Εμπρός της Γης οι ψεκασμένοι

Γεια σου, πιτσιρίκο.
Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που καταργεί την κριτική ικανότητα του ανθρώπου. Είναι ιδιαιτέρως προβληματικός όταν εγκαθίσταται σε μια ομάδα, γιατί τότε την σπρώχνει σε ομαδική ψύχωση.

Κάπως έτσι λοιπόν βρεθήκαμε, εν έτει 2021, να ζούμε απομονωμένοι, υπό κατ’ οίκον περιορισμό και, όταν δισταχτικά αφήνουμε τη κατοικία μας, το κάνουμε μόνο με άδεια και πάντα με φίμωτρο.

Δεν βλέπω αρκετούς να σχολιάζουν την αποτυχία των ΜΜΕ να κριτικάρουν την κυβέρνηση, την τάση των κοινωνικών δικτύων να σπέρνουν τον πανικό και την πληροφοριακή φούσκα της γκουγκλ που προμοτάρει πληρωμένους φακτ-τσέκερς στις αναζητήσεις μας.

Είναι δύσκολο να αποδεχθεί κανείς ότι έχει κάνει λάθος.

Είναι ακόμα πιο τρομακτικό για ένα πολιτικό, όταν, με την συνεργασία των ΜΜΕ, έχει σκάψει ένα επικοινωνιακό λάκκο τόσο μεγάλο, που χρειάζεται ένα θαύμα για να τον βγάλει από εκεί μέσα.

Να ας πούμε, πόσοι ξέρουν το παρακάτω;

Το COVID 19 και ο ιός SARS-Cov-2 δεν είναι το ίδιο και το αυτό.

Ο πρώτος όρος, αναφέρεται σε μια ομάδα συμπτωμάτων που τα βρίσκει κανείς και σε διάφορες πνευμονίες που αφαιρούν ζωές κάθε χειμώνα. Εικόνες άσχημες, όπως αυτές του χειμώνα 2017-18 που το NHS έδιωχνε ασθενείς από τα νοσοκομεία γιατί είχανε γεμίσει (1) ή που στις ΗΠΑ σηκώνανε τσαντίρια για να δεχθούν τους εξτρά ασθενείς (2)

Ο δεύτερος όρος, το “SARS-Cov-2”, αναφέρεται στον γενετικό κώδικα ενός ιού, μια τεράστια λίστα ψηφίων, όπως αυτή έχει καταγραφεί στην αρχή του 2020.

Για να συνδεθούν αυτοί οι δύο όροι, χρειάζεται μια γέφυρα. Και αυτή η γέφυρα είναι ο * μοναδικός * σύνδεσμος που ενώνει τα συμπτώματα με τον …ιό.

Όταν λοιπόν κάποιος καταλήγει άρρωστος με συμπτώματα COVID 19 στον γιατρό, τότε δείγματα από τον φάρυγγα και την μύτη του ασθενούς στέλνονται σε ένα εργαστήριο για μοριακή ανάλυση· μιλάμε για το, περίφημο πλέον, PCR τεστ.

Για να θεωρηθεί κάποιος φορέας του ιού, πρέπει το εργαστήριο που διεξάγει την ανάλυση, να εντοπίσει μια ικανά μετρήσιμη ποσότητα γενετικού υλικού ανάμεσα στα δείγματα. Αυτό είναι ένα θεαματικό επίτευγμα, δεδομένου ότι το βαμβάκι της δειγματοληψίας δεν περιέχει παρά μια ελάχιστη ποσότητα δείγματος και οι γενετικές υπογραφές, δεν ξεχωρίζονται με το μικροσκόπιο .

Η πρόκληση για το εργαστήριο είναι να μεταστρέψει το ‘πάρα πολύ λίγο’ σε ‘αρκετό’. Και για να το πετύχει αυτό χρειάζεται έναν …πολλαπλασιασμό γενετικού υλικού.

Ο πολλαπλασιασμός αυτό δεν είναι άλλος από τους κύκλους ενίσχυσης (Ct-value) που ο μικροβιολόγος θα επιβάλλει στο δείγμα, ώστε να πολλαπλασιάσει τον αριθμό των μορίων.

Τρεις κύκλοι ενίσχυσης αυξάνουν την ποσότητα γενετικού υλικού κατά ~10 φορές, οι έξι κατά 100 και ούτω καθεξής. Το μέγιστο επίπεδο είναι σαράντα πέντε κύκλοι ενίσχυσης.

Αν όμως, η μύτη του ασθενούς περιείχε ένα μοναδικό τμήμα του ιού -έτσι από σπόντα- αυτό είναι μια πολύ διαφορετική κατάσταση από το εάν π.χ. περιείχε χιλιάδες αντίγραφα του ιού, κάτι που θα σήμαινε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι φορέας.

Ο μέγιστος αριθμός κύκλων ενίσχυσης μας προφυλάσσει ώστε να κρατάει την ευαισθησία του τεστ σε σωστά επίπεδα, και να μην μπερδεύουμε ανθρώπους που υποφέρουν από μια απλή γρίπη ή με φορείς του ιού SARS-Cov-2.

Είναι αλλιώς λοιπόν, αν το εργαστήριο που κάνει την ανάλυση, έχει επίσημη οδηγία από το κράτος να μην ξεπεράσει τους τριάντα κύκλους όπως π.χ. κάνει η Νορβηγία με <600 νεκρούς (3) –και κάποια από τα ελαφρύτερα μέτρα στην Ευρώπη- ή αν το τεστ αφήνεται χωρίς καθοδήγηση όπως κάνει η Ελλάδα με >6000 νεκρούς και με τους πολίτες της κατ’ οίκον περιορισμό σε όλη την επικράτεια.

Και να τώρα πώς η λάθος διάγνωση μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Αν βάλεις έναν ασθενή με μία παραδοσιακή πνευμονία σε ένα δωμάτιο/κλινική με ασθενείς που φέρουν SARS-Cov-2, επειδή νόμιζες λανθασμένα ότι ήταν φορέας, σε μια εβδομάδα θα έχει γίνει φορέας. Ο θάνατός του θα καταγραφεί στον θανατηφόρο ιό και ο πανικός θα έχει κερδίσει ένα ακόμα θύμα.

Να μια παθολόγος στην Αγγλία που εξηγεί το πρόβλημα εδώ. (4).

Όταν κάνεις το τεστ αυτό σε ανθρώπους χωρίς συμπτώματα, το πρόβλημα αλλάζει κλίμακα.

Αν υποθέσουμε ότι ένας στους 125 στην χώρα έχει μια ενεργή μόλυνση του ιού, με ένα μοριακό τεστ που έχει ευαισθησία κάτω του 75% -όπως αυτό στην Ελλάδας, λόγω του παραπάνω μηχανισμού- τότε εάν έχεις βγει θετικός, η πιθανότητα του να είσαι φορέας σε αυτό τον ιό, είναι μόνο 3%.

Ακόμα και αν έχεις κάνει δύο απανωτά τεστ τα οποία έχουν βγει θετικά, η πιθανότητα του να φέρεις τον ιό παραμένει στο …7%.

Να ο νομπελίστας εφευρέτης του τεστ σε ένα βίντεο προειδοποιώντας για το πρόβλημα αυτό (5).

Ο μοναδικός τρόπος να κρατήσουμε την ευαισθησία του τεστ σε σωστά επίπεδα, είναι με το να χαμηλώσουν τα εργαστήρια τους κύκλους.

Το δεύτερο πρόβλημα ανήκει στους δημοσιογράφους, καθώς, όταν αναφέρεις αύξηση των κρουσμάτων χωρίς να αναφέρεις πόσα τεστ έκανες για να φτάσεις σε αυτό τον αριθμό, παραπλανάς το ακροατήριο σου.

Πες ότι βρίσκεσαι σε κρουαζιέρα.

Είναι το ίδιο ανησυχητικό το να ακούσεις μια ανακοίνωση του τύπου: “Εντοπίσαμε έναν φορέα Έμπολα στο κατάστρωμα και έχουμε διεξάγει τεστ σε τρία πρόσωπα μέχρι τώρα” ή, όταν ανακοινώσουν το ίδιο, αλλά ότι έχουν τεστάρει τους πάντες;

Για να βγάλεις κάποιο νόημα από τους παραπάνω αριθμούς, χρειάζεσαι τον παρανομαστή.

Τα ΜΜΕ κάνουν σαν έχουν πετάξει όλες τις γνώσεις δημοσιογραφίας από το παράθυρο. Όσο ψάχνεις με ένα τεστ που έχει χαμηλή ευαισθησία, τόσο θα βρίσκεις να αναφέρεις ‘ασυμπτωματικούς’.

Χρειαζόμαστε το ποσοστό των φορέων για να καταλάβουμε, πόσο μακρυά είμαστε από το ξέφωτο.

Το ανησυχητικό με την κυβέρνηση είναι ότι έχει αρχίσει να αντικαθιστά τα μοριακά τεστ με τα ακόμα λιγότερα ευαίσθητα rapid AG Test … (8)

Αν αφού λάβουν τις γονιδιακές θεραπείες mRNA κάποιοι Έλληνες -που όλοι λανθασμένα ονομάζουν ‘εμβόλια’- εμφανιστεί μια νέα οδηγία για μείωση των κύκλων μοριακού τεστ, θα δείτε μείωση των κρουσμάτων.

Παρόλο που πολλοί νομίζετε ότι το σόου τελειώνει εκεί, υπάρχει λόγος που δεν έχουμε παράγει εμβόλια κορωνοιών στο παρελθόν. Τα εμβόλια είναι μια εντυπωσιακή εφεύρεση, αλλά όπως το σeξ, χρειάζονται χρόνο και συναίνεση. Όσες φορές τα φαρμακευτικά και πολιτικά κέρδη μπήκαν μπροστά από την επιστήμη, καταλήξαμε σε δάκρυα. Τίποτα στην έρευνα αυτής της θεραπείας που πασάρεται ώς πανάκεια, δεν έχει σβήσει την πιθανότητα να μας επισκεφθεί σε δύο χρόνια, η άσχημη φάτσα του Antibody-dependent enhancement.

“Όπα, κάτσε δεν μας τα λες καλά. Υπονοείς ότι ο ιός δεν είναι επικίνδυνος q Ξέρω ανθρώπους που έχουν αρρωστήσει …”

Σύμφωνοι. Όμως το θέμα δεν είναι αυτό, αλλά πόσο επικίνδυνος είναι ο ιός στο σύνολο του πληθυσμού, ώστε να δικαιολογεί την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που όλοι ζούμε καθημερινά.

Θυμάσαι όταν αγόρασες αμάξι τάδε μάρκας και τις επόμενες μέρες πρόσεχες το ίδιο μοντέλο παντού;

Θυμάσαι όταν ήσουν έγκυος και έβλεπες καροτσάκια με μωρά παντού;

Αυτή είναι η επιλεκτική αντίληψη και δουλεύει εναντίον σου.

Αν είσαι πενηντάρης, μέσω του τρίτου κύκλου γνωριμιών θα γνωρίζεις στο νερό, δύο χιλιάδες ανθρώπους. Ανθρώπους που είναι σύζυγοι γνωστών σου. Ανθρώπους που πήγες μαζί σχολείο. Την κυρία που έχεις φίλη στο Facebook. Και όταν θα αρρωστήσουν, θα το μάθεις. Και ξαφνικά, θα ξεχάσεις ότι για τους δυο χιλιάδες ανθρώπους που έχεις στην φούσκα γνωριμιών σου, οι 1999 δεν αρρώστησαν. Παρ’ όλα αυτά, το μυαλό σου δεν θα μπορεί να ξεχάσει αυτόν τον ένα. Τι και αν ήσουν εσύ στην θέση του;

Να μιλήσουμε για το καναρίνι που δεν ψόφησε;

Η θνησιμότητα του πληθυσμού της Σουηδίας από όλα τα αίτια, άλλαξε πολύ λίγο το 2020 από τα επίπεδα που ήτανε πριν. Το πέτυχε αυτό δίχως μάσκες και μέτρα περιορισμού, και παρόλο που είχε κάνει το λάθος να μην προστατέψει τα γηροκομεία της. Αυτή είναι μια τελείως διαφορετική εικόνα από το θανατικό που μας πλασάρουν τα ΜΜΕ. Κοιτώντας το γράφημα επάνω βλέπουμε ότι οι μπόυμερς έχουν φτάσει την τρίτη ηλικία και σαν αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος πληθυσμός της χώρας, αυξάνει με κάθε χρόνια που περνάει. Το 2019 χάσανε λιγότερους από το 2018 και κάποιοι από αυτούς τους ηλικιωμένους έσβησαν το 2020 (7). Για τους δέκα χιλιάδες που απεβίωσαν το 2020 από SARS-Cov-2, η Σουηδία έχασε 8 χιλιάδες *λιγότερο* από άλλες αναπνευστικές ασθένειες.

Για σκέψου λίγο γιατί μπορεί να συνέβη αυτό, δεδομένου ότι δεν είχαν κοινωνική αποστασιοποίηση.

“Mα καλά η Ελλάδα δεν είχε ελλείψεις σε κλίνες νοσοκομείων;”

Ναι ε; Το eurostat το έχετε δει;

Η Σουηδία το 2018 είχε την δεύτερη ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ θέση σε κρεβάτια νοσοκομείου στην Ευρώπη, χειρότερα ακόμα και από την Ελλάδα που – έκπληξη – βρίσκεται στην μέση της κατανομής. Να, Εδώ (6)

“Όμως η Κίνα έλυσε το πρόβλημα με λοκντάουν!”

Η Κίνα, που κάποιοι Έλληνες γιατροί θεωρούν μοντέλο προς μίμηση, εισήγαγε την πρωτοφανή υγειονομική πολιτική του λοκντάουν το 2020. Μια στρατηγική που η βιβλιογραφία και ο ΠΟΥ λέγανε ότι ΠΟΤΕ δεν πρέπει να υιοθετηθεί ως στρατηγική περιορισμού ενός ιού· μέχρι που η Κίνα το διαφήμισε.

Η Κίνα, που πέντε μέρες πριν εφαρμόσει το πρώτο λοκντάουν, είχε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να αφήνουν το Γιουχάν με αεροπλάνα και τρένα, για να ταξιδέψουν στις πέντε γωνιές της χώρας και να γιορτάσουν την νέα κινέζικη χρονιά.

Πόσοι από αυτούς ήταν φορείς εκείνη την στιγμή;

Η Κίνα ‘κλείδωσε’ όσους δεν είχαν φύγει από την Wuhan -11 εκατομμύρια- για περίπου ένα μήνα, και ο ιός απλά εξαφανίστηκε. Η Κίνα με πληθυσμό πάνω απο 1 δισ. δηλώνει ότι για ολόκληρη την χρονιά του 2020 είχε λιγότερο από 5,000 θύματα του ιού.

Και η Δύση με δώδεκα μήνες απανωτών λοκντάουν δεν κατάφερε να αναπαράγει το αποτέλεσμα.

Αν είστε υγειονομικός, πατριώτης, πολιτικός, ή δημοσιογράφος , είναι καλό να ανοίξετε έναν διάλογο τώρα, και να σταματήσουμε τον επικοινωνιακό μονόλογο που έχει πανικοβάλλει τους πάντες.

Θα σας ευγνωμονούμε για πολύ καιρό.

Η Διακήρυξη του Γκρέιτ Μπάρινγκτον

Γιώργος

Υ.Γ.1 Η Κίνα έδωσε το μεγαλύτερο σόου που είχε δει ο πλανήτης το 2020, με ανθρώπους να πέφτουν ξεροί στο δρόμο, με συνεργεία βγαλμένα από χολιγουντιανή παραγωγή που ψέκαζαν τους δρόμους με σπρέι (τι σπρέι σκοτώνει τους ιούς;), κινηματογραφημένα το βράδυ -Γιατί; Η πόλη ήταν άδεια, μας είπαν-, σε ένα μεγάλο σόου με φώτα, ενώ σε άλλα βίντεο άνθρωποι φώναζαν στα παράθυρα ‘Είναι ψέμα, είναι φέικ’.

gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-greek/

Υ.Γ.2 Παρόλο που πολλοί νομίζετε ότι το σόου τελειώνει εκεί, υπάρχει λόγος που δεν έχουμε παράγει εμβόλια κορωνοϊών στο παρελθόν. Τα εμβόλια είναι μια εντυπωσιακή εφεύρεση, αλλά όπως το σεξ, χρειάζονται χρόνο και συναίνεση. Όσες φορές τα φαρμακευτικά και πολιτικά κέρδη, μπήκαν μπροστά από την επιστήμη, καταλήξαμε σε δάκρυα. Τίποτα στην έρευνα αυτής της θεραπείας που πασάρεται ώς πανάκεια, δεν έχει σβήσει την πιθανότητα να μας επισκεφθεί σε δύο χρόνια, η άσχημη φάτσα του Antibody-dependent enhancement. Ή αν -ας πούμε- στην παρουσία κάποιου ρετροιού,η αντίστροφη μεταγραφάση κωδικοποιήσει το RNA σε DNA.

(Αγαπητέ φίλε, δεν σχολιάζω τίποτα γιατί έπαιζα πολλή ώρα με τα μεγάλα κύματα σήμερα και είμαι κουρασμένος. Εγώ έχω σπάσει και τα lockdown, και όλα. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

(1) http://web.archive.org/web/20201230163150/https://amp.theguardian.com/society/2018/mar/07/patients-turned-away-intensive-care-lack-beds-shortage-hospitals

(2) https://time.com/5107984/hospitals-handling-burden-flu-patients/

(3) https://archive.is/G8c6h
(4) https://youtu.be/yPG8d3e43Xk?t=455
(5) https://off-guardian.org/2020/10/05/pcr-inventor-it-doesnt-tell-you-that-you-are-sick/
(6) https://ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/tps00046/defaultτους/bar?lang=en
(7) https://www.news-medical.net/news/20201116/Study-compares-deaths-in-Sweden-and-Norway-before-and-after-COVID-pandemic.aspx
(8) https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1386653220304261, https://www.who.int/diagnostics_laboratory/eual/eul_0563_117_00_standard_q_covid19_ag_ifu.pdf

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.