Όταν σπέρνεις υστερία και μίσος, θα θερίσεις υστερία και μίσος

Παρατηρώντας την ελληνική έκδοση του Me Too, έχω κάνει μερικές παρατηρήσεις εδώ και μέρες, αλλά, δυστυχώς, νομίζω πως μπορώ να δω και το παρακάτω.

Η ελληνική έκδοση του Me Too ξεκίνησε με την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας -υπόθεση που έχει παραγραφεί- και πέρασε στο χώρο του θεάτρου, όπου έχει κάνει στάση, αφού μια καταγγελία για απόπειρα βιασμoύ από γνωστό τηλεοπτικό δημοσιογράφο δεν μοιάζει να συγκινεί κανέναν.

Περνώντας στο θέατρο, η υπόθεση του Me Too μετατράπηκε γρήγορα σε θέμα κομματικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση εξαιτίας των καταγγελιών σε βάρος του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος παραιτήθηκε.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει καταδικαστεί οριστικά και αμετάκλητα, ως παιδόφιλoς και παιδεραστήs, από χιλιάδες χρήστες των social media, από δημοσιογράφους του ΣΥΡΙΖΑ και από συναδέλφους του, αλλά από σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει καταδικαστεί και από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μεννδώνη, η οποία τον χαρακτήρισε “επικίνδυνο άνθρωπο” και δήλωσε πως “μας εξαπάτησε”. Αφού η Μενδώνη έχει καταδικάσει τον Λιγνάδη, αυτό σημαίνει πως τον έχει καταδικάσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τώρα, βέβαια, θα πρέπει ο Δημήτρης Λιγνάδης να δικαστεί και στο δικαστήριο -όταν φτάσει κάποια υπόθεση στο δικαστήριο- αν και θα μπορούσε να μην γίνει δίκη, γιατί έχει ήδη αποφασίσει ο …λαός που ενημερώνεται από τα …πρωινάδικα.

Ελπίζω να επιτρέπεται σε κάποιους ανθρώπους της χώρας αυτής να σέβονται το …ευρωπαϊκό κεκτημένο και να μην δικάζουν τους ανθρώπους στα social media και στην τηλεόραση.

Έγραψα πριν από μερικές ημέρες -προσπαθώντας να χτυπήσω το καμπανάκι- πως “Αν δεν κάνω λάθος, μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, οι μόνοι άλλοι βιασμoί που έχουν καταγγελθεί είναι όλοι από άνδρες”.

Είναι ακριβώς έτσι.

Σε αντίθεση με όλες τις άλλες χώρες που εμφανίστηκε το Me Too, στην Ελλάδα δεν έχουμε καταγγελίες για βιασμoύς από γυναίκες αλλά από άνδρες. Τουλάχιστον για την ώρα. Στις άλλες χώρες βιάζoνται γυναίκες, στην Ελλάδα άνδρες.

Και η υπόθεση που κυριαρχεί -ακριβώς επειδή προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση- είναι η υπόθεση Λιγνάδη, ο οποίος θεωρείται παιδόφιλoς.

Σε αυτό το σημείο, να θυμίσω σε όλους όσοι έχουν πάθει υστερία αυτές τις μέρες -ανάμεσά τους “δικαιωματιστές”, φεμινίστριες, φεμινιστές και διάφοροι άλλοι ακτιβιστές- πως στην Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που ταυτίζουν την παιδoφιλία με την ομοφυλοφιλία.

Ναι, εγώ το ξέρω πως είναι δυο διαφορετικά πράγματα αλλά θα πρέπει να το εξηγήσετε και στους φίλους της Χρυσής Αυγής.

Τι, η Χρυσή Αυγή είναι στη φυλακή;

Κούνια που σας κούναγε.

Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής και άλλοι νοικοκυραίοι είναι ανάμεσά μας. Και έχουν κι αυτοί τα νεύρα τους εξαιτίας του lockdown. Και θέλουν να ξεσπάσουν…

Αφού η μάζα, η αντιπολίτευση και η κυβέρνηση αποφάσισαν -χωρίς δίκη- πως ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένα τέρας, ένας διεστραμμένος και ανώμαλoς άνθρωπος, ανοίγουν τον δρόμο για να ταυτιστούν οι παιδόφιλoι με τους ομοφυλόφιλους.

Κακά τα ψέματα, η ελληνική κοινωνία είναι μια macho κοινωνία με πολλά απωθημένα.

Όταν σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, όπως η ελληνική, η κορυφαία υπόθεση του Me Too είναι ένας άνδρας που κατηγορείται πως κακοποιούσε σεξoυαλικά ανήλικα αγόρια, δεν είναι και πολύ δύσκολο να φανταστεί κάποιος τη συνέχεια.

Αρκεί ένας ομοφυλόφιλος άνδρας που θα βρίσκεται στο πάρκο κοντά σε παιδάκια που παίζουν, ή ένας ομοφυλόφιλος που θα περπατάει στον δρόμο, ή ένας ομοφυλόφιλος ηθοποιός που θα κάνει τζόκινγκ, και αυτοί που θα τον θεωρήσουν επικίνδυνο για τα παιδιά.

Τη συνέχεια δεν θέλω να την γράψω και ελπίζω να μη χρειαστεί σε μερικές μέρες να σας θυμίσω αυτό το κείμενο, αλλά βλέπω ήδη τους “προοδευτικούς δικαιωματιστές” να λυσσάνε στα social media για το νέο θύμα του φασισμού, χωρίς να τους περνάει από το μυαλό αφενός πόσο έχουν ανάγκη το φασισμό για να υπάρχουν και αφετέρου πως είναι και οι ίδιοι φασίστες όπως οι “εχθροί’ τους.

Οι υστερίες και οι πολιτικές φιλοδοξίες πληρώνονται, και δυστυχώς πληρώνονται από αθώους.

Όταν γράφεις ή μιλάς δημόσια -και ιδιαίτερα αυτοί που έχουν κάποιο θεσμικό ρόλο- καλό είναι να θυμάσαι πως έχεις ευθύνη για αυτά που λες και γράφεις.

Όταν γράφεις για να πάρεις like και καρδούλες -λες και είσαι πεντάχρονο και πας στο νηπιαγωγείο-, καλό είναι να ξέρεις πως μπορεί να είσαι πολύ επικίνδυνος για την κοινωνία.

Όταν δικάζεις και καταδικάζεις χωρίς δίκη, είσαι σαν αυτούς που δίκασαν και καταδίκασαν τον Ζακ Κωστόπουλο. Στη μέση του δρόμου. Ναι, είσαι αυτοί ακριβώς που λες πως σιχαίνεσαι.

Όταν σπέρνεις υστερία και μίσος, θα θερίσεις υστερία και μίσος.

Ναι, προοδευτικέ μου ακτιβιστή, ναι προοδευτική μου ακτιβίστρια. Ναι, φιλόδοξη ηθοποιάρα που ονειρεύεσαι την Ευρωβουλή. Ναι, αγνή μου συνδικαλίστρια. Ναι, αναρχικέ μου δημοσιογράφε.

Δεν είστε αθώοι για το έγκλημα. Κοιτάξτε τα χέρια σας.

(Τις τελευταίες μέρες, διαβάζω ακόμα και ανθρώπους που γνωρίζω και εκτιμώ και δεν πιστεύω αυτά που διαβάζω. Οι περισσότεροι γράφουν σαν αφιονισμένοι ακροδεξιοί. Δεν ξέρω αν η υστερία έχει χτυπήσει -εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων- τους κατοίκους όλης της χώρας ή μόνο τους κατοίκους της Αθήνας. Πάντως, εμένα μου φαίνονται σαν τρελοί. Μάλλον φταίει που είμαι δίπλα στην θάλασσα.)

(Η κυρία Σούλα στο σούπερ μάρκετ μου είπε πως συνεχίζει να της πιάνει τον κώλo ο υπεύθυνος, αλλά δεν την έχουν καλέσει ακόμα σε πρωινάδικο να κάνει την καταγγελία της. Της είπα “υπομονή, κυρία Σούλα, τώρα μιλάνε οι ηγετικές μορφές του κινήματος Me Too, οι ηθοποιοί που θα πάρουν θέση στα ψηφοδέλτια στις επόμενες εκλογές”. Α, ρε Ελλαδάρα, απάτη.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.