Πρόσω ολοταχώς!

Καλημέρα φίλε μου πιτσιρίκο,
λένε ότι ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται. Και ιδίως στην εμπειρία και στην ικανότητα που αυτός έχει, να προσαρμόζει την πορεία του σκάφους, να κάνει τους κατάλληλους ελιγμούς, ώστε να φτάσει στο λιμάνι του προορισμού του την κατάλληλη ώρα, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Για πολλά μπορεί να κατηγορήσει κάποιος την κυβέρνηση και τον Κυριάκο στην διαχείριση της πανδημίας. Όχι πάντως για ακαμψία και για ποικιλία εναλλακτικών σχεδίων μάχης.

-Σχέδιο μάχης 1 (Μάρτιος-Μάϊος) : Κωδικός Chernobyl

Το αρχικό σχέδιο της Ελληνικής Δημοκρατίας–Κυβέρνησης (μου έχει μείνει από τα διαφημιστικά spot της καμπάνιας κατά του covid), ήταν να κλείσει 10 εκατομμύρια πολίτες μέσα στα σπίτια τους. Σαν να είχαμε να κάνουμε με έκρηξη πυρηνικού αντιδραστήρα. Δεν λέω, μια χαρά τα πήγαμε. Εφαρμόζοντας μέτρα Πυρηνικού πολέμου, σε δύο μήνες είχαμε κατατροπώσει τον άγνωστο ιό. Κρυφτήκαμε στα καταφύγια και δεν ανοίξαμε την πόρτα σε κανέναν κίνδυνο. Ούτε από τις χαραμάδες δεν τον αφήσαμε τον ιό να μας επισκεφτεί, πόσο μάλλον να μας απειλήσει.


-Σχέδιο μάχης 2 (Ιούνιος-Σεπτέμβριος): Κωδικός Στρουθοκάμηλος

Μετά από 2 μήνες πλήρους απομόνωσης έπρεπε να βγούμε γρήγορα από τα σπίτια μας και να στρώσουμε τα κόκκινα χαλιά στους τουρίστες, προκειμένου να σώσουμε οτιδήποτε σώζεται στην Οικονομία. Μέχρι και τον Σεπτέμβριο που ήταν ανοικτός ο τουρισμός –ημιθανής ήταν αλλά δεν κάναμε κουβέντα μη μας υποβαθμίσει κανένας οίκος Moody’s πριν την ώρα μας- ό,τι ανησυχητικό βλέπαμε στην αύξηση των κρουσμάτων κάναμε ότι δεν το βλέπαμε. Για το καλό της Οικονομίας. Χώναμε το κεφάλι μας στην άμμο ξορκίζοντας το κακό. Και να είχαμε κολλήσει κορωνοϊό εκείνη την περίοδο, σίγουρα δεν τον είχαμε δει με τα μάτια μας.

-Σχέδιο μάχης 3 (Οκτώβριος-Νοέμβριος): Κωδικός Γιαδικιάρογλου

Μετά από την θερινή χαλάρωση και μόλις πήραμε τα κουβαδάκια μας από τις παραλίες, βγάζοντας επιτέλους το κεφάλι μας από την άμμο, τι να δούμε; Με ανεξήγητο τρόπο είχαν αυξηθεί τα κρούσματα. Κι όσο σκέφτομαι ειδικά, τους φίλους Θεσσαλονικείς. Από τις εκκλησίες για τον εορτασμό του Άι Δημήτρη, καρφί για το Γ. Παπανικολάου και το ΑΧΕΠΑ.

Οπότε, αμέσως οι υπεύθυνοι της Ελληνικής Δημοκρατίας-Κυβέρνησης άρχισαν να ψάχνονται για την ευθύνη της έξαρσης. Ο μέχρι πρότινος Μωυσής κοιτούσε τον κορυφαίο Καθηγητή Σωτήρη, που παρακολουθούσε την οργάνωση των μέτρων από τον Nick, που επέβλεπε την εφαρμογή τους από τον Επιθεωρητή Κάλαχαν-Μιχάλη, ο οποίος έβλεπε χαλάρωση και μη επίδειξη ατομικής ευθύνης από την Γιαδικιάρογλου (Όπου Γιαδικιάρογλου: Ελληνικός λαός). Τουλάχιστον ανακαλύφθηκε ο υπεύθυνος!

-Σχέδιο μάχης 4 (Δεκέμβριος-Μάρτιος): Κωδικός Ακορντεόν

Όπως τον Μάϊο -‘’καθαροί’’ από κορωνοϊό- είχαμε μπροστά μας το στοίχημα του τουρισμού που στο τέλος το χάσαμε, έτσι και τον Δεκέμβριο ‘’φουντωμένοι’’ αυτήν την φορά από τον ιό, είχαμε μπροστά μας τις γιορτές των Χριστουγέννων και την αναθέρμανση της αγοράς και της Οικονομίας. Έτσι προκρίθηκε ως έξυπνο μέτρο από την Ελληνική Δημοκρατία-Κυβέρνηση το σύστημα Ακορντεόν.

Αλλιώς, όπως ανοιγοκλείνει το συμπαθές μουσικό όργανο ένας πλανόδιος μουσικός υπό καταρρακτώδη βροχή στην Ερμού, με τον ίδιο τρόπο ανοιγοκλείνουμε την Κοινωνία, καταστήματα-αγορές, σχολεία κ.λ.π., ακανόνιστα και σπασμωδικά, ευελπιστώντας στο τέλος της ημέρας να μην έχουμε αρπάξει καμιά πνευμονία και ταυτόχρονα να έχει γεμίσει το καπέλο μπροστά μας με χρήματα.

Αποτέλεσμα; Και την αρπάξαμε την πούντα μες στο καταχείμωνο και άφραγκοι μείναμε!

-Σχέδιο μάχης 5 (Μάρτιος-….): Κωδικός Ουαγκαντουγκού ή ‘’Κάντε ό,τι σας φωτίσει ο θεός’’.

Τις τελευταίες μέρες, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ κρουσμάτων/διασωληνωμένων/ νεκρών, αλλά φτάνοντας και το σύστημα υγείας στα όρια αντοχής του (κι ελπίζοντας όχι στο όριο θραύσης του), η Ελληνική Δημοκρατία-Κυβέρνηση παίρνει την μεγάλη απόφαση για εκ νέου αλλαγή ρότας. Παρά το καλό επικοινωνιακό αποτέλεσμα στα κανάλια της λίστας Πέτσα τόσους μήνες, στα social φαίνεται να χάνεται η εμπιστοσύνη στον Καπετάνιο. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των απανταχού της Υφηλίου ‘’Ουαγκαντουγκού’’ με τα Τέλειο & Νοιάζομαι, οι φατσούλες των Έλεος & Χαχα δείχνουν να επικρατούν με ανησυχητικό τρόπο σε κάθε tweet ή ακόμη και επίσημο διάγγελμα του Πρωθυπουργού στον Ελληνικό λαό.

Το Μαξίμου βράζει…

Ο πολίτης-μελλοντικός ψηφοφόρος νιώθει ψυχικά πιεσμένος από τους περιορισμούς;

Αισθάνεται έντονη την αστυνομική παρουσία και την καταστολή;

Θεωρεί ακατανόητο το κυνηγητό που υφίσταται από τα αστυνομικά όργανα σε κάθε ανοικτό χώρο-πάρκο τις λίγες ώρες ψυχαγωγίας που έχει;

Το μήνυμα από την υπεύθυνη Πολιτεία ελήφθη.

Ανοίγουμε τα πάντα!

Πάρκα, ,πλατείες, γήπεδα, αρχαιολογικοί χώροι, θερινά σινεμά και οποιοσδήποτε ανοικτός χώρος στον οποίο μπορούν να πάνε και να απλωθούν οι πολίτες, θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες. Σημειώνεται ότι η εφαρμογή του ανωτέρω μέτρου δεν θα είναι προαιρετική, αλλά υποχρεωτική.

Όσοι άνθρωποι μάλιστα θα παρουσιάζουν, μετά από τόσο καιρό απομόνωσης στα σπίτια τους, το σύνδρομο του καναρινιού -όπου το καναρίνι παρότι είναι ανοικτή η πόρτα του κλουβιού του, δεν βγαίνει έξω από αυτό, μιας κι έχει συνηθίσει την σκλαβιά του-, ειδικά εκπαιδευμένες ομάδες της Αστυνομίας θα φροντίζουν για την εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων.

Με τον παραπάνω τρόπο θα εκλείψει και το ιδιαίτερα προβληματικό φαινόμενο το τελευταίο διάστημα, που εκθέτει την Κυβέρνηση και την ΕΛ.ΑΣ, να βγαίνουν στα social εκατοντάδες βιντεάκια με αστυνομική βία και αυθαιρεσία κατά πολιτών.

Όσοι δεν θα υπακούν στα νέα μέτρα και θα επιθυμούν την παραμονή τους στα σπίτια τους, οι μέθοδοι εφαρμογής των μέτρων από τους έμπειρους άνδρες των ΜΑΤ, θα ασκούνται εντός έδρας των πολιτών και για τυχόν αδιάκριτα βλέμματα θα γίνεται κεκλεισμένων των θυρών.

Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια.

Κώστας από Ιωάννινα

(Αγαπητέ Κώστα, τουλάχιστον γελάμε στην Ελλάδα. Δεν ξέρω για τους άλλους αλλά εγώ χτυπιέμαι από τα γέλια. Γελάω τόσο με τους πολιτικούς, όσο και με τους πολίτες. Βέβαια, αν ήμουν στην Αθήνα -πέντε μήνες σε lockdown-, μάλλον δεν θα γελούσα. Κώστα, να σε “διορθώσω” σε κάτι. Την περασμένη άνοιξη δεν υπήρχε μεγάλο θέμα με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. Υπήρξαν κάποια εισαγόμενα κρούσματα αλλά πρώτο κύμα ουσιαστικά δεν υπήρξε. Το γιατί δεν υπήρξε πρώτο κύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα την περασμένη άνοιξη το έγραψε πολύ ωραία στις 9 Απριλίου 2020 ο Γιώργος Α. στο κείμενό του, “Εδώ είναι Βαλκάνια”. Δυο μέρες νωρίτερα, στις 7 Απριλίου του 2020, εν μέσω πανηγυρισμών της κυβέρνησης και των -μπουκωμένων με χρήματα- ΜΜΕ των μαφιόζων για θρίαμβο της Ελλάδας κατά του κορωνοϊού, είχα προσπαθήσει να χτυπήσω το καμπανάκι του κινδύνου με το κείμενο “Ο πόλεμος με τον κορωνοϊό μου θυμίζει την Μικρασιατική Καταστροφή”, αλλά εγώ δεν ήμουν στη λίστα Πέτσα, δεν είχα πάρει χρήματα, οπότε κανείς δεν μου έδωσε σημασία. Κώστα, είναι τόσο προβλέψιμα όλα στην Ελλάδα, που απορώ με αυτούς που δεν βλέπουν αυτά που φωνάζουν μπροστά στα μάτια τους και μετά κάνουν τους έκπληκτους. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.