Τα πανεπιστήμια δεν θα τα ξαναβρίσεις…Τα πανεπιστήμια!

Καλησπέρα πιτσιρίκια,
σήμερα το γράμμα έχει πανεπιστημιακού επιπέδου κριτικά ερωτήματα.

Κι αυτό, γιατί ακούω τις προχωρημένες προτάσεις της θεοσεβούμενης Υπουργού Παιδείας ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ (κατά τ’ άλλα, μένουμε Ευρώπη).

Προχωρημένες, αν τις κοιτάς προς τα πίσω, κατά τη γνώμη μου.

Αλλά οι θεοσεβούμενοι πάντα προς τα εκεί κοιτούσαν, μιας και στο μέλλον έχει ξύλο, αντίχριστους και Δευτέρα παρουσία.

Σημείωση: Πιστεύω πως ίσως έφυγα από το χριστιανικό μαντρί γιατί δεν μ’ αρέσουν οι Δευτέρες. Γενικώς.

Λοιπόν, λέει η Υπουργός ότι τέρμα οι αιώνιοι φοιτητές. Φοιτητοδικία και διαγραφές αν υποπέσεις σε αμαρτήματα. Φρουρές στα πανεπιστήμια. Και άλλα τέτοια ωραία.

Η ΝΔ, όπως και το αθάνατο ΠΑΣΟΚ, μας έχει αποδείξει ότι θέλει τα πανεπιστήμια αποστειρωμένες ζώνες, όπου ο συνδικαλισμός θα είναι μόνο ότι κάνουν τα κομματικά τους φυντάνια της ΔΑΠ και ΠΑΣΠ· αλήθεια, τι στο καλό έχει γίνει με δαύτους τώρα που το καλό το ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ πήγε το δρόμο του Τιτανικού;

Συνδικαλισμός ίσον άνευρες και στημένες συνελεύσεις και κυρίως εκδρομές και πάρτυ στην Αράχοβα και στην Μύκονο.

Συνδικαλισμός ίσον σημειώσεις και κονέ.

Συνδικαλισμός ίσον απέραντα πολιτικά βάθη “και α και ου και ΔΑΠ ΝΔΦΚ”.

Συνδικαλισμός ίσον κολαούζοι του τάδε και δείνα στελέχους, που με τη σειρά τους θα γίνουν αύριο μεθαύριο βολεμένα στελέχη του κομματικού κατεστημένου.

Αυτά τα ξέρει όποιος πέρασε από Πανεπιστήμιο και είχε και μάτια για να δει.

Ό,τι ξεφεύγει από αυτές τις νόρμες μπορεί να θεωρεί εαυτόν ως πέρδικα σε κυνηγετική περίοδο.

Καθότι φαίνεται πως η ΝΔ σε ένα παροξυσμό “ΝΔ προχώρα γ@μησέ τα όλα” έχει αποφασίσει να γυρίσει και τα Πανεπιστήμια πίσω στην Χούντα.

Την υπόλοιπη κοινωνία την έχει γυρίσει ήδη με την βοήθεια του Άγιου Κωρονογιού.

Και -φαντάζομαι- όλα αυτά τα πουλάει στους ψηφοφόρους της με το περιτύλιγμα “να μπεί μια τάξη ρε αδερφέ στα πανεπιστήμια που έχουν γίνει μπoυρδέλα”.

Και κυρίως γι’ αυτό φταίνε οι αιώνιοι φοιτητές, οι μη ελεγχόμενοι συνδικαλιστές και γενικώς η ανομία ρε αδερφέ.

Εγώ πάλι, έχοντας περάσει από “μπoυρδέλο” πανεπιστήμιο -αν και πολλά χρόνια πριν- κόλλησα την κύρια αρρώστια που η ΝΔ προσπαθεί να θεραπεύσει. Κριτική σκέψη.

Και αυτή είναι που αναρωτιέται τα εξής:

Αν τα πανεπιστήμια είναι “μπoυρδέλα” γιατί βγάζουν με τις οκάδες το μόνο εξαγώγιμο προϊόν αυτής της χώρας που φεύγει απ’ τα ράφια σαν ζεστά ψωμάκια; Τους απόφοιτους που φεύγουν σωρηδών για άλλες χώρες.

Γιατί οι αιώνιοι φοιτητές κοστίζουν πιa τόσο πολύ; Μήπως είναι ο αγαπημένος αχυράνθρωπος και χιλιοπαιγμένο μαρκετίστικο τρικ σαν τους Χρυσαυγίτες που φυλάγανε την γιαγιά στο ΑΤΜ; (Τελείως τυχαία η αναφορά της ΧΑ σε ένα άρθρο που μιλάει για την φιλε-χαχαχαχ-λέυθερη κεντρ-αχαχα-α ΝΔ.)

Σε πολλές σχολές υπάρχουν τα λεγόμενα “κοφτήρια”. Καθηγητές που απλά κόβουν σχεδόν τους πάντες.

Προφανώς, με τα μέτρα αυτά, αυτοί πια αποκτούν υπερεξουσία. Κόβοντας για 5η φορά τον “αιώνιο” φοιτητή τον στέλνουμε για καριέρα σερβιτόρου. Και μαθαίνει να μην κοιτάει την γκόμενα που ζαχαρώνουμε εμείς.

Τις σχολές λέει θα αστυνομεύουν σώματα από αδιάφθορους και αμερόληπτους φύλακες. Σαν τους μπράβους που χρόνια πριν σε ένα περιφερειακό πανεπιστήμιο είχε προσλάβει η πρυτανεία για να κάνει καλά τις κινητοποιήσεις που είχαν ξεσπάσει. Μεγάλη επιτυχία είχε αυτό. Οι φοιτητές γνώρισαν πολλούς γιατρούς του τοπικού νοσοκομείου – και τελικά νίκησαν! Ή σαν τα ΜΑΤ στις διαδηλώσεις, που όλοι ξέρουμε τι αμερόληπτοι που είναι.

Τέλος πάντων. Είναι μάταιο να συνεχίζει κανείς. Είναι φανερό και στον πλέον ηλίθιο ότι απλά νιώθουν ανίκητοι και θέλουν να τελειώνουν με τα πανεπιστήμια. Να τα αποστειρώσουν. Να τα κάνουν 100% τσιφλίκια τους, όπου όποιος δεν πάει με τα νερά τους, φοιτητής ή καθηγητής, να φοβάται να μιλήσει. Και επίσης να τα κάνουν απλησίαστα για πολύ κόσμο. Ώστε να μεγαλώσει και η πελατεία στα ιδιωτικά κολλέγια.

Μπουρμπουλήθρας

Υ.Γ. Μ’ ενοχλεί ιδιαίτερα η όλη φιλολογία για τους αιώνιους. Υπήρξα αιώνιος. Επειδή έπρεπε να δουλεύω παράλληλα με τις σπουδές μου. Και είναι πάρα πολλοί αυτοί/ές που είναι έτσι. Και είναι και άλλοι που σκασμένοι απ΄τις κωλοπανελλήνιές τους χρειάζονται ένα, δύο, τρία χρόνια να ξαναβρούν τον εαυτό τους. Κι άλλοι που τους τυχαίνει κάτι και χάνουν μια χρονιά. Κάτι, όπως ένας θάνατος στην οικογένεια. Και όλοι αυτοί οι αιώνιοι που ξέρω εγώ πλέον έχουν σημαντικές καριέρες στην αλλοδαπή. Πραγματικά, με ξεπερνάει το πόσο μίσος έχει αυτό το κόμμα για οποιονδήποτε προσπαθεί να ξεφύγει από την φτώχεια του και οποιονδήποτε δεν ταιριάζει με τα πουριτανιστικά στάνταρ που έχουν στο κεφάλι τους. Το ότι ο Έλληνας το ξανάφερε στην εξουσία χειρότερο και πιο οπισθοδρομικό είναι άλλο ένα μνημείο σαπίλας.

(Αγαπητέ φίλε, οι αιώνιοι φοιτητές ενοχλούν στην Ελλάδα, γιατί οι Έλληνες είναι τα αιώνια χάπατα. Κατά τ’ άλλα, στην Ελλάδα πρέπει να είσαι σε κόμμα ή σε παρέα, για να πετύχεις κάτι στη ζωή σου. Οπότε, δεν είναι καθόλου τυχαίοι που τόσες εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες φεύγουν στο εξωτερικό για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Κανένας αξιοπρεπής άνθρωπος δεν πάει να χωθεί σε κόμματα ενός προτεκτοράτου. Μάλιστα, η ταπεινή μου γνώμη είναι πως όσοι έχουν κάποια χρήματα ή μπορούν να συνδυάσουν σπουδές με δουλειά -ξέρω πως γίνεται σε κάποιες περιπτώσεις αυτό γιατί το έχω κάνει-, να φεύγουν να σπουδάσουν έξω και να μένουν εκεί. Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρούνται στην Ελλάδα. Επίσης, δεν υπάρχει λόγος να το παιδεύουμε και πάρα πολύ. Η Ελλάδα είναι τελειωμένη και οι Έλληνες το γουστάρουν αυτό. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.