Ιατροδικαστές αμφισβητούν ότι όλοι οι θάνατοι από Covid 19 που ανακοινώνονται, οφείλονται σε αυτήν

Τη χαλάρωση των μέτρων του lockdown σε κάποιες περιφέρειες της Γαλλίας, προανήγγειλε, Πιτσιρίκο, ο υπουργός Υγείας Olivier Veran, όπως μεταδίδει το Reuters.

O Γάλλος υπουργός υποστήριξε ότι υπάρχουν σημάδια κάμψης της επιδημίας στη χώρα, αν και ο ιός εξακολουθεί να κυκλοφορεί σε υψηλά επίπεδα.

Η κυβέρνηση του Emmanuel Macron ελπίζει, όμως, ότι η επιτάχυνση των εμβολιασμών σε συνδυασμό με το lockdown που είναι σε ισχύ από τα τέλη Μαρτίου θα βοηθήσει για την ανάκτηση του ελέγχου της πανδημίας.

Πιθανότατα, λοιπόν, από τον Μάιο θα ανοίξουν ξανά επιχειρήσεις και αρκετές δραστηριότητες.

Στην Ουαλία θα ανοίξει, επίσης, η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους από τη Δευτέρα 26 Απριλίου, όπως αναφέρει το Skynews.

Από το Σάββατο 24/4 θα επιτρέπονται επίσης οι συναντήσεις έξι μελών διαφορετικών νοικοκυριών σε εξωτερικούς χώρους, κάτι που θα δώσει την ευκαιρία σε νέους ειδικά ανθρώπους να συναναστραφούν με φίλους τους και να βελτιωθεί έτσι η ψυχική τους διάθεση.

Τη χαλάρωση των μέτρων ευνοούν τόσο το γεγονός ότι σε εξωτερικούς χώρους ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού είναι μικρότερος, όσο και στο ότι τα κρούσματα πέφτουν χάρη και στους εμβολιασμούς.

Βλέπουμε, δηλαδή, ότι στις περισσότερες χώρες καταργούν τα μέτρα και μόνο στην Ελλάδα τα διατηρούν εδώ και 5-6 μήνες σερί και 9 στους τελευταίους 12 μήνες, σε μία απίστευτα ψυχοφθόρα διαδικασία για τους πολίτες.

Η εμμονή, δε, στη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας χρήζει ψυχανάλυσης.

Και το μάρμαρο πληρώνουν πάντα οι πολίτες που όπως τους στρίμωχναν χωρικά και χρονικά μέχρι τις 6 το απόγευμα για μήνες -χωρίς κανένας να απολογηθεί για αυτή την εγκληματική απόφαση, που από τότε που λήφθηκε, εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα-, πλέον θα τους στριμώξουν μέσα στην Αθήνα και το Πάσχα και ας ελπίζουμε ο καλός καιρός να βάλει το χέρι του.

Στην Ελλάδα παίζουν με τα νεύρα των πολιτών εδώ και πάνω από ένα χρόνο κυβερνώντες, δημοσιογράφοι, δικαστές, εισαγγελείς και ειδικοί.

Γίνεται ακριβώς ό,τι και με την οικονομική κρίση.

Τότε που τους τεχνοκράτες δεν τους ένοιαζε πόσοι θα πεθάνουν, θα αρρωστήσουν, θα φτωχύνουν από τα μέτρα που έπαιρναν, αρκεί να βελτιωθούν κάποιοι δείκτες.

Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, μία δεκαετία μετά, απλά στη θέση των τεχνοκρατών είναι πια οι λοιμωξιολόγοι, ενώ κυβερνώντες, δημοσιογράφοι και δικαστές και εισαγγελείς είναι ίδιοι και απαράλλαχτοι.

Παρεμπιπτόντως, ούτε ένα συστημικό μέσο (από αυτά που πήραν τα +20 εκ. της λίστας Πέτσα και όχι μόνο) ανέφερε την επιστολή ιατροδικαστών προς την κυβέρνηση, με την οποία αμφισβητούν ουσιαστικά ότι όλοι οι θάνατοι από Covid 19 που ανακοινώνονται, οφείλονται στην ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός Sars Cov 2.

Oι ιατροδικαστές επισημαίνουν ότι ένα θετικό τεστ PCR, που ανιχνεύει τον κορωνοϊό -σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του κατασκευαστή του τεστ-, δεν αποτελεί από μόνο του διάγνωση (της νόσου Covid 19).

Και ότι θα πρέπει να απομονώνεται το γονιδίωμα και να γίνεται καλλιέργεια του ιού, να διαπιστώνεται αν αναπαράγει την ασθένεια Covid 19 στον ξενιστή και να υπάρχει εικόνα του ηλεκτρονικού μικροσκοπίου με τον ιό Sars Cov 2 σε δείγματα ιστών του πνεύμονα, του ήπατος κ.λ.π.

Εν κατακλείδι, ο κάθε ιός έχει γονιδίωμα· χωρίς γονιδίωμα και χωρίς εικόνα ηλεκτρονικού μικροσκοπίου και χωρίς την αναγκαία και ικανή συνθήκη τήρησης των τεσσάρων (παραπάνω) κριτηρίων του Ινστιτούτου Robert Koch, δεν καθίσταται δυνατή η τεκμηρίωση νόσου.

Πιο απλά, οι ιατροδικαστές λένε, δηλαδή, ότι δεν είναι εργαστηριακά επιβεβαιωμένοι οι θάνατοι από κορωνοϊό που ανακοινώνονται.

Μέχρι και πέρσι, κατά την επιδημιολογική παρατήρηση της γρίπης, ανακοινώνονταν οι εργαστηριακά επιβεβαιωμένοι θάνατοι από γρίπη, που ήταν μεταξύ 100-200, ανάλογα με τη χρονιά.

Αλλά οι ειδικοί θεωρούσαν ότι στην πραγματικότητα μπορεί οι θάνατοι από γρίπη να ήταν και δεκαπλάσιοι, ωστόσο, αυτό δεν είχε επιβεβαιωθεί εργαστηριακά, δηλαδή, δεν είχε τεκμηριωθεί. Οπότε ανακοινώνονταν μόνο οι εργαστηριακά επιβεβαιωμένοι θάνατοι από τη γρίπη.

Με τον κορωνοϊό δεν γίνεται, όμως, αυτό. Μπορεί και όλοι οι θάνατοι που ανακοινώνονται, να οφείλονται όντως στον ιό, ωστόσο, αυτό δεν είναι εργαστηριακά επιβεβαιωμένο.

Το θέμα, βέβαια, είναι ότι δεν φαίνεται ένα τέλος σε όλο αυτό.

Ίσως με την άνοδο της θερμοκρασίας και σε συνδυασμό με τα εμβόλια – παρεμπιπτόντως, πήγαμε χθες με τη μητέρα μου και έκανε την πρώτη δόση (δεν πρέπει να έχεις κάνει άλλο εμβόλιο για πάνω από έναν μήνα, ενώ σε ρωτούν και αν παίρνεις φάρμακα ή έχεις αλλεργίες) και μου είπε ότι δεν κατάλαβε καν το τσίμπημα, αν και σήμερα νιώθει το χέρι της λίγο βαρύ, ενώ αντίθετα στην αιμοδοσία καταλαβαίνεις και το τρυπηματάκι για τον αιματοκρίτη και μετά τη βελόνα – να έρθει το τέλος της πανδημίας.

Το σίγουρο είναι ότι θα έρθουν την άλλη βδομάδα οι 30 βαθμοί, που “παρήγγειλες”, Πιτσιρίκο, αν και έχει ήδη ζεστάνει πια και ακόμα και με τον ψυχρό δυτικό άνεμο την Τρίτη 20/4 ήταν μια χαρά στη δαντελένια ακρογιαλιά.

Απλά, το κυματάκι θόλωσε λίγο τα κρυστάλλινα νερά. Κατά συνέπεια και τα υποβρύχια πλάνα με σαργούς, κακαρέλους, καλόγριες, σάλπες, έναν κέφαλο και μία χειλού ήταν κι αυτά θαμπά.

Καλύτερα διακρίνεται ένας αχινός, που ήταν ακριβώς εκεί που μπαίνει ο κόσμος στη θάλασσα και τον πήγα πιο βαθιά.

Μαζεύοντας παράλληλα και μερικά σκουπίδια από τον πυθμένα κατά τη διαδρομή από την αγαπημένη μου ακτή στη μεγάλη αμμουδιά.

Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, ακόμα και αν δεν οφείλονται όλοι οι θάνατοι αποκλειστικά στον κορωνοϊό, μάλλον έχει συμβάλει ο ιός στους θανάτους πολλών ανθρώπων που είχαν προβλήματα αλλά δεν θα πέθαιναν τώρα. Και μάλλον δεν θα ξεμπερδέψουμε τόσο εύκολα. Αν δει κάποιος τι συμβαίνει αυτές τις μέρες στην Ουρουγουάη -που θεωρείτο παράδειγμα αντιμετώπισης του ιού μέχρι το τέλος του 2020 και ξαφνικά μέσα σε λιγότερο από τέσσερις μήνες κοντεύει να φτάσει, αναλογικά, στον αριθμό νεκρών της Ελλάδας-, έχουμε δρόμο μπροστά μας. Και μάλλον, από το φθινόπωρο θα έχουμε ανάγκη και νέα “βελτιωμένα” εμβόλια. Αλλά υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο το καλοκαίρι να υποχωρήσει, όπως και πέρσι, ο ιός στην Ευρώπη -και ειδικά στη ζεστή Μεσόγειο- και να έχουμε ένα διάστημα μερικών μηνών που θα ζήσουμε κάπως ανθρώπινα. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.