Πάει κι ο Τάκης που μας τάισε όλους

Δεν είναι καλή η Καθαρά Δευτέρα, όταν η πρώτη είδηση που μαθαίνεις είναι πως πέθανε ο Τάκης. Ο Τάκης Παπαδόπουλος ήταν ο ιδιοκτήτης του πιο καλού φούρνου της Αθήνας, στη οδό Μισαραλιώτου, κάτω από την Ακρόπολη.

Το να πεθαίνει ο Τάκης την Καθαρά Δευτέρα, την ημέρα που όλη η Αθήνα θέλει μια λαγάνα από τον Τάκη και κάνει ουρές έξω από το φούρνο, μου έφερε στο μυαλό τον George Michael που πέθανε ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Πολύ μεγάλη τύχη ο καλύτερος φούρνος της Αθήνας να είναι στη γειτονιά σου, πολύ κοντά στο σπίτι σου.

Και ακόμα μεγαλύτερη τύχη, αυτόν τον φούρνο να τον έχουν ο Τάκης και η Άννα, δυο πολύ όμορφοι και εργατικοί άνθρωποι, που απέκτησαν και δυο υπέροχα παιδιά, τον Αρτέμη και τον Θοδωρή.

Για να είμαι ειλικρινής, εγώ αγαπούσα πιο πολύ απ’ όλους την Άννα, που είναι μεγάλη αγωνίστρια της ζωής. Έλεγα “πάω για ψωμί στην Άννα”. Ακόμα έτσι λέω.

Ο Τάκης μας τάισε όλους και τα παιδιά του θα συνεχίσουν να μας ταΐζουν.

Από το Δημοτικό μέχρι τώρα, στον Τάκη.

Θυμάμαι τη μητέρα της Άννας που τους βοηθούσε, θυμάμαι μετά στη θητεία μου στο Ναυτικό που έπαιρνα κάθε πρωί σπανακόπιτες και άλλες λιχουδιές για να κεράσω και τους κληρούχες μου -που έγλειφαν τα δάχτυλά τους-, θυμάμαι τα βράδια που έγραφα μέχρι τα ξημερώματα για διάφορες δουλειές και πήγαινα στις 4 το πρωί στον φούρνο, για να πάρω ένα κουλούρι, και έπαιρνα τα πάντα.

Πραγματικά, στον Τάκη έμπαινες για να πάρεις ένα κουλούρι και έφευγες με πέντε σακούλες γεμάτες λιχουδιές.

Σήμερα, ο φούρνος του Τάκη σταμάτησε να βγάζει λαγάνες, και προσφέρει σε κάθε άνθρωπο που πηγαίνει στο φούρνο μια λαγάνα στη μνήμη του Τάκη.

Του Τάκη που μας τάισε όλους.

Μέχρι τώρα, έλεγα “πάω για ψωμί στην Άννα”. Τώρα θα λέω “πάω στον Τάκη”.

Την αγάπη μου στη λατρεμένη Άννα, στον Θοδωρή και στον Αρτέμη.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.