Σχέδιο Αντίδρασης 1

Γεια σου, πιτσιρίκο.
Το κείμενο του Πάνου από την Κέρκυρα με έβαλε σε σκέψεις. Δεν σου κρύβω ότι σε κάποιο σημείο νόμισα ότι αντέγραφε τις πρόσφατες ανησυχίες μου.

Πώς μπορούμε να αντιδράσουμε μαζικά, αλήθεια; Υπάρχει τρόπος; Ο κλοιός σφίγγει. Αν ήταν μια φορά δύσκολο να αντιδράσουμε προ COVID 19, τώρα είναι δέκα. Αυτό που πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε είναι να το “ξεγυμνώνουμε” το Σύστημα με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο.

Μέσω εκλογών!!!

Εδώ και πολλά χρόνια, λέμε ότι ο Έλληνας ψηφοφόρος είναι αδιάφορος και ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που επιλέγει την αποχή ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Δυστυχώς, όμως, η αποχή δεν καταγράφεται πουθενά. Ούτε το λευκό, ούτε το άκυρο.

Μεταξύ μας, αυτό θέλουν οι σημερινοί πολιτικοί μας.

Όσοι πολίτες διαφωνούν με το υπάρχον πολιτικό προσωπικό και θεωρούν τους περισσότερους από αυτούς διεφθαρμένους, να επιλέγουν τέτοιους τρόπους αντίδρασης.

Θέλουν την ημέρα των εκλογών όσοι είναι “θυμωμένοι” και αντισυστημικοί, να επιλέγουν την κοντινότερη παραλία για μπάνιο.

Ή, στη χειρότερη, όσοι επισκεφθούν τα εκλογικά κέντρα να εκτονώνονται με μια βωμολοχία, που θα διαβάσει ο δικαστικός αντιπρόσωπος και θα βγάλει άκυρο το ψηφοδέλτιό τους. Η καταγραφή αυτών των αντιδράσεων στο εκλογικό αποτέλεσμα το βράδυ των εκλογών;

Άκυρα/λευκά/αποχή : 0%

Άλλος είναι ο τρόπος.

Όλη αυτή η βουβή μάζα της αποχής -λόγω απέχθειας, αντίδρασης και αηδίας στα υπάρχοντα Κόμματα- να προσέλθει στις κάλπες, επιλέγοντας ένα Κίνημα που θα δημιουργηθεί και θα έχει ένα και μοναδικό σκοπό στο Προεκλογικό του Πρόγραμμα.

Αναζήτηση ευθυνών για την χρεοκοπία της χώρας, τιμωρία των υπευθύνων, και επανεκκίνηση της πολιτικής ζωής με άφθαρτες προσωπικότητες. Δεν μπορεί αυτοί που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία, να εξακολουθούν να βρίσκονται ακόμη και σήμερα στο τιμόνι της χώρας.

Με απλά λόγια: ΚΑΘΑΡΣΗ.

Κίνημα ειδικού σκοπού λοιπόν. Να κινήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες για την τιμωρία των υπευθύνων. Μετά, ένα είναι σίγουρο. Το πολιτικό σκηνικό δεν θα είναι ίδιο. Πλέον θα δημιουργηθούν άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί. Άφθαρτοι. Ας συνεχίσουν αυτοί μετά.

Βέβαια, επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να περιμένουμε διαφήμιση ενός Κινήματος τέτοιου σκοπού από τα υπάρχοντα Μ.Μ.Ε. και τους ολιγάρχες τους που είναι “αγκαλίτσα” με τους σημερινούς πολιτικούς μας, η δουλειά θα πρέπει να γίνει “νύχτα”, μέσω internet. Μην ξεχνάτε ότι το “Κίνημα των Αγανακτισμένων” από το διαδίκτυο ξεκίνησε. Αφήστε πώς το διαίρεσαν και το έφθειραν μετά. Τον νου σας!

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

40% περίπου υπολογίζεται το ποσοστό της αποχής σε κάθε εκλογική διαδικασία. Βάλτε και ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων των υπαρχόντων κομμάτων που μέχρι σήμερα τα ψηφίζουν εναλλάξ με κρύα καρδιά και την επομένη των εκλογών μουτζώνονται; Αυτοί θα προσχωρήσουν τρέχοντας σε αυτό το κίνημα ειδικού σκοπού. Από καιρό το περιμένουν.

Θυμάστε που σε όλες τις δημοσκοπήσεις που γίνονται σε ερωτήσεις περί ικανότητας διακυβέρνησης Πολιτικών, η δημοφιλέστερη απάντηση από τους Πολίτες είναι ο ΚΑΝΕΝΑΣ;

Νιώθουν τέτοια απέχθεια για όσους Πολιτικούς τους καταδυναστεύουν τόσα χρόνια, που η πρώτη λέξη που τους βγαίνει αυθόρμητα είναι: ΚΑΝΕΝΑΣ.

Ε, σκεφτείτε να δώσουμε και “σκοπό” ύπαρξης στον ΚΑΝΕΝΑ.
Την Κάθαρση και το ξήλωμα μέσω αυτής, της υπάρχουσας Κληρονομικής Αριστοκρατίας που μας κυβερνάει διαχρονικά.
Αυτοδυναμία προβλέπω.

Κώστας

Υ.Γ.1 Επειδή προβλέπεται ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα συναντήσει μεγάλες αντιστάσεις από το υπάρχον Σύστημα, προβλέπω να προβαίνουν στις εξής ενέργειες: Μόλις δουν ότι θα γιγαντώνεται το Κίνημα και πριν την διενέργεια εκλογών, με την μορφή του κατ’ επείγοντος θα ψηφίσουν Νόμο που να μην διώκονται βουλευτές, Υπουργοί και Πρωθυπουργοί για τυχόν ευθύνες τους -με αποφάσεις και ενέργειες- που πιθανόν έβλαψαν την χώρα οδηγώντας την ακόμη και σε Οικονομική χρεοκοπία λόγω Ανεμελιάς. Φυσικά, με αναδρομική ισχύ από την Σύσταση του Ελληνικού Κράτους (Είναι σίγουρο ότι θα συνδράμουν σε αυτήν την απεγνωσμένη προσπάθειά τους και γνωστοί Συνταγματολόγοι που έχουν το “know how” σε ανάλογες Νομοθετικές ρυθμίσεις του Παρελθόντος, περί Ανεύθυνων Υπουργών).

Υ.Γ.2 Όλες οι αναμενόμενες-πιθανές ενέργειες του Υ.Γ.1 αποτελούν το “ξεγύμνωμα” του Συστήματος που λέχθηκε στην αρχή του παρόντος.

Υ.Γ.3 Πάντως, παρά την χιουμοριστική χροιά που έδωσα, δεν ακούγεται κακό Πιτσιρίκο. Θα ήθελα να άποψή σου.

Υ.Γ.4 Καλό θα ήταν να γίνει μια ενότητα κειμένων με ευφάνταστους μαζικούς και αποτελεσματικούς τρόπους αντίδρασης σε αυτά που ζούμε καθημερινά. Εγώ οργάνωσα την ΚΑΘΑΡΣΗ. Κάντε κι εσείς κάτι. Προκαλωωωωώ!!!

(Αγαπητέ φίλε, εγώ μαζί σας. Δεν θα σας γράψω την άποψή μου. Την ξέρετε την άποψή μου. Την έχω γράψει σε εκατοντάδες κείμενα. Να δούμε τι θα γράψουν οι άλλοι φίλοι. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.