Παίζοντας στοιχήματα ΠΡΟ.ΠΟ στην Κολομβία

Αγαπημένε μου πιτσιρίκο, φίλες και φίλοι του blog, καλησπέρα.
Το 1995 οι Magic De Spell έγραφαν στο ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΙΜΑΤΑΜΙΜΟΝΑΝΟΨΙΝ
(“Να ξεπλύνεις και τα ανομήματά σου, όχι μόνο το πρόσωπό σου”):

“Κεφαλή σφαιρική, τριγωνική
ωοειδής, κανονική, κρανίο
Φρύδια παχιά, λεπτά, κανονικά
σμιχτά, προεδρικά βγαλμένα και τα δυο
Μάτια καστανά, μαύρα, γαλανά
πράσινα, μελιά, πλάνα
Αυτιά πολύ μικρά, μεγάλα
συγκλίνοντα, αποκλίνοντα, αεροπλάνα

Νίψον Ανομήματα Μη Μόναν Όψιν

Ψηλός, κοντός, ξερακιανός, παχύς
Μιλάει δυνατά, αντρικά, γυναικεία
Φοράει γυαλιά, φακούς επαφής
Φοράει ακουστικά για τη βαρηκοΐα
Έχει ουλές, σημάδια και τατού
Body Piercing, στη μύτη και αλλού
Εμφάνιση εργάτη, πόρvης, χωρικού
μοντέλου, ζητιάνου, στρατιωτικού

Νίψον Ανομήματα Μη Μόναν Όψιν

Ορφανός, εξώγαμος, χωρισμένος
Ξένος, εξωγήινος, μεταλλαγμένος
Όνομα, επώνυμο, λοιπά στοιχεία
Είναι επικίνδυνος για την κοινωνία”

Εικοσιπέντε χρόνια αργότερα, οι στίχοι μοιάζουν να μας μεταφέρουν πίσω στις σκοτεινές εποχές της επταετίας.

Πριν λίγες εβδομάδες, οι διάφοροι Κυρανάκηδες έμαθαν-βρήκαν και έβγαλαν στη δημοσιότητα όλα τα παραπάνω, χωρίς ίχνος ντροπής για ένα παιδί που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί στα όργανα της τάξης τρώγοντας μάλιστα το ξύλο της ζωής του στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Οι ίδιοι άνθρωποι μαζί με την καρικατούρα που έχουμε για πρωθυπουργό έγραψαν διάγγελμα για έναν αστυνομικό, ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο με έξι ράμματα καταδικάζοντας τα βίαια σε επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ οπαδών και αστυνομίας.

Και οι ίδιοι άνθρωποι άφησαν να περάσουν εικοσιτέσσερις ολόκληρες ώρες σφυρίζοντας αδιάφορα -και αφού είχε αναφερθεί μέχρι και η πρόεδρος της ΕΕ- για να σχολιάσουν την εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου, μέρα μεσημέρι έξω από το σπίτι του σε γειτονιά της Αττικής.

Ο δε κιτς επιθεωρητής Κάλαχαν από την Βέροια έβαλε ακόμη ένα από τα πολλά χαμένα στοίχηματα -εξού και το ΠΡΟ.ΠΟ- για την ΕΛ.ΑΣ, ζητώντας την εξιχνίαση της υπόθεσης και ανοίγοντας για ακόμη μια φορά φακέλους με υποθέσεις ανθρώπων του υπόκοσμου επικοινωνώντας με το πόπολο.

Στοίχημα για την Μαρφίν, στοίχημα για την υπόθεση Γκιόλια, στοίχημα για την Κούνεβα, στοίχημα για τον Χρήστο Παππά, στοίχημα για τις υποθέσεις διαφθοράς επίορκων αξιωματικών εντός ΕΛ.ΑΣ.

Όταν η υπόθεση κάνει τζιζ μπαίνει αρχείο και γίνεται γαργάρα,με την συνοχή ολόκληρης της αντιπολίτευσης.

Οπότε στον κουβά το στοίχημα.

Από το 2017 στη χώρα μας έχουμε κάθε δυόμιση μήνες και ένα συμβόλαιο θανάτου.

Για μερικούς, απλά είναι Παρασκευή.

Οι μεγαλοδημοσιογράφοι «συνάδελφοι» του συγχωρεμένου το μόνο που είχαν να πουν ήταν πως, για την δολοφονία του δημοσιογράφου, φέρεται να ευθύνεται η ελληνική μαφία, εκτελώντας ένα από τα γνωστά -στην Κολομβία των Βαλκανίων- συμβόλαια.

Ωστόσο την επόμενη κάποιες από τις εφημερίδες «ξέχασαν» να αναφέρουν καν την είδηση.

Όσοι κάνετε τον κόπο να επισκεφθείτε το blog του Γιώργου Καραιβάζ από περιέργεια ή υποχρέωση -για να δείτε τι στο διάολο έγραφε ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος-, θα παρατηρήσετε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Στις 10 Δεκεμβρίου 2020 γράφει:

«Η ζωή είναι ένας απροσδιόριστης μορφής και τροχιάς κύκλος. Μέσω δύο ατόμων (σ.σ. από τον ποινικό χώρο) γνώρισα πολύ καλά την παιδιάστικα αφελή μέχρι τότε προσέγγισή μου, στο πώς λειτουργεί το σύστημα. Μεγαλοεπιχειρηματίες, πολιτικοί, δημοσιογραφικά μεγαλοστελέχη, εκκλησία, αστυνομία, δικαιοσύνη, κακοποιοί. Περιπεπλεγμένοι σ’ ένα κύκλο δυναστείας και καταδυνάστευσης των αφελών ρομαντικών οδοιπόρων -κατά παράφραση του Ρουσσώ- που εν πολλοίς συγκροτούν το μεγάλο κοινωνικό στρώμα. Ένας κύκλος που όλοι γνωρίζουν όλους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κυκλοφορία και το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος.»

Λίγες μέρες αργότερα στις 16 Δεκεμβρίου το θύμα σημειώνει:

«σας ενημερώνουμε λοιπόν πως μία από τις βασικότερες πηγές ενημέρωσής μας για τις κρίσεις και τις τοποθετήσεις πριν από κάθε ετήσια διαδικασία ήταν κατά κύριο λόγο οι συγκεκριμένοι (σ.σ. οι προαναφερόμενοι δολοφονηθέντες ποινικοί). Πολλές φορές μας εξέπληξαν με την ακρίβεια των «προβλέψεων» τους και ειδικά για τις θέσεις κρίσιμου και υψηλού ενδιαφέροντος. Προσέξτε. Αυτό που λέμε και κοινοποιούμε ήταν πως γνώριζαν. Αυτό που δεν ξέρουμε κι αλίμονο δεν θα μας έλεγαν ποτέ, ήταν ο βαθμός της επίδρασηής τους πάνω στις κρίσεις και στις τοποθετήσεις».

Ενδιαφέρον έχει επίσης ανάρτηση του θύματος στην οποία αναρωτιέται γιατί δεν έχει εξιχνιαστεί κανένα από τα συμβόλαια θανάτου (σ.σ.έχουν καταγράφει περισσότερα από 25 την τελευταία τετραετία), μιλώντας για σκοπιμότητα των αρχών ασφαλείας.

«ποιος τολμά και ποιον συμφέρει να διαλευκάνει έστω και μία από τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις που έχουν το ανεξίτηλο χρώμα του συμβολαίου θανάτου; Και μην μας πείτε για εκείνη του Γιάννη Μακρή (σ.σ. σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2018 στη Γλυφάδα και συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι δράστες) επειδή ακριβώς βρίσκεται πολύ έξω από το πεδίο της δραστηριότητας που σχετίζεται ή αφορά στο σύστημα. Παλιό ή νέο».

Από τα κείμενα που διάβασα κατά την γνώμη μου είναι αδύνατο να βρεθούν οι ένοχοι.

Ο λόγος είναι πως σε όλα του τα κείμενα ο Καραιβάζ ασχολείται με ανθρώπους που σήμερα υποτίθεται πως ψάχνουν για να βρουν τους δολοφόνους του.

Επειδή πολλοί ακόμη αναρωτιούνται ποιος κυβερνάει σε τούτη την γ@μημένη την χώρα.

Ας σκεφτούμε, όταν κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε, …αν βρέχει ή κάποιοι μας φτύνουν.

Την αγάπη μου από Ιωάννινα.

Τ.Τ.Π.

(Αγαπητέ φίλε, η Ελλάδα είναι ένα προτεκτοράτο που το κυβερνάει η Μαφία. Και οι Έλληνες αδιαφορούν για τα θύματα της Μαφίας, ενώ υπάρχουν και αυτοί που κατηγορούν τα θύματα. Οι Έλληνες αισθάνονται αδικημένοι αλλά αποθεώνουν τους μαφιόζους. Τα στοιχήματα του Χρυσοχοΐδη, του Τζέιμς Μποντ από τη Βέροια, με είχαν απασχολήσει από το 2010, ενώ έγραψα ξανά για τα στοιχήματα του Μιχάλη και το 2020. Βέβαια, το αξιοσημείωτο είναι πως ο Χρυσοχοΐδης ήταν υπουργός και το 2010, και είναι και σήμερα. Αυτό λέει πολλά για τη χώρα. Δεν γράφω κάτι άλλο γιατί η Ελλάδα είναι μια πολύ επικίνδυνη χώρα. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.