Τσιμέντα, μάρμαρα και μεταλλάξεις

Θυμάμαι, αγαπημένε μου Πιτσιρίκο, τον πατέρα μου να μου διηγείται πως εκεί πάνω στα μέρη των Μυρμιδόνων, γύρω από τον Σπερχειό ποταμό, οι βοσκοί χαλούσαν τα αρχαία που είχαν απομείνει και έπαιρναν τις «πέτρες» για να φτιάξουν στάνες και καταλύματα. Η ατάκα λέει του προπάππου μου ήταν «κάνουν έναν ασβέστη οι άτιμες οι πέτρες».

Εντύπωση μου έκανε τότε, πώς αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να βρουν άλλο υλικό παρά μόνο κατέστρεφαν αιώνες ιστορίας για να χτίσουν μια καλύβα. Έλα όμως που…

Φαστ φόργουορντ έναν αιώνα και οι κυβερνώντες αποφάσισαν πως οι πέτρες καλά στέκονται εκεί ψηλά. Απλά, θέλουν και το τσιμέντο τους για να δείχνουν καλύτερα.

Θα μου πεις τώρα, σε έπιασε ο πόνος για τα μάρμαρα και για τα τσιμέντα; Ας είμαι ειλικρινής, πέρα από το γεγονός ότι δίπλα σε ένα μνημείο τέχνης βρίσκεται ένα μνημείο βλακείας, δεν βλέπω κάτι για το οποίο να με πιάνει πόνος. Αντίθετα, πολύ ταιριαστό το βρίσκω.

Κάθε εποχή θέλει τα μνημεία της, Πιτσιρίκο, και η Ιστορία, όσο να προσπαθήσει κανείς να την ξαναγράψει και να την παραποιήσει, θα μιλάει και θα λέει την αλήθεια μέσα από αυτά.

Τσιμέντο στα κτίρια, τσιμέντο στις ζωές, τσιμέντο στις ιδέες και τα όνειρα, τσιμέντο στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτή θα είναι η παρακαταθήκη της γενιάς μας. Αν το καλοσκεφτείς, δεν έχουμε και τίποτα άλλο να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές.

Κάθε εποχή δίνει τα δικά της δείγματα γραφής. Η δική μας θα γράψει πως μια πανδημία έγινε ευκαιρία για σπέκουλα και καταστολή. Ακόμα και εκεί που υπήρξαν θύλακες αντίδρασης, η χαζομάρα μας και η αφέλειά μας οδήγησε σε τραγωδίες, καθώς η εμπιστοσύνη του κόσμου στην επιστήμη είχε κλονιστεί ανεπανόρθωτα.

Βλέπε Μαλεσίνα, που από την πολλή αντίδραση δεν προλαβαίνουν να σκάβουν τάφους.

Εχθές πήρα τηλέφωνο έναν φίλο που ζει σε μια περιοχή της Εύβοιας, όπου τα κρούσματα έκαναν ξέφρενο πάρτυ. Αρνητής, παρότι υγειονομικός. Βρίσκεται τώρα μια εβδομάδα με την μητέρα, τον γαμπρό, την αδερφή και τον εαυτό του σακατεμένοι με πυρετό, πόνους και ζαλάδες από τον ιό. Και με ένα μικρό παιδάκι με ειδικές ανάγκες στον ίδιο χώρο. Το οποίο είναι ασυμπτωματικό και δεν έχει κάνει τεστ.

Ποιος κόλλησε ποιον, ο γαμπρός που συνωστίζεται λόγω εργασίας ή ο κολλητός που μαζευόταν σε σπίτια γνωστών για να παίξει κιθάρα μέσα στην πλήξη του, όντας άνεργος;

Πώς να εμπιστευτείς και ποιον να εμπιστευτείς; Τις επιστημονικές επιτροπές καθηγητάδων, που φαίνεται να μην έχουν δει βιβλίο επιδημιολογίας ούτε σε βιβλιοπωλείο; Που σκύβουν το κεφάλι και λένε ό,τι συμφέρει την κυβέρνηση και που θα στείλει με σχεδόν απόλυτη βεβαιότητα καμπόσες εκατοντάδες ακόμα στον τάφο;

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως οι καινούργιες μεταλλάξεις αποτελούν μια νέα επιδημία, κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο, αφού υπάρχει ενεργή ζωική δεξαμενή στην οποία ο ιός αναπαράγεται και διασπείρεται.

Το κάνω πιο λιανά: Η γρίπη, όταν δεν είναι ενεργή στον ανθρώπινο πληθυσμό, αναπαράγεται και διασπείρεται σε διάφορα άλλα ζώα (πτηνά, χοίρους κλπ). Αυτά αποτελούν την λεγόμενη ζωική δεξαμενή. Οι μικροοργανισμοί μεταλλάσσονται κατά την αναπαραγωγή και κάθε τόσο προκύπτει ένα νέο στέλεχος, για αυτό και η επιδημιολογική επαγρύπνηση, ώστε να ξέρουμε τι χαρακτηριστικά έχει το στέλεχος που θα μας χτυπήσει κάθε χρονιά.

Στην παρούσα κατάσταση, ας υποθέσουμε πως δεν έχουμε διασπορά από την ζωική δεξαμενή, δηλαδή οι νυχτερίδες που φέρουν τους κορωνοϊούς δεν χέζουν παγκολίνους, τους οποίους βιάζουν χελώνες, τις οποίες τρώνε κόμπρες, οι οποίες γίνονται σουβλάκια και τουρσιά για τα ασιατικά παζάρια, στα οποία, όταν θα πάω κυρά μου στο παζάρι, θα σου αγοράσω ένα κιλό από δαύτα και θα πας αδιάβαστος από κόβιντ.

Σοβαρός επιστήμων σου λέει μετά…

Πού ήμουν; Α, ναι. Δεν συμβαίνουν αυτά ας πούμε. Αλλά αυτή τη στιγμή η ζωική δεξαμενή του ιού είναι ο άνθρωπος. Οι μεταλλάξεις γίνονται σε κάθε μόλυνση και αναπαραγωγή του ιού ανάμεσά μας. Το οποίο σημαίνει πως, μέχρι να πάρουμε πρέφα, μπορεί μια καινούργια μετάλλαξη να εξαπλωθεί, την οποία να μην πιάνουν τα εμβόλια.

Αποτέλεσμα; Φτου και από την αρχή.

Βλέπω τις εικόνες από το Ισραήλ και φρικάρω. Εκεί που κωλοτρίβονται σαν να τελείωσε το θέμα, αν σκάσει καινούργια μετάλλαξη, θα πάθουν αυτό που δεν κατάφεραν να τους κάνουν οι Ναζί και οι Ρωμαίοι μαζί…

Αντί λοιπόν να μ@λακίζονται οι φαρμακοβιομηχανίες με εμβόλια, έπρεπε να στραφούν στα φάρμακα τα οποία να μειώνουν το ιικό φορτίο, κάνοντας την ανοσοποιητική απάντηση πιο αποτελεσματική και τον φορέα λιγότερο μολυσματικό.

Αλλά σου λέει, κάτσε να μαζέψω το χαρτί με τα εμβόλια και μετά, που θα έχουν γίνει στάχτη και μπούρμπερη τα πάντα, να ρίξω και κανένα φαρμακάκι στην αγορά να τους πάρω και τα κέρματα.

Αυτό το λέω γιατί αποκλείω την περίπτωση αυτοί οι τύποι να ξέρουν λιγότερα για τη δουλειά τους από όσα ξέρω εγώ με έξι χρόνια ιατρικής και μια άσχετη με την λοιμωξιολογία/επιδημιολογία ειδικότητα.

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη, Ηλία, Κώστα, Δημήτρη και λοιπές φίλες και φίλοι του μπλογκ.

Στο μεταξύ οι ντόπιοι, αφού δεν έκαναν πίσω με τα παράλογα μέτρα τα οποία στην πράξη έδειξαν πως είναι τελείως αναποτελεσματικά ως και καταστροφικά, αποφάσισαν να το πάνε μέχρι τα άκρα. Σου λέει, αν τα αποσύρω, μετά από 2-3 μήνες θα παραδεχτώ πως έκανα λάθος. Αν τα πάω μέχρι τέλους, θα φανεί σαν να ήταν η φυσική πορεία της πανδημίας ό,τι και αν κάναμε.

Σωστοί, δεν μπορώ να πω. Όχι, που μερικοί νομίζουν πως είναι χαζοί. Αν ήμασταν εμείς πιο έξυπνοι, θα κυβερνούσαμε εμείς.

Από την άλλη, ο κόσμος περιμένει να αλλάξει η κοινή γνώμη εξαιτίας της εκτεταμένης και ακραίας καταστολής. Μάλλον γνώρισα άλλον λαό. Αυτοί που τους ψηφίζουν θέλουν ακριβώς αυτό, η εκλογική τους βάση γουστάρει ανοιγμένα κεφάλια και φοβισμένους πολίτες. Επειδή όμως έχω ζήσει σε τρεις διαφορετικές χώρες, μπορώ να εγγυηθώ πως και στις τρεις υπάρχει ένα 20% του πληθυσμού που θέλει αυτό.

Το αν μερικές φορές φτάνει το 35-40% εξαρτάται κυρίως από την αποχή στις εκλογές, που είναι πάντα προνόμιο της λιγότερο ή περισσότερο βολεμένης αριστεράς, για να μην κοροϊδευόμαστε. Είμαι ένας από αυτούς, ξέρω τι σας λέω. Για κάποιον περίεργο λόγο οι φασίστες δεν χάνουν ποτέ την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη γιορτή της δημοκρατίας. Γ@μάτο ε;

Επίσης, όταν ρέει το χρήμα, μεγαλώνει η αποχή της μετριοπαθούς (βλέπε νεοφιλελέ) δεξιάς, καθώς σιγά μην χάσουν το καφεδάκι τους να πάνε κυριακάτικα να τρέχουν να πολεμήσουν τους αναρχοάπλυτους και να είναι αναγκασμένοι να στηθούν μαζί τους στη σειρά για την κάλπη.

Βέβαια, για να μην παρεξηγηθώ κιόλας, να ξεκαθαρίσω τι εννοώ βολεμένη αριστερά. Βολεμένη/ος αριστερή/ος είναι ο ιδεολογικά αριστερός που από την μία αν τον απολύσουν σήμερα έχει να φάει και αύριο -μην γελάτε, αν ήσουν αριστερός ως τα ’80, δεν ήταν πάντα εξασφαλισμένο- και παράλληλα έχει απογοητευτεί ιδεολογικά από την πορεία των κομμάτων που υποτίθεται πως την/τον εκπροσωπούσαν. Συναντάμε τους νεοφιλελέδες λίγο συμπεριφορικά, ψέματα να πούμε;

Δεν υπάρχει τομέας ή χώρα που να μην έχει αλεστεί στον μύλο πλέον. Τα τσιμέντα –πολιτισμική κληρονομιά της ανθρωπότητας– θα στέκονται εκεί και θα συμβολίζουν όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον μας.

Να προσέχετε. Ή να μην προσέχετε. Ελεύθεροι άνθρωποι είστε, να κάνετε ό,τι θέλετε.

Μην πάτε μόνο και κάνετε τεστ στα φαρμακεία και διασπείρετε τον ιό στις γιαγιάδες που πάνε για τα χάπια για την υπέρταση και τον καταρράκτη και στους παππούδες που πάνε για βιάγκρα και σιάλις.

Και αν το κάνετε και σας πονέσει ο φαρμακοποιός, μήνυση και πάρτε του τα σώβρακα. Είναι παράνομη ιατρική πράξη από μη πιστοποιημένο προσωπικό (ποινικό αδίκημα) ακόμα και αν δεχτείτε να σας την κάνει, όπως και τα εμβόλια που κάνουν εδώ και δεκαετίες. Θα βρεθείτε ιδιοκτήτες φαρμακείου από το πουθενά.

Την αγάπη μου, από την ερημιά του κόσμου

Βασίλης

(Φίλε Βασίλη, είσαι πάντα απολαυστικός και ουσιαστικός. Βασίλη, εμένα δεν με πειράζουν τόσο τα τσιμέντα στην Ακρόπολη, όσο τα τσιμέντα πάνω στις -πρώην- υπέροχες παραλίες και στα όμορφα δάση της χώρας. Οι Έλληνες κάνουν -επί δεκαετίες- ό,τι μπορούν για να ασχημύνουν το απαράμιλλο φυσικό κάλλος της χώρας τους. Και οι παρανομίες πέφτουν βροχή, χωρίς κανείς να δίνει σημασία. Κοίτα να δεις που, όπως πάνε τα πράγματα, θα χάσουμε οριστικά και τους τουρίστες, και θα μείνουμε με τα τσιμέντα πάνω στις παραλίες με τη χρυσή άμμο. Βασίλη, όσο και να προσπαθεί κάποιος να προστατεύσει τον εαυτό του -ειδικά, για μεγάλο χρονικό διάστημα-, θα το κάνει κάποια στιγμή το λάθος. Γιατί είναι άνθρωπος και έχει ανάγκη τους ανθρώπους. Η μοίρα του ανθρώπου είναι ο άνθρωπος. Μόνος σου, ή θεός ή διάολος. Εγώ δεν κατηγορώ τους πολίτες, ειδικά μετά τους πρώτους έξι μήνες. Το παιχνίδι το έχασαν οι κυβερνήσεις με τις βλακώδεις πολιτικές τους, και οι “επιστήμονες” που μας τρέλαναν τόσο καιρό στις μπαρούφες, λέγοντας κάτι και μετά το ακριβώς αντίθετο. Ούτε τα νησιά δεν κατάφεραν να θωρακίσουν, αν και αυτό είναι πολύ εύκολο. Όσο για τις φαρμακευτικές, είναι για κατάρες. Να είσαι καλά, Βασίλη. Την αγάπη μου.)

(Βασίλη, έβαλα “άσχετη” φωτογραφία στο κείμενό σου, αν και εμένα μου φαίνεται πολύ σχετική με αυτά που ζούμε.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.