Δημοκρατία – Λοκντάουν 1 – 0

Αγαπητέ μου πιτσιρίκο,
Μαζί με την άνοιξη φτάσανε και οι στατιστικές ολικής θνησιμότητας 2020 των δυτικών χωρών.

Ναι, αυτός ο ‘μαύρος’ αριθμός που λέει πόσοι αποδημούν κάθε χρόνο πέρα και πάνω του μέσου όρου.

Αυτή είναι η μοναδική στατιστική που θα έδειχνε την όποια αποτελεσματικότητα του εγκλεισμού -λοκντάουν το λένε στη γειτονιά μου- και την χρήση της μάσκας.

Και να που φαίνεται πάλι ότι η δημοκρατική Σουηδία -χωρίς εγκλεισμούς ή χρήση μάσκας το 2020- τα πήγε πολύ καλύτερα από τις περισσότερες χώρες που εφάρμοσαν το αντίστροφο (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ισπανία κλπ).

Η Σουηδία είχε 1.5% παραπάνω αύξηση θνησιμότητας από όλα τα αίτια, σε σχέση με την Ελλάδα που είχε 4.9 %

Λάθος ο εγκλεισμός, λάθος και η μάσκα.

Καλά μπάνια μάγκες,

Μήτσος ο Μητσάρας

(Αγαπητέ φίλε, το πιο θλιβερό αυτό τον τελευταίο χρόνο είναι ότι μας έβαλαν να μετράμε καθημερινά θανάτους. Και να συγκρίνουμε αριθμούς νεκρών. Το πόσο κακό έχει κάνει αυτό στους ανθρώπους θα φανεί, όταν η επιδημία μας αποχαιρετήσει. Στην Ελλάδα δεν ήταν μόνο τα μέτρα λάθος, στην Ελλάδα είναι όλα λάθος· και βέβαια, δεν περιμέναμε την επιδημία για να το αντιληφθούμε. Και το χειρότερο είναι πως όλα αυτά τα λάθη στην Ελλάδα θεωρούνται σωστά. Η Σουηδία έσωσε την τιμή της Ευρώπης γιατί ξέρει καλά πως η Δημοκρατία -όση μας έχει απομείνει- είναι πάνω απ’ όλα. Θύμα της επιδημίας σε πολλές χώρες είναι και η Δημοκρατία. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.