πιο όμορφο έτσι που το έγραψα;

Εντάξει, μπορεί να φταίνε. Άσχετα αν πορεύονται με μπούσουλα την λαϊκή αποδοχή. Έλληνες είναι κι αυτοί. Πολίτες αυτής της χώρας. Ξέρει ο Κούλης γιατί μας λέει συμπολίτες του.

Πάμε, όμως, πίσω στην πραγματικότητα.

Πολίτες που πάντα γούσταραν και μάλιστα με ζήλο και περηφάνια, να διαφημίζουν τον σταρχιδισμό, την κομπίνα, το κομματικό βόλεμα, το λάδωμα, την αδιαφορία για τα κοινά, την αμορφωσιά ως προτέρημα, τον ατομικισμό, τον άσκοπο καταναλωτισμό, την ψεύτικη ευημερία με δανεικά, τα γαρίφαλα, τις πίστες και πόσα ακόμα.

Πολίτες που ποτέ δεν απαίτησαν δικαιοσύνη, γιατί τους βολεύει να είναι αθώοι, όπως είναι όλοι οι Έλληνες.

Πώς λοιπόν να γίνει η κάθαρση, όταν έχουν γίνει πλέον ένα με το DNA σου, όλα τα παραπάνω;

Πώς να αντιδράσεις;

Μία είναι η απάντηση.

Δεν μπορείς.

Προτάσεις για να αλλάξει η κατάσταση, θα μπορούσαν να γραφτούν πολλές, Πιτσιρίκο μου. Κι από εμένα κι από εσένα κι απ’ τον φίλο Κώστα κι απ’ όλους μας.

Μάταια.

Μόνο με άλλους πολίτες θα μπορούσες να κάνεις όνειρα για κάτι καλύτερο. Κι αυτό θα αργήσει. Πάρα πολύ. Αν κοιτάξουμε την ιστορία μας, δεν έχουμε ανέβει ένα σκαλοπάτι. Θα το ανέβουμε τώρα που είμαστε και κλεισμένοι στα σπίτια μας;

Με μηνυματάκι στο 13033;

Άλλωστε, δεν υπάρχει η «αντίδραση» ούτε η «κάθαρση» στις επιλογές.

Οπότε, κάνα σούπερ μάρκετ, καμιά βοήθεια στο σπίτι για να δούμε την γκόμενα, καμιά βόλτα τον σκύλο και πολύ μας είναι.

Ίσως με αυτόν τον τρόπο έρθει και η κάθαρση βρε.

Με εκτίμηση και αγάπη!

Βαλαβάνης Δημήτρης

(Φίλε Δημήτρη, δεν ήθελα να τον στενοχωρήσω τον Κώστα, γράφοντάς του πως το πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι Έλληνες και πως αυτοί οι Έλληνες που θα μπορούσαν να την αλλάξουν σιχάθηκαν και σηκώθηκαν κι έφυγαν. Και αν οι κοινωνίες άλλαζαν με εκλογές, γιατί οι Έλληνες ψηφίζουν αυτούς για δεκαετίες; Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι Έλληνες. Αλλά οι περισσότεροι δεν μπορούν να κάνουν αυτή την παραδοχή. Αν την κάνουν, βλέπουμε για παρακάτω. Γιατί η παραδοχή του προβλήματος είναι το πρώτο -και απαραίτητο- βήμα για τη λύση του προβλήματος. Να είσαι καλά, Δημήτρη. Την αγάπη μου. Βρε Δημήτρη, για Δικαιοσύνη σε ποιο νούμερο στέλνουμε;)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.