Το μεγάλο λάθος της χούντας του Παπαδόπουλου ήταν ότι δεν ψήφισε το ακαταδίωκτο

Η τροπολογία της κυβέρνησης Μητσοτάκη που ορίζει δικαστικό ακαταδίωκτο για τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είναι η παραδοχή της κυβέρνησης πως η πολιτική της στο θέμα της πανδημίας ήταν -και είναι- μια παταγώδης αποτυχία.

Οι διθυραμβικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και των κυβερνητικών στελεχών πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Απρίλιο του 2020 -για θρίαμβο της Ελλάδας στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού– κατέληξαν σε συντριβή.

Όσο και να προσπαθούν τα ΜΜΕ των μαφιόζων ολιγαρχών να ωραιοποιήσουν την κατάσταση, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη.

Με την τροπολογία για το ακαταδίωκτο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφενός υποδεικνύει τους επιστήμονες της επιτροπής ως υπεύθυνους για την αποτυχία της αντιμετώπισης του κορωνοιού, και αφετέρου τους κλείνει τα στόματα.

Σύμφωνα με την τροπολογία, τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων όχι μόνο δεν διώκονται αλλά δεν μπορούν ούτε να εξεταστούν.

Αφού τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων δεν μπορούν να εξεταστούν, δεν μπορούν να αποδώσουν ευθύνες στην κυβέρνηση για την αποτυχία της διαχείρισης της πανδημίας.

Βέβαια, ο ρόλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είναι γνωμοδοτικός. Τις αποφάσεις τις πήρε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Σε όλες τις χώρες, οι επιτροπές εμπειρογνωμόνων δεν αποφασίζουν.

Θα ήταν κάπως περίεργο οι επιστήμονες της επιτροπής να εισηγηθούν άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου με τους νεκρούς, τους διασωληνωμένους και τα κρούσματα να έχουν φτάσει σε τρομακτικούς αριθμούς.

Πάντως, είναι πολύ βολικό να υπάρχουν νόμοι που προβλέπουν πως οι πολιτικοί δεν έχουν ευθύνη για τις αποφάσεις που παίρνουν.

Το γνωρίζουμε από τον νόμο περί (μη) ευθύνης υπουργών, που τάχα μου άλλαξε, αλλά ουσιαστικά λειτουργεί ως τρόπος εκβιασμού των πολιτικών αντιπάλων -και συμψηφισμού-, ώστε να μην καταλήξει κανένας υπουργός στην Δικαιοσύνη.

Οι πολιτικοί που κυβερνούν δεν έχουν καμία ευθύνη για τις αποφάσεις που παίρνουν, οι επιστήμονες δεν έχουν καμία ευθύνη που σιγοντάρουν την κυβέρνηση, και, γενικά, η Ελλάδα είναι μια χώρα αθώων.

Με τόση αθωότητα είναι να απορείς πως χρεοκόπησε η χώρα και έγινε και επίσημα προτεκτοράτο.

Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι που έχουν ευθύνες.

Για την χρεοκοπία της χώρας ευθύνονται τα τυροπιτάδικα που δεν έκοβαν αποδείξεις, και για την αποτυχία στην διαχείριση της πανδημίας φταίνε αυτοί που δεν φορούσαν μάσκες στο δάσος, και δεν έπλεναν τα χέρια τους εκατό φορές την ημέρα.

Η Ελλάδα είναι ένα πολύ θλιβερό προτεκτοράτο και μια τραγική Μπανανία, που υποδύεται πως είναι Δημοκρατία.

Τελικά, το μεγάλο λάθος του Γεωργίου Παπαδόπουλου ήταν που δεν ψήφισε το ακαταδίωκτο για τους πρωταίτιους της δικτατορίας του ’67. Κορόιδο πιάστηκε.

Αλλά οι χουντίτσες που ακολουθούν από το 1974 και μετά, το έμαθαν το μάθημα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.