Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να σοκάρουν τον κόσμο

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Τώρα αρχίσαμε να παίρνουμε μια ιδέα γιατί θα αποσυρθούν τα αμερικανικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν, αργότερα μέσα στο χρόνο, όπως είχε ανακοινώσει ο Joe Biden λίγες μέρες πριν.

Γιατί τα χρειάζονται πίσω στην πατρίδα για να προστατεύσουν την δημοκρατία.

Η Μινεάπολη, αυτή τη στιγμή, τελεί υπό στρατιωτική κατοχή. Δεν κάνω πλάκα και δεν υπερβάλλω. Και όσο παλαβό και αν ακούγεται δεν είναι πρωτοφανείς εικόνες για τις ΗΠΑ· έχουν συμβεί στο μακρινό παρελθόν, τις είδαμε πέρσι, θα τις δούμε και στο μέλλον (η Εθνοφυλακή που ακούτε, αυτό είναι).

Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα -με πολίτες να συλλαμβάνονται σε βενζινάδικα, υπό την απειλή των αυτόματων, ποιος Γκοντάρ και μ@λακίες-, στρατιωτικά οδοφράγματα, πάνοπλοι στρατιώτες να κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης και οι γιατροί της πόλης να διαδηλώνουν κατά της καταστολής που οδήγησε αρκετούς ανθρώπους -τουλάχιστον 90 χθες- στα νοσοκομεία της πόλης.

Και όλη η Δύση κοιμάται τον ύπνο τον βαθύ. Θα ‘ναι επειδή δεν εμβολιάστηκαν όλοι οι δημοκράτες ακόμα. Ή περιμένει να δει τον πρώτο νεκρό· καλά, ούτε εκεί θα αντιδράσει κανείς, απλά λέμε τώρα.

Αν αυτό συμβαίνει στην καλύτερη δημοκρατία του πλανήτη, τότε δεν θέλει πολλή φαντασία για το τι θα συμβεί στις υπόλοιπες.

Τα γράφω επίτηδες αυτά -δεν έχω πέσει από τα σύννεφα, αναμενόμενο ήταν- καθώς, όταν έλεγα σε κάποιους φίλους, πέρσι, ότι η αστική δημοκρατία τελείωσε πανηγυρικά νόμιζαν ότι έσπαγα πλάκα.

Τέλος πάντων, έχουμε ακόμα πολλά να δούμε, αλλά τουλάχιστον ξεκαθαρίζει μια για πάντα αυτό που ξέραμε εδώ και χρόνια, πως οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι δεν είναι έστω οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, αλλά τελικά η ίδια όψη.

Για να το ξαναπούμε:

Στη Δημοκρατικότερη -με το δ κεφαλαίο- πολιτεία των ΗΠΑ έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτας, κυκλοφορούν στρατιώτες με αυτόματα σαν να βρίσκονται σε μια από τις δεκάδες χώρες που εκδημοκρατίσαμε, και γενικά η αμερικανική ελίτ μας δείχνει για άλλη μια φορά ποιος κάνει κουμάντο στη χώρα· και στον πλανήτη γενικότερα.

Και όποιος ονειρεύεται εκδημοκρατισμό των αστυνομικών δυνάμεων, καλύτερα να αλλάξει πλευρό, να μην κοιμάται συνέχεια με το ίδιο. Δεν μεταρρυθμίζεται αυτό το πράγμα. Μονάχα καταργείται.

Σοβαρά, δεν έχουμε ανάγκη την αστυνομία. Μια αυταπάτη είναι, όπως η άλλη ότι χρειάζεται να δουλεύουμε για να ζούμε. Δυσκολάκι και το ένα και το άλλο, ε; Δεν πειράζει, έρχονται και δεν είναι …εξωγήινοι.

Με τη Μινεάπολη να κόβει την ανάσα, σε αρκετές άλλες πόλεις δώσαμε παλμό, ειδικά τα δυο τελευταία βράδια, εμείς ήμασταν κάτι παραπάνω από 1.000 άτομα, όταν τις άλλες μέρες δεν συγκεντρώναμε κατοστάρα, και μας έκανε και την τιμητική η αστυνομία της πόλης να έρθει στο πάρτι, χωρίς πάντως να την φοβίζουμε ακόμα.

Το δε Σικάγο μας τόνωσε και άλλο το ηθικό.

Είναι ωραία, σε κάθε περίπτωση, να ξέρεις ότι ο διπλανός σου είναι εκεί μαζί σου.

Στην τελική, μαζί θα σωθούμε -αν καταφέρουμε να σωθούμε- γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς, η θέση μας είναι τραγικά δυστοπική.

Γιατί είναι βέβαιο πλέον ότι θα δούμε, σε live μετάδοση, όλα αυτά τα τρισεκατομμύρια που έχουν δαπανηθεί για την …ασφάλειά μας να πιάνουν τόπο. Η σύγκρουση δείχνει πλέον αναπόφευκτη.

Αν και αυτό που λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες εκτός από τρομακτικό είναι και …τρομερά υπέροχο.


Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να σοκάρουν τον κόσμο, είτε έτσι ή αλλιώς.

Πάντως, όποιος πίστευε ότι μπορούσε να περάσει τη ζωή του χωρίς να χρειαστεί να πάρει ποτέ θέση για την συστημική βία -το δόγμα «κοίτα τη δουλειά σου», δηλαδή, «και όλα θα πάνε καλά»-, ας ετοιμάζεται καλύτερα να μάθει πώς μυρίζουν τα κελιά και πόσο πονάει το αστυνομικό γκλοπ.

Το σύστημα άρχισε να ετοιμάζεται να μας πάρει παραμάζωμα. Όχι γιατί περνάει κρίση, αλλά γιατί διψάει για όλο και περισσότερη ανάπτυξη, δηλαδή επιταχύνει. Ξανά.

Ετοιμάζεται να μας τσακίσει και εμάς και τις όποιες ηλίθιες αυταπάτες μας.

Μέχρι να τους τσακίσουμε.

No justice, no peace.

Με εκτίμηση,

Άρης

Υ.Γ.1 Οι New York Times είχαν άρθρο με υπότιτλο «Κάθε μέρα της δίκης του Chauvin, η αμερικανική αστυνομία σκότωνε 3 ανθρώπους». Κάπου τόσοι είναι, δεν είναι υπερβολή. Περίπου 1000+ ανθρώπους σκοτώνει η αμερικανική αστυνομία το χρόνο, όταν στα mass shootings σκοτώνονται λιγότεροι από 400 στο ίδιο διάστημα. Και, σε αντίθεση με τους mass shooters, κανένας πολιτικός δεν σκέφτεται να αφοπλίσει την αστυνομία. Ορίστε, μια ακόμα …πανδημία. Για να το εμπεδώσετε, στα 3/4 των δολοφονιών, ετησίως, τα θύματα γνωρίζουν προσωπικά το θύτη. Στο υπόλοιπο τέταρτο που απομένει, όπου ο θύτης είναι κάποιος άγνωστος, δηλαδή η επιλογή του θύματος είναι κάπως τυχαία, το ένα τρίτο αυτών των θυμάτων έχει σκοτωθεί από την αστυνομία. Δηλαδή η αμερικανική αστυνομία είναι η μεγαλύτερη τρομοκρατική οργάνωση της χώρας.

Υ.Γ.2 Κάτι ακόμα όσον αφορά την καταστολή και την «ανάγκη» προστασίας των περιουσιών και των κυβερνητικών κτιρίων, αντί της προστασίας ανθρώπινων ζωών. Ακούγεται ήδη ως πρόσχημα, δεδομένου ότι οι υλικές ζημιές πέρσι ξεπέρασαν τα 500 εκατομμύρια δολάρια μόνο στην πολιτεία της Μιννεσότα. Για να το κάνω πιο λιανό, οι δυνάμεις ασφαλείας, αν “χρειαστεί”, θα σκοτώσουν για να προστατεύσουν λίγα τσιμέντα και σίδερα και μερικά …κουτιά δημητριακά, καθώς η καταστροφή περιουσίας και η αναδιανομή πλούτου είναι τα υπέρτατα εγκλήματα στο τέλειο αυτό σύστημα. Αν αυτό δεν είναι το περίφημο «τα λεφτά ή τη ζωή σου» τότε δεν ξέρω ποιο άλλο είναι. Θα αφιερώσω λίγο χρόνο να μεταφράσω και να στείλω ένα κειμενάκι του David Graeber, με την πρώτη ευκαιρία, πάνω-κάτω σ’ αυτό.

Υ.Γ.3Τελικά, το Σάββατο σου άφησα μόνο χαχαχα. Βασικά, άρχισαν να τρέχουν κάπως τα πράγματα στις ΗΠΑ. Όχι πως είχαν σταματήσει, αν και εδώ κατά διαστήματα σταματήσαν, αφού υπάρχουν συνέχεια εξελίξεις στο μέτωπο που έχει ανοίξει ανάμεσα στην κοινωνία και την ελίτ. Αρκετά θερμό θα είναι μάλλον το φετινό καλοκαίρι. Και μιας και μιλάμε για καλοκαίρι, στην …τροπική Ελλάδα οι μπάτσοι φυλάνε άδεια παγκάκια. Να δω και μια μέρα γερανό της ελληνικής αστυνομίας να ξηλώνει …αναρχικό παγκάκι και τίποτε άλλο στον κόσμο. Θεούληδες.

(Φίλε Άρη, δίνε πόνο. Από τις ΗΠΑ θα μας έρθουν οι χαρές. Άρη, και δέκα κείμενα την ημέρα να γράφεις, εγώ δεν έχω πρόβλημα. Χαίρομαι μάλιστα. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.