Κυριάκο Μητσοτάκη και συμπατριώτες, ένας Νορβηγός υδραυλικός μας εξηγεί τι είναι Δημοκρατία


Στις 22 Ιουλίου του 2011, ο Άντερς Μπρέιβικ, ένας Νορβηγός νεοναζί, σκότωσε 77 ανθρώπους· στην πλειοψηφία τους έφηβοι μαθητές.

Ο Μπρέιβικ σκότωσε οκτώ ανθρώπους με την έκρηξη μιας βόμβας σε φορτηγό μέσα στο κυβερνητικό συγκρότημα στο Όσλο και στη συνέχεια σκότωσε με πυροβολισμούς 69 συμμετέχοντες -οι 55 ήταν παιδιά- σε μια θερινή κατασκήνωση της Νεολαίας του Εργατικού Κόμματος (AUF) στο νησί Ουτόγια.

Ο Μπρέιβικ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 21 ετών. Αυτή είναι η μέγιστη ποινή στη Νορβηγία. Η Νορβηγία δεν άλλαξε τον νόμο, εξαιτίας του Μπρέιβικ.

Στο βίντεο, μιλάει ο πατέρας ενός 17χρονου που δολοφονήθηκε από τον Μπρέιβικ στην θερινή κατασκήνωση.

“But he killed your son…” λέει ο δημοσιογράφος στον Τροντ Μπλάτμαν. Ακούστε την απάντησή του.

Ένας Νορβηγός υδραυλικός που ο γιος του δολοφονήθηκε από τον Μπρέιβικ διδάσκει σε όλους μας -μέσα σε τρία λεπτά- τι σημαίνει Δημοκρατία και Κράτος Δικαίου.

Δείτε αυτό το βίντεο. Ας το δει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Κι όποιος καταλάβει, κατάλαβε.

Να μην πεθάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται.

(Στέλνω την αγάπη μου και τον σεβασμό μου στους υπέροχους ανθρώπους της Νορβηγίας που ξέρουν τι σημαίνει Δημοκρατία και Κράτος Δικαίου, και δεν θέλουν να κάνουν στον οποιονδήποτε, όσα φρικτά έκανε αυτός σε αυτούς. Ιδιαίτερα, στέλνω την αγάπη μου στην παρέα των Νορβηγών που συναντάω κάθε καλοκαίρι στο νησί. Ελπίζω να έρθουν πάλι φέτος -πέρσι δεν ήρθαν- και να τραγουδήσουμε ξανά με τον καταπληκτικό Νορβηγό αστυνομικό τραγούδια των Beatles.)

(Το βίντεο είναι από το ντοκιμαντέρ του Μάικλ Μουρ “Where to invade next”.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.