Ετυμηγορία

Γεια σου φίλε μου Πιτσιρίκο! Μετά τη συνέντευξη της υπουργού πολιτισμού -ωραίο ανέκδοτο αυτό- κυρίας Μενδώνη, έχει γίνει ο κακός χαμός στα social media.

Ανοιχτές πια οι επιθέσεις ενάντια στον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη, καθώς και σε ανθρώπους που έκαναν παρέα ή είχαν κολλητιλίκια μαζί του.

Οι επιθέσεις γίνονται από γνωστούς εδώ και χρόνια είναι η αλήθεια, δημοσιογράφους, ηθοποιούς, τηλεπερσόνες, πολιτικούς και πολιτικά κόμματα.

Επιθέσεις που έρχονται κυρίως από τα αριστερά ή ό,τι τέλος πάντων θεωρούμε αριστερά σε αυτόν τον τόπο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και το ΜέΡΑ25 του Βαρουφάκη επιτίθενται στον πρωθυπουργό, συνδέοντάς τον ανοιχτά με τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Γιατί άραγε το κάνουν αυτό;

Μα φυσικά, επειδή η σύνδεση του πρωθυπουργού και του περιβάλλοντός του με τον κύριο Λιγνάδη είναι προφανής.

Ο κύριος Λιγνάδης δεν μπούκαρε μόνος του μέσα στο γραφείο του Εθνικού Θεάτρου. Κάποιος τον τοποθέτησε εκεί. Ούτε ήταν εκείνος που πήρε στρατιωτικό ελικόπτερο να δει τον πρωθυπουργό να δίνει παράσταση στην Αντίπαρο. Το αντίθετο έγινε.

Και φυσικά, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης κατηγορείται σήμερα για βαριά αδικήματα που συνδέονται με ζητήματα παιδεραστίαs κι αυτό είναι κάτι που κάνει τον πρωθυπουργό να αισθάνεται κάπως αμήχανα.

Όχι γιατί υπάρχει περίπτωση να κατηγορηθεί αυτός για τις σεξoυαλικές παρεκτροπές του εκλεκτού του στο Εθνικό Θέατρο. Όχι, δεν υπάρχει περίπτωση.

Αυτό που φοβάται ο κύριος Κούλης είναι μήπως συνδεθεί το όνομά του με την καλυπτόμενη από την πολιτική εξουσία π@ιδεραστία. Φοβάται εκείνο που το ρητό λέει ξεκάθαρα, το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.

Υπάρχει βλέπετε και το προηγούμενο του πολιτευτή της ΝΔούλας και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού που καταδικάστηκε για το ίδιο έγκλημα αλλά έπεσε στα μαλακά από την αδέκαστη δικαιοσύνη.

Μέσα σε όλα αυτά, ίσως κάποιοι θυμηθούν και ένα παλικάρι που ξενιτεύτηκε νωρίς νωρίς και που υπήρξε κι αυτός φίλος της Αγίας Οικογένειας εκτός από CEO της ελληνικής SIEMENS που λάδωνε επί σειρά ετών την ίδια πολιτική ηγεσία που κυβερνά ακόμα τον ίδιο τόπο και εκλέγεται από τον ίδιο λαό.

Υπάρχουν και αυτά τα καθάρματα οι Ολλανδοί που, με αφορμή έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, θυμήθηκαν το παπόρι με τους 2,1 τόνους ηρωίνης, τον ολιγάρχη ιδιοκτήτη του και τις σχέσεις που έχει κι αυτός με την Αγία Οικογένεια.

Αυτά όλα είναι λίγο πολύ γνωστά και δεν προκαλούν καμία κατάπληξη σε πολλούς από εμάς.

Εκείνο, όμως, που θα ήθελα να επισημάνω είναι η βροντερή σιωπή όλων αυτών των προοδευτικών αριστερούληδων, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με το παπόρο από την Περσία που άραξε στην Κορινθία.

Τότε που οι μάρτυρες κατηγορίας έχαναν την ζωή τους ο ένας μετα τον άλλον σε τραγικά δυστηχήματα.

Τότε οι κύριοι Τσίπρας και Βαρουφάκης, αν θυμάμαι καλά -που καλά θυμάμαι- ήταν πολύ προσεκτικοί στις δηλώσεις τους, παραπέμποντας την ετυμηγορία για την υπόθεση στην δικαιοσύνη.

Για τις λοιπές προσωπικότητες της αριστεράς -τουλάχιστον την συντριπτική τους πλειοψηφία- ούτε κάν το κουβεντιάζω. Σφύριζαν αδιάφορα το Bella Ciao.

Μακάρι να είχε γίνει και τότε ο ίδιος ο χαμός. Να ξεβρώμιζε από τότε ο τόπος, όπως φωνάζουν οι εξορκιστές του σήμερα.

Αλλά δεν έγινε ο κακός χαμός. Το ζήτημα αυτό έκανε και εξακολουθεί να κάνει τζιιιζζζζζ. Το ίδιο και το ζήτημα του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη μέχρι να τον αδειάσει επισήμως η υπουργός πολιτισμού (λέμε τώρα!). Μέχρι τότε, οι κουβέντες και οι κατάρες μετρημένες. Μετά, λες και πήραν όλοι σήμα.

Όμως, μπορεί να κάνω και λάθος. Μπορεί να ψάχνω να βρω την σαπίλα μέσα στον βόθρο που λέγεται Ελλάδα.

Ίσως πάλι και στον πολιτισμό να ισχύει το ίδιο με τον κορωνοϊό και την υπερκατανάλωση ψυχοτρόπων ουσιών. Η αλήθεια να κρύβεται μέσα στα λύματα.

Φιλιά από την Εσπερία

Ηλίας

(Φίλε Ηλία, η σαπίλα της Ελλάδας είναι πια μη αναστρέψιμη. Ηλία, εγώ γελάω πάρα πολύ γιατί βλέπω τους υπαλλήλους του γνωστού ολιγάρχη να έχουν ξεσπαθώσει κατά του γνωστού αμαρτωλού σκηνοθέτη. Το αφεντικό τους -ο γνωστός ολιγάρχης- δεν είναι αμαρτωλό γιατί τους πληρώνει. Οπότε, αν τους πλήρωνε ο γνωστός σκηνοθέτης, θα τον έβρισκαν κι αυτόν πάρα πολύ καλό. Τέλειοι αριστεροί: όποιος μας πληρώνει, είναι πολύ καλός άνθρωπος. Όσο για την Αριστερά, είναι πια ανέκδοτο. Βέβαια, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ -και άλλα κόμματα- πληρώνουν στρατιές ανθρώπων για να διαμορφώνουν κλίμα στα social media. Τρικυμία σε δαχτυλήθρα. Το νέο Μνημόνιο έρχεται και θα το ψηφίσουν όλοι παρέα. Μέχρι τότε, άσ’ τους να τσακώνονται για το ποιος είναι πιο ηθικός. Όπως έχεις καταλάβει, το θέμα τώρα στην Ελλάδα είναι αν πηδάνε αγοράκια οι δεξιοί μόνο ή αν το κάνουν και οι αριστεροί. Μιλάμε για υψηλό πολιτικό διάλογο και για τρομερή υποκρισία. Μου θυμίζει αυτούς που παλιότερα θεωρούσαν πως οι δεξιοί έκαναν σeξ μόνο με την ιεραποστoλική στάση και πως πισινό έδιναν μόνο οι αριστερές. Ηλία, υπάρχει αριστερή και δεξιά κάβλ@ στην Ελλάδα. Πάντως, είναι προφανές πως οι μεγαλοαστοί και οι φιλελέδες δεν έχουν μικροαστικά ταμπού, ενοχές και προκαταλήψεις. Τα γαμάvε όλα. Αν είναι έξυπνος ο Μητσοτάκης, θα κατέβει στις επόμενες εκλογές με σύνθημα “Η Νέα Δημοκρατία γ@μάει”. Θα πάρει 80% γιατί οι Έλληνες νομίζουν πως είναι τρομεροί γ@μιάδες. Ηλία, τώρα περιμένουμε να φτάσει το Me Too και στους παπάδες που είναι πολύ σεξoυαλικοί τύποι και δεν φοράνε τίποτα κάτω από τα ράσα. Πάντως, για την ώρα κυριαρχούν οι σεξoυαλικές παρενοχλήσεις μεταξύ ανδρών στο ελληνικό Me Too, και αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία γιατί στις άλλες χώρες ήταν οι γυναίκες που κακοποιούνταν σεξoυαλικά. Αν μπουν στο …κίνημα και οι παπάδες με τα τεκνά τους, βλέπω να το κλείνουν άρον άρον το θέμα στην Ελλάδα, γιατί όλος ο πλανήτης θα καταλάβει πως η Ελλάδα είναι γεμάτη κωλoμπαράδες. Και χάπατα. Να είσαι καλά, Ηλία. Την αγάπη μου. Θα τα πούμε στο podcast.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.