Στο ανέκδοτο του Χότζα ζούμε όλοι μας

Γεια σου, φίλε μου Πιτσιρίκο! Έχουν λυσσάξει όλοι με την λέξη καραντίνα! Καραντίνα εδώ, καραντίνα εκεί, καραντίνα παραπέρα! Καμία καραντίνα δεν υπάρχει!

Δεν γίνεται ούτε ανίχνευση κρουσμάτων, ούτε ιχνηλάτηση επαφών, ούτε απομόνωση -δηλαδή καραντίνα- περιοχών όπου υπάρχουν πολλά κρούσματα, προκειμένου να προστατευτεί η υπόλοιπη χώρα και να συνεχιστούν οι κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες.

Συνεχίζουν τις παπαριές ότι προσπαθούν να ελέγξουν την νόσο,
κάνοντας ότι και οι Κινέζοι στην Γουχάν.

Όμως, οι Κινέζοι δεν εφάρμοσαν κανένα γενικευμένο lockdown, ούτε παρέλυσαν τις οικονομικές δραστηριότητες σε ολόκληρη την χώρα. Απλά έβαλαν σε καραντίνα την επαρχία της Γουχάν εμποδίζοντας την επέκταση της επιδημίας.

Επίσης, περιόρισαν και έλεγξαν αποτελεσματικά τα εισαγόμενα κρούσματα στην χώρα από το εξωτερικό.

Στις “προηγμένες” δυτικές κοινωνίες μας έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν την τσιγκολελέτα, ενώ παράλληλα εργαλειοποίησαν την πανδημία προκειμένου να επιταχύνουν την “κινεζοποίηση” του δυτικού καπιταλισμού όσο αφορά τα δικαιώματα και τις απολαβές.

Αφού λοιπόν μας έπρηξαν τα αποτέτοια με τα κρούσματα και τους εκατοντάδες -πάνω από 85 ετών- νεκρούς, επιβάλλοντας αρκετά περιοριστικά μέτρα, έρχονται τώρα που οι αριθμοί έχουν μειωθεί δραματικά να σκληρύνουν τα μέτρα με το αιτιολογικό ότι δεν είναι πολύ ευχαριστημένοι από τον ρυθμό της μείωσης τους!

Κάπως έτσι δικαιολόγησαν στην Ελβετία την απόφαση να κλείσουν από Δευτέρα όλα τα καταστήματα πλην φαρμακείων και super market.

Στην γειτονική Γερμανία, οι προβλέψεις μιλάνε για παράταση του γενικευμένου lockdown μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, απλά τους το πάνε μήνα-μήνα για να μην μουγκανίσουν δυνατά τα βόδια.

Το αποκορύφωμα, πάντως, είναι η Γαλλία, όπου ο Μακρόν μετατόπισε την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 στις 6 το απόγευμα! Θα τον ξεσκίσει τον κορονοϊό ο Μακρόν! Ίσως να του κρατάει κακία επειδή απείλησε την αγαπημένη του θειά, μάνα και ερωμένη του μαζί. Ποιος ξέρει τι συμβαίνει στην ψυχή του Μακρόν;

Το μόνο που είναι σίγουρο είναι το τι συμβαίνει στην κοινωνία. Η επιβολή δικτατορίας, με πρόσχημα την Covid-19 υγειονομική κρίση, δεν μπορεί να κρυφτεί πια με τίποτα.

Το λυπηρό είναι, βέβαια, η στάση συνενοχής της παγκόσμιας ιατρικής και λοιπής επιστημονικής κοινότητας που έχουν μεταβληθεί σε μπάτσους και προπαγανδιστές της κρατικής εξουσίας και κρυμμένης -όχι και τόσο καλά είναι αλήθεια- πίσω από αυτήν ολιγαρχίας.

Τα στατιστικά στοιχεία από τη Σουηδία -αλλά και από άλλες χώρες όπου είναι διαθέσιμα- είναι αμείλικτα.

Πρόκειται για πάθηση με θνητότητα μηδαμινή ή ασήμαντη στις ηλικίες κάτω των 45 ετών, υπολογίσιμη ιδιαίτερα για όσους έχουν κάποια υποκείμενα χρόνια νοσήματα στις ηλικίες μεταξύ 60 και 75, και πολύ μεγάλη σε εκείνους που είναι πάνω από τα 75 και κυρίως σε αυτούς που έχουν ξεπεράσει το προσδόκιμο επιβίωσης που είναι τα 82 έτη.

Να αφήσουμε λοιπόν τους ηλικιωμένους να πεθάνουν αβοήθητοι από τον COV SARS-2;

Όχι, βέβαια! Βοήθεια στο σπίτι, εμβολιασμός κατα προτεραιότητα και χρήση φαρμάκων όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα που είναι αποτελεσματικά για τον ιό -όταν και όπου χρειάζεται- είναι μερικές από τις απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα.

Την υπόλοιπη, όμως, κοινωνία γιατί την γαμούv από την καλή και την ανάποδη; Νοιάζονται τόσο πολύ και δακρύζουν όπως ο Όσιος Τσιόδρας για τους υπερήλικες;

Ο τρόπος που τους αντιμετωπίζουν υγειονομικά και συνταξιοδοτικά δεν συνηγορεί υπέρ αυτής της υπόθεσης.

Η αλήθεια είναι ότι εφαρμόζουν κι εδώ το δόγμα του σοκ, τρομοκρατώντας την κοινωνία με ένα μπαράζ στοχευμένης πληροφόρησης και παραπληροφόρησης προσεκτικά σχεδιασμένης και αριστοτεχνικά οργανωμένης από τα επικοινωνιακά επιτελεία των κυβερνήσεων και των ολιγαρχών.

Η Covid-19 υπήρξε η τέλεια ευκαιρία να τεθούν σε εφαρμογή σχέδια καταρτισμένα από καιρό, σχέδια αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων και κεντρικού ελέγχου-χειραγώγησης του πληθυσμού, μπροστά στα οποία ο Γκέμπελς μοιάζει με κακόμοιρο γατάκι και το 1984 του Όργουελ με ταινία επιστημονικής φαντασίας από την δεκαετία του ’30.

Θέλω να πω με αυτό ότι εκείνο που συμβαίνει σήμερα είναι απλά το ορεκτικό.

Το κυρίως γεύμα έπεται και τότε πολλοί θα πέσουν ξανά από τα σύννεφα. Φυσικά, αυτό δεν θα έχει την παραμικρή σημασία ούτε για τους θύτες, ούτε για τα θύματα.

Η αληθινή κρίση θα ξεσπάσει σε όλο της το μεγαλείο μόλις οι ελίτ αποφασίσουν πως η κορονοκρίση έφτασε στο τέλος της. Την ώρα που η ελληνική πολιτεία θα εορτάζει τα 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης του 1821. Τότε που η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη ύψωσε το ιερό λάβαρο της επανάστασης στην Μονή της Αγίας Λαύρας. Τι, δεν με πιστεύετε;

Ε, λοιπόν, όσο αλήθεια είναι αυτό που έγραψα για την κυρα-Γιάννα άλλο τόσο αληθινή είναι και η ιστορία για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό! Να φανταστείτε πως ούτε ο ίδιος την ήξερε.

Τα έχω γράψει όμως κι άλλες φορές, για την επανάσταση που ουσιαστικά ξέσπασε τον Φλεβάρη στην Μολδοβλαχία, για την επανάσταση που πέρασε δια πυρός και σιδήρου τα πρώτα χρόνια της και, τελικά, λίγο πριν σβήσει οριστικά σώθηκε από τα κανόνια των πολεμικών πλοίων των μεγάλων δυνάμεων στο Ναυαρίνο, για το προτεκτοράτο “η ωραία Ελλάς” που δημιουργήθηκε μετά και συνεχίζει κακήν κακώς να επιβιώνει ως τα σήμερα.

Δεν θα τα ξαναγράψω! Βαρέθηκα!

Η μικρή Ελλάδα είναι η χώρα που ζει μέσα στο ανέκδοτο του Χότζα.

Ο Μητσοτάκης αυξάνει το πρόστιμο από τα 300 στα 500 ευρώ και τρεις ώρες μετά το μειώνει πάλι στα 300 και όλοι είναι ευχαριστημένοι.

Οι μεν για το πόσο καλός άνθρωπος είναι ο πρωθυπουργός, οι δε επειδή ο αγώνας που έδωσαν στο Twitter δικαιώθηκε με την υπαναχώρηση του Κούλη. Κοροϊδεύει ο ένας τον άλλον δηλαδή.

Αλλά αυτό δεν είναι προνόμιο μόνο των κατοίκων της ευλογημένης χώρας, συμβαίνει και στην Εσπερία.

Το χαρακτηριστικό των προηγμένων δυτικών κοινωνιών -και ιδιαιτέρως των ΗΠΑ- είναι η πρόδηλη πια αδυναμία του πολιτικού συστήματος να ελέγξει 100% και να κατευθύνει με τον τρόπο που εκείνη επιθυμεί το πόπολο. Τουλάχιστον όχι τόσο αποτελεσματικά όσο το έκανε παλαιότερα.

Ταυτόχρονα, το πόπολο ζει και κινείται μέσα σε μια μεσαιωνικού τύπου θολούρα, ικανή να κάνει ακόμα και τον πιο αισιόδοξο επαναστάτη του περασμένου αιώνα να μασάει τα νύχια των ποδιών του από αμηχανία.

Το μόνο, βέβαιο, είναι ότι πολύ σύντομα θα γίνουν πουτάvα όλα, όμως κι αυτή η πουτάvα θα φέρει ότι και οι προηγούμενες “πουτάvες όλα” της ιστορίας μας: Μια γρήγορη, αγχωτική και ακριβή εκσπερμάτωση μέσα στην νύχτα.

Μετά, η γνωστή πατροπαράδοτη αγία μ@λακία.

Φιλιά από την Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ. Η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου και κυρίως οι αντιδράσεις μετά από αυτή δεν πρέπει να προξενούν καμία κατάπληξη σε κανέναν. Ο αθλητισμός υψηλών επιδόσεων είναι μια κρυφή και σκοτεινή γωνιά, όπου συνηθίζουν να κρύβονται τα χειρότερα και πιο βρωμερά καθάρματα. Υπάρχουν επιβεβαιωμένες πια υποθέσεις όπου μέλη εθνικών ομοσπονδιών οδηγούσαν αθλητές και αθλήτριες στην ντόπα. Καλλιεργούσαν και στην συνέχεια εκμεταλλεύονταν την δίψα μικρών και ανώριμων παιδιών για την μεγάλη διάκριση. Χρησιμοποιούσαν συχνά και την ματαιοδοξία των γονιών, που γίνονταν συνεργοί στην ομερτά, αφήνοντας τα παιδιά τους εντελώς ανυπεράσπιστα στο έλεος του κάθε κτηνάνθρωπου. Η ντόπα ονομάζονταν βιταμίνη και το χάιδεμα στο κωλαράκι πατρικό ενδιαφέρον και στοργή. Σε ποιον να μιλήσουν; Να καταγγείλουν την κόλαση που βίωναν σε ποιον; Ποιος ήθελε να τους πιστέψει; Έχω κουράρει νεαρές γυναίκες με πολλαπλά οστεοπορωτικά κατάγματα επειδή δεν είχαν ποτέ στην ζωή τους περίοδο εξαιτίας του πρωταθλητισμού που έκαναν. Κορίτσια με μανάδες που έπαιρναν τρία τηλέφωνα τον γυναικολόγο τους αν είχαν δυο μέρες καθυστέρηση, αλλά δεν ανησυχούσαν με την απουσία εμμήνου ρύσεως των παιδιών τους. Συνάδελφος γιατρός και παλιά πρωταθλήτρια στην κολύμβηση σταμάτησε αηδιασμένη την προπονητική γιατί δεν άντεχε να ακούει τις απαιτήσεις των γονιών να …βοηθήσει-ντοπάρει φαρμακευτικά το δωδεκάχρονο παιδί τους. Φρίκη! Οπότε, και μόνο το γεγονός ότι η Σοφία βρήκε την δύναμη να καταγγείλει έστω και καθυστερημένα τον βιαστή της είναι πολύ σημαντικό γεγονός. Δίνει το μήνυμα ότι, αφού συνέβη σε μια πρωταθλήτρια σαν κι αυτή, μπορεί να συμβεί στον καθένα. Όποιος έχει ασχοληθεί με την ιστιοπλοΐα γνωρίζει πόσο ιδιαίτερο είναι αυτό το άθλημα. Γνωρίζει πόσες θυσίες απαιτεί, πόσο ισχυρή θέληση και πειθαρχία. Όχι για να νικήσεις, αλλά για να τερματίσεις. Στην ιστιοπλοΐα δεν είσαι μονάχα εσύ, δεν είναι οι άλλοι ιστιοπλόοι που σε ανταγωνίζονται, είναι και η θάλασσα, είναι και ο αέρας. Όταν βρίσκεσαι στην θάλασσα, δεν έχει σημασία αν καίνε οι μυς σου από την υπερπροσπάθεια και την κούραση. Δεν πετάς την ρακέτα στο τερέν, δεν γίνεται να τα παρατήσεις. Επίσης, για να κάνεις το άθλημα που σου αρέσει, χρειάζεσαι υποστήριξη, χρειάζεσαι σκάφος, εξοπλισμό και υποδομές. Δεν παίρνεις μια μπάλα και σουτάρεις στην πρώτη ρακέτα που θα βρεις στην γειτονιά σου. Από ένα σημείο και μετά, το κίνητρό σου δεν είναι μόνο η διάκριση στους αγώνες. Είναι η ανάγκη να συνεχίσεις την κ@ύλα σου, την ανυπέρβλητη ικανοποίηση πως μπορείς να τιθασεύσεις το κύμα και τον άνεμο.

(Φίλε Ηλία, εγώ έχω στενοχωρηθεί με αυτό που έγινε στη Νορβηγία, με τον εμβολιασμό ηλικιωμένων ανθρώπων στα γηροκομεία, που πέθαναν, αφού έκαναν το εμβόλιο. Δεν τους σκότωσε το εμβόλιο, είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι και θα πέθαιναν σύντομα· το εμβόλιο, απλά τους πέθανε πιο γρήγορα. Είπαν οι γιατροί πως το εμβόλιο που δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα σε πιο νέους ανθρώπους, για τους ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας μπορεί να είναι μοιραίο. Οπότε, αφήστε τους ανθρώπους να ζήσουν, όσο είναι το λαδάκι τους, μην τους εμβολιάζετε. Αφού είδαν πως πέθαναν οι πρώτοι ηλικιωμένοι στα γηροκομεία μετά τον εμβολιασμό, γιατί το συνεχίζουν; Κι αν αυτό γίνεται στη Νορβηγία -που είναι χώρα υπόδειγμα-, φαντάσου τι θα γίνει αλλού. Στην Ισπανία, ένα δικαστήριο αποφάσισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ηλικιωμένης γυναίκας σε γηροκομείο, αν και η κόρη της διαφωνούσε. Κατά τ’ άλλα, τους έχει πάρει όλους ο πόνος για τους ηλικιωμένους. Ηλία, όπως είπε ο Μπούλης Μπούλης, οι ελίτ καβάλησαν με τον κορωνοϊό το πιο γρήγορο άλογο και πέτυχαν σε πολύ μικρό διάστημα όλα αυτά που επιθυμούσαν αλλά δεν μπορούσαν να εφαρμόσουν. Την άρπαξαν από τα μαλλιά την ευκαιρία που τους έδωσε ο κορωνοϊός. Εμείς, από την άλλη, χάσαμε και την ευκαιρία του κορωνοϊού. Προτιμήσαμε, αντί να αρπάξουμε την ευκαιρία, να φοβηθούμε ακόμα περισσότερο. Περαστικά μας. Να είσαι καλά, Ηλία. Την αγάπη μου. Α, στο σημερινό podcast υπάρχει κάτι που πρέπει να ακούσεις.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.