“Υιοθέτησε έναν Έλληνα”

Γεια σου σύντροφε πιτσιρίκο,
επειδή είμαι βέβαιος ότι σε διαβάζουν τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας, σου στέλνω μια ιδέα για την τουριστική καμπάνια “Ελλαδιστάν 2021”, ώστε να την εφαρμόσουν και να εκτοξευτεί το ελατήριο της οικονομίας.

“Υιοθέτησε έναν Έλληνα” θα είναι το σλόγκαν, και θα δείχνει χαμογελαστούς Έλληνες και Ελληνίδες έξω από τα σπίτια τους αλλά πάντα συνοδεία από τουρίστες!

Η ιδέα είναι να περάσει νόμος που να απαγορεύει στους Έλληνες να βγαίνουν από τα σπίτια τους, εκτός αν συνοδεύονται από κάποιο τουρίστα ή τουρίστρια. Ας πούμε αναλογία δύο προς ένα, κάθε δύο Έλληνες μπορούν να συνοδεύονται από ένα τουρίστα.

Όπως είναι ευρέως γνωστό, από τουρίστα δεν κολλάς COVID-19· κολλάς μόνο από Έλληνα, αλλά, αν ο Έλληνας συνοδεύεται από τουρίστα, πάλι δεν κολλάς!

Ο νόμος αυτός λύνει και χρόνια περιβαλλοντικά προβλήματα στη χώρα, αφού ο τουρίστας θα έχει και τη σακουλίτσα του μαζί, για να μαζέψει όποιες ακαθαρσίες αφήσει ο Έλληνας στη βόλτα του.

Έτσι, και περισσότεροι τουρίστες θα έρθουν, γιατί αυτά τα κοινωνικο-περιβαλλοντικά θέματα είναι πολύ πιασάρικα -δες Γκρέτα για περαιτέρω-, και οι Έλληνες θα μπορούν να γνωρίσουν άλλες κουλτούρες και να μορφωθούν χωρίς να χρειάζεται να υποστούν την ψυχοφθόρα διαδικασία της μετανάστευσης.

Φιλιά από το κρύο Βερολίνο!

Φίλιππος

(Φίλε Φίλιππε, μου αρέσει πολύ η ιδέα σου και βρήκα και μια φωτογραφία που ταιριάζει κάπως. Αν και νομίζω πως τώρα είναι η ώρα για την πρόταση που είχα κάνει πριν 7 χρόνια: Στειρώστε τους Έλληνες. Φίλιππε, δεν είναι καταπληκτικό ότι οι Έλληνες περίμεναν να γιορτάσουν το 2021 τα 200 χρόνια από την Επανάσταση με φανφάρες περί ελευθερίας και ανεξαρτησίας και τώρα βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους και περιμένουν να έρθουν οι τουρίστες το καλοκαίρι, για να μπορέσουν κι αυτοί να πάνε κάπου μέσα στη χώρα τους; Αν το σκεφτείς λίγο, είναι να χτυπιέσαι από τα γέλια. Φίλιππε, ο Μητσοτάκης μάλλον δεν με διαβάζει πια -και μάλλον δεν με συμπαθεί ιδιαίτερα-, αν κι εγώ είμαι με τον Κυριάκο, γιατί με τον Κυριάκο περνάω τέλεια. Ο Τσίπρας με συμπαθούσε παλιά και με διάβαζε -αυτό το ξέρω αφενός γιατί μου το είχε πει ο ίδιος και αφετέρου επειδή χρησιμοποιούσε φράσεις από κείμενά μου χωρίς να αλλάζει ούτε λέξη- αλλά μάλλον δεν με συμπαθεί πια γιατί, μετά τη στάση του στο δημοψήφισμα- τον έχω χαρακτηρίσει πολιτικό απατεώνα, σκατά, και κωλόπαιδο. Φίλιππε, αυτός που σίγουρα με διαβάζει είναι ο Κώστας Μπακογιάννης γιατί δεν πρόλαβα να γράψω πως η Ελλάδα είναι το ιδανικό μέρος για τους ψηφιακούς νομάδες, και διάβασα χτες πως ξεκινάει πρόγραμμα για ψηφιακούς νομάδες στην Αθήνα. Ναι, Κώστα μου, είναι τέλεια η Αθήνα για τους ψηφιακούς νομάδες, τώρα που πρέπει να στείλεις sms για να βγεις από το σπίτι, με τα μαγαζιά κλειστά, τις καφετέριες και τα internet hot spots κλειστά, και απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 18:00. Η Αθήνα είναι παράδεισος τώρα για τους ψηφιακούς νομάδες. Τι πλάκα που έχει η Ελλάδα. Φίλιππε, φύγατε και σωθήκατε. Άντε, να έρθετε τώρα σαν τουρίστες, για να μπορούμε κι εμείς να βγούμε από τα σπίτια μας. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.