Σχέδιο αντίδρασης v1.2

Αδέρφι πιτσιρίκο και λοιπά αδέρφια, καλή εβδομάδα να έχουμε.
Με αφορμή το κείμενο του Κώστα, αλλά και την απάντηση του Δημήτρη, είπα να στείλω και εγώ μια γνώμη επί του θέματος, έτσι, μέχρι να βράσει ο κόκορας για να φτιάξω την κοτόσουπα, καθώς έσφιξαν τα κρύα, κι οι ιώσεις μας χτυπάνε την πόρτα.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα, φίλοι, δεν είναι οι πολιτικοί της, ούτε και οι παρατρεχάμενοι αυτών. Δεν είναι οι παπάδες, ούτε οι μπάτσοι και οι λοιποί δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν είναι οι μεγαλοκαρχαρίες, και τα τσουλάκια τους, φασίστες, λομπίστες, δημοσιοκάφροι, ρατσιστές και λοιποί βολεμένοι σταρχιδιστές.

Το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη παιδείας, υποδομών, δημοσίων υπηρεσιών, δρόμων κλπ.

Το πρόβλημα δεν είναι οι γείτονες, Τούρκοι, Αλβανοί, Σκοπιανοί ή Μακεδόνες, Βούλγαροι και σία. Και πιο πέρα οι Βρυξελλιώτες.

Το πρόβλημα δεν είναι οι απατεώνες τραπεζίτες, ούτε και οι αγορές και τα funds.

Το πρόβλημα δεν είναι οι δεξιοί, οι αριστεροί ή οι κεντρώοι.

Το πρόβλημα δεν είναι ταξικό.

Το πρόβλημα είναι, όπως λέει και μια σύγχρονη παροιμία, ότι βλέπουμε πολλές ταινίες.

Η Ελλάδα, αγαπητοί φίλοι, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Αντιθέτως, είναι μια πανέμορφη χώρα.

Το πρόβλημα είστε εσείς που διαβάζετε το blog, αυτοί που γράφουν εδώ, εγώ φυσικά, κι εσύ αδέρφι πιτσιρίκο. Εμείς είμαστε το πρόβλημα αυτής της χώρας. Κι όχι μόνο της χώρας, αλλά γενικά όλου του κόσμου.

Αφού είναι ξεκάθαρο πως είμαστε η μειοψηφία, σε μια κοινωνία που επικρατούν τα θηρία, με ποιο δικαίωμα ζητάμε να αλλάξουμε τον κόσμο αγαπητοί φίλοι; Με ποιο δικαίωμα ζητάμε να αλλάξει η ιστορία τόσων χιλιάδων ετών;

Όχι, φανταστείτε το λίγο.

Η Εύα δεν δίνει το μήλο στον Αδάμ, αλλά στο αγαπημένο της άλογο. Θα ζούσαν ακόμα στον παράδεισο κι εμείς θα ήμασταν αγέννητοι, μιας και ο Αδάμ δεν θα ήξερε τι ήταν αυτό που κρεμόταν στα σκέλια του.

Ο Προμηθέας δίνει τη φωτιά, όχι στους ανθρώπους αλλά στον Ποσειδώνα, και στον Καύκασο δένουν τον Δία με ένα μήλο στο κεφάλι και του ρίχνουν βέλη.

Η Ιφιγένεια θυσιάζει τον Αγαμέμνονα, οι Μυκηναίοι δεν πάνε ποτέ στην Τροία και ο Όμηρος, αντί για ποιητής, γίνεται αθλητικογράφος στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ο Σωκράτης δεν πίνει το κώνειο αλλά παραδέχεται ότι είναι άλλος ένας χαλαφτανάς, και ξημεροβραδιάζεται στα μπουζούκια με τον Πλάτωνα, τον Ξενοφώντα, τον Αλκιβιάδη και όλη την παλιοπαρέα.

Ο Χριστός δεν σταυρώνεται αλλά ανοίγει έκθεση επίπλων με τον Ιούδα και δημιουργούν την πρώτη πολυεθνική στην ρωμαϊκή αυτοκρατορία.

Δεν θα επεκταθώ… Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είχε δει ένα όνειρο, αλλά το ξέχασε, κι ο Τσε είχε γίνει μεγαλογιατρός στην Αργεντινή και ζούσε από τα φακελάκια.

Ξέρετε τι κοινό έχουν όλοι οι παραπάνω; Ήταν ήρωες που θυσιάστηκαν, Γιατί; Έλα ντε, γιατί; (Δυστυχώς εμείς οι λίγοι, ξέρουμε γιατί).

Βλέπετε αγαπητοί;

Το πρόβλημα είμαστε εμείς, που πιστέψαμε πως ο άνθρωπος εξελίχθηκε από τον πίθηκο, ενώ είναι φως φανάρι πως άνθρωπος είναι απλώς άλλος ένας πίθηκος.

Μη ζητάτε λοιπόν να αλλάξετε τους πιθήκους· πέρα από το ότι είναι μάταιο, είναι και ύβρις, μιας και δεν είμαστε θεοί.

Αν σταθήκατε τυχεροί και ξεφύγατε από τα ζωώδη ένστικτα σας, θερμά συγχαρητήρια. Αράξτε πίσω, κι απολαύστε το ταξίδι της ζωής, ωσάν μια βόλτα στο ζωολογικό κήπο. Μην πιστέψετε ούτε για μια στιγμή ότι τα ζώα που βλέπετε γύρω σας είναι άνθρωποι σαν και σας. Μαϊμούδες είναι. Τις αγαπάμε. Νοιαζόμαστε για τα ζώα. Αλλά αφού δεν θέλουν οι ίδιοι να ημερέψουν, ε αφήστε τους στον κόσμο τους να τους φάνε τα λιοντάρια.

Η ζωή είναι μία και είναι εδώ και τώρα. Οι άνθρωποι αλλάζουν με τη γνώση, αλλά ο κόσμος μόνο με τα όπλα, και μιας και είμαστε φιλειρηνιστές, ε ας μην αλλάξει ποτέ.

Ας μη γίνουμε αδερφοκτόνοι, βιαστές, ζάπλουτοι, εκμεταλλευτές, ή ό,τι άλλο σκατό υπάρχει σ αυτή την πλάση. Ας παραμείνουμε ταπεινοί και μεγαλειώδεις, κι ας βρούμε επιτέλους την θέση μας στον κόσμο.

Να ξέρεις ποιος είσαι. Αρκεί.

Νίκος Σ.
Ηράκλειο Κρήτης

Υ.Γ.1 Να χαμογελάτε
Υ.Γ.2 Να μην τρέχετε όταν οδηγείτε και το μυαλό σας στον δρόμο. Μια φορά θα γίνει η μ@λακία.

(Αγαπητέ Νίκο, δεν ξέρεις πόσο συμφωνώ μαζί σου. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.