Η μεγάλη λύση για την Ελλάδα είναι…

Γεια σου, φίλε μου πιτσιρίκο!
Πολύ μου άρεσε το κείμενο του Άρη. Τόσο πολύ, που βρήκα και λύση.

Τα τελευταία χρόνια, παίζει μεγάλος ντόρος για τις χορηγίες των πλούσιων Ελλήνων. Η πρακτική αυτή συνεχίζεται και στην Covid εποχή, για να μας δείξουν τα κανάλια των ίδιων πόσο καλά αφεντικά έχουν.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες κάνουν με ξένα κόλλυβα κηδεία.

Τις χορηγίες, στην πραγματικότητα, τις κάνουν όλοι οι Έλληνες, μεταξύ των οποίων είναι και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις ναυτιλιακές, από την απλήρωτη δουλειά τους, από την υπερεκμετάλλευσή τους, από την υπέρογκη φορολογία τους, και όχι οι βιομήχανοι και οι μεγάλοι επιχειρηματίες, που επί τόσα χρόνια -ακόμα και σήμερα- λαμβάνουν προνόμια εκατομμυρίων ευρώ μέσω ενισχύσεων, φοροαπαλλαγών και στήριξης από το κράτος.

Η αξία του στόλου των Ελλήνων εφοπλιστών υπολογίζεται στα 105,22 δισ. δολάρια, και είναι οι μοναδικοί, παγκοσμίως, που έσπασαν το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων.

Εδώ και δέκα χρόνια, που τα μνημόνια έχουν ρημάξει τον ελληνικό λαό, υπάρχει και μια κατηγορία μπατριωτών που αυξάνει την περιουσία της χωρίς σταματημό.

(Δείτε τις χώρες που βρίσκονται στην εικόνα και βρείτε την παράταιρη)

Ας δούμε λοιπόν πως στήθηκε αυτό το θαύμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Οι εφοπλιστές, μεταξύ άλλων, απαλλάσσονται:

1. Από κάθε φόρο, τέλος ή εισφορά ή κρατήσεις υπέρ του δημοσίου ή κάποιου τρίτου για το εισόδημα που αποκτάται από γραφεία ή υποκαταστήματα αλλοδαπών ναυτιλιακών επιχειρήσεων που εγκαθίστανται στην Ελλάδα.

2. Το ίδιο ισχύει και για το εισόδημα που δημιουργείται από εκμετάλλευση πλοίων και στο εξωτερικό και μάλιστα την απαλλαγή απολαμβάνουν και όλοι οι συνέταιροι και μέτοχοι.

3. Από κάθε τέλος για τα έγγραφα που συντάσσονται για την εφαρμογή του ισχύοντος -από το 1975- νόμου.

4. Από κάθε φόρο ή τέλος για το εισόδημα που αποκτάται από εταιρείες χαρτοφυλακίου που κατέχουν αποκλειστικά μετοχές ελληνικών πλοιοκτητριών υπό ελληνική σημαία.

5. Από κάθε τέλος για τα έγγραφα που συντάσσονται για τη διανομή κερδών, τα δάνεια και τις καταθέσεις.

6. Από όλα τα παράβολα για εγγραφές και δικαιολογητικά.

7. Έχουν 100% φοροαπαλλαγή επενδύσεων ναυπήγησης και επισκευής παραδοσιακών σκαφών για επενδύσεις πάνω από 150.000 ευρώ.

8. Φοροαπαλλαγή του εισοδήματος που αποκτάται από εταιρεία επενδύσεων στην ποντοπόρο ναυτιλία καθώς και για το εισόδημα των κατόχων μερισμάτων.

9. Απαλλαγή των ημεδαπών επιχειρήσεων με αντίστοιχο αντικείμενο εργασιών ή υπηρεσιών.

10. Απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος των κερδών από την εκμετάλλευση ιδιόκτητων πλοίων με ελληνική σημαία.

11. Απαλλαγή της υπεραξίας λόγω εκποίησης, αποζημίωσης ασφαλιστικής ή άλλη αιτία.

12. Φοροασυλία και των αλλοδαπών εταιρειών αν εγκατασταθούν ή ιδρύσουν υποκαταστήματα στην Ελλάδα.

13. Απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος των κερδών και των μερισμάτων που διανέμει εταιρεία που έχει υπαχθεί στο Ν.27 και διαχειρίζεται πλοία με ελληνική ή ξένη σημαία.

Εντάξει, κι εγώ κάνω μπίζνες έτσι, που δεν έχω ιδέα.

Για κερασάκι στην τούρτα, μια τελευταία φοροαπαλλαγή που απολαμβάνει το εφοπλιστικό κεφάλαιο είναι η απαλλαγή από ΦΠΑ των αγορών προϊόντων στην Ελλάδα που προορίζονται για τις τροφοδοσίες των πλοίων τους.

Μόνο από αυτή τη τελευταία φοροαπαλλαγή, το ελληνικό δημόσιο θα είχε 5 δισεκατομμύρια ευρώ έσοδα από φόρους.

Η μόνη φορολογία των εφοπλιστών, υπολογίζεται και καταβάλλεται με συντελεστή επί της χωρητικότητας των πλοίων, όχι με βάση τον τζίρο τους ή τα κέρδη τους.

Κάποιος καλοπροαίρετος υπερασπιστής των εφοπλιστών, θα πει ότι αυτό είναι μια παγκόσμια πρακτική και όχι κάποια ελληνική ιδιαιτερότητα. Σύμφωνοι.

Αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι ένας εφοπλιστής σε μια χρεοκοπημένη χώρα σαν την Ελλάδα -η μόνη χρεοκοπημένη από τις 10 σημαντικότερες χώρες της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας- είτε βγάζει κέρδη από το τονάζ 10.000 ευρώ, είτε 10 δισεκατομμύρια ευρώ, φορολογείται το ίδιο.

Το ίδιο.

Για όσους επίσης καλοπροαίρετους -όπως ο Βορίδης- μας υπενθυμίζουν ότι το θαύμα της ελληνικής ναυσιπλοΐας είναι αποτέλεσμα αυτού του καθεστώτος, να θυμίσω ότι η ΕΛΣΤΑΤ μετράει ολόκληρο τον κλάδο σαν να έχουν οι πάντες έδρα την Ελλάδα, ενώ η αλήθεια είναι ότι τα “ελληνικά” πλοία πλέουν με σημαίες από 48 διαφορετικές χώρες.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι εισπράξεις από φόρους πλοίων το 2013 ήταν 14 εκατ., το 2014 ήταν 13,1 εκατ., το 2015 το ποσό ανερχόταν σε 17,6 εκατ και το 2016 σε 27 εκατ. ευρώ.

Ψίχουλα.

Την ίδια χρονιά, το 2016, η συνεισφορά των ναυτεργατών ήταν 56 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή διπλάσια από αυτή των αφεντικών τους.

Αυτό είναι το θαύμα της ελληνικής ναυσιπλοΐας. Εμείς είμαστε το θαύμα και τα λεφτά που τους χαρίζουμε.

Και ποιο είναι το συμπέρασμα από όλα αυτά;

Το συμπέρασμα είναι ότι ως μονάδες δεν έχουμε σχεδόν καθόλου δύναμη να ασκήσουμε έλεγχο στις συνθήκες ζωής γύρω μας, στο πώς λειτουργεί το κράτος, στο πως διαμορφώνονται οι νόμοι, στο πως εφαρμόζονται οι νόμοι, στην ποιότητα των υποδομών της χώρας, στην ποιότητα του συστήματος υγείας, εκπαίδευσης κ.ο.κ.

Έχει δίκιο ο Δημήτρης από το Βερολίνο.

Αλλά ως πλήθη, έχουμε. Τεράστια δύναμη.

Έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά στο παρελθόν και αποδεικνύεται καθημερινά στις δρόμους αυτού του κόσμου.

Σήμερα στη Βολιβία, η Ανιές είναι στη φυλακή.

Αυτό δεν έγινε από κάποια θεϊκή παρέμβαση. Ήταν αποτέλεσμα του αγώνα των Βολιβιανών στους δρόμους, αλλά και στην κάλπη, ανατρέποντας το πραξικόπημα του στρατού που έγινε με την βοήθεια της πλούσιας αστικής τάξης της Βολιβίας, των ιδιωτικών ΜΜΕ της χώρας, και φυσικά, με την συνδρομή του Η.Β. και των Η.Π.Α, με σκοπό την εκμετάλλευση του 2ου μεγαλύτερου αποθέματος λιθίου στον κόσμο.

Επιστρέφοντας στα δικά μας, λοιπόν, έχω να προτείνω λύση για τα προβλήματα μας.

Είναι απλά τα πράγματα, αφού ο μέσος Έλληνας ενδιαφέρεται μόνο για την τσέπη του, και όχι για την ελευθερία του. Και το καλύτερο: δεν χρειάζεται καν να βγει κανείς στους δρόμους.

Άκου, Άρη, να μαθαίνεις.

Για να ενωθούν οι Έλληνες, ας φτιάξουμε όλοι μας μια ένωση, την Πανελλήνια Ένωση Ενάντια στην Φοροαποφυγή. ΠΕΕΦ.

Πολλοί το έχουν ξεχάσει, αλλά έχουμε και δισεκατομμυριούχους και εκατομμυριούχους σε αυτή τη χώρα.

Μέχρι και η Μενεγάκη είναι εκατομμυριούχος, αν δεν κάνω λάθος. Γιατί αν δεν είναι, …

Ακόμα και οι πέτρες στην Ελλάδα έχουν καταλάβει πλέον, ότι η μοίρα της χώρας και των πολιτών της είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις κύριες παθογένειες του ελληνικού κράτους: την διαφθορά, το πελατειακό κράτος, την έλλειψη δικαιοσύνης και λογοδοσίας, την παντελή έλλειψη υποδομών και την πλήρη εγκατάλειψη όσων υπάρχουν, και άλλες πολλές.

Λεφτά θέλει, δεν είναι δα και κανένας άλυτος γρίφος.

Και υπάρχουν πολλοί Έλληνες που έχουν πολλά πολλά λεφτά και που απολαμβάνουν αδιανόητες φορολογικές ελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές.

Ε, ας ενωθούμε να φορολογήσουμε τους πλούσιους Έλληνες, και ας το φτιάξουμε το ρημάδι το κράτος.

Όσοι δεν φοροδιαφεύγουν, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν.

Εκατομμύρια μέλη με τη μία, έτσι; Έτσι, ξαναρωτάω;

Έτσι.

Κι αν απειλήσουν ότι θα μεταφέρουν τις εταιρείες τους αλλού, ακόμα καλύτερα. Όποιος θέλει να μεταφέρει αλλού την ναυτιλιακή του σε άλλη χώρα, αναδρομικά όλοι οι φόροι για τα τελευταία 10 χρόνια, τουλάχιστον.

Κι αν δεν τα ‘χει, κανένα πρόβλημα, δήμευση περιουσίας.

Και το καλύτερο ξες ποιο είναι, ότι ακόμα και αν τους φορολογήσουμε, αυτοί πάλι πλούσιοι θα είναι, απλά και ο κοσμάκης θα έχει ένα πιάτο φαΐ στο τραπέζι, μια στέγη πάνω από το κεφάλι του, θα έχει ουσιαστική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μια ουσιαστική και σύγχρονη εκπαίδευση για τα παιδιά του.

Και όταν λέω ο “κοσμάκης”, εννοώ ΟΛΟΙ, συμπεριλαμβανομένων και των ταλαίπωρων ψυχών που “φιλοξενούνται” στη χώρα μας.

Δεν νομίζω να ζητάω πολλά. Τα αυτονόητα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ζητάω.

Τουλάχιστον σε αυτό, θα έπρεπε να ήμασταν όλοι σύμφωνοι.

Εκτός και αν ούτε γι’ αυτό δεν είμαστε ικανοί, οπότε σε αυτή τη περίπτωση δεν έχει νόημα ούτε να μιλάμε, ούτε να γράφουμε, ούτε καν να βγούμε στους δρόμους και να διεκδικήσουμε το οτιδήποτε, γιατί πολύ απλά είμαστε καθάρματα και μας αξίζει.

Από το μακρινό και ανοιξιάτικο Άμστερνταμ, με αγάπη,

Κώστας

(Φίλε Κώστα, σου είπα πως οι Έλληνες έχουν πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση. Εθελόδουλοι. Η όποια λύση περνάει από τον σεβασμό των ανθρώπων στο εαυτό τους και την επιθυμία τους να είναι ελεύθεροι. Αυτά δεν συμβαίνουν σε πολλούς στην Ελλάδα, όπου σχεδόν όλοι ψάχνουν για αφεντικό. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι Έλληνες πολίτες, όπως έγραψε ο Άρης. Και είναι απίθανο να αποδεχτούν πως είναι το πρόβλημα, αν και αυτό είναι το πρώτο -και απαραίτητο βήμα- για να προχωρήσουν στη λύση. Να είσαι καλά, Κώστα. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.