Μοχίτο με τον Ιησού

Γεια σου, Πιτσιρίκο μου.
– Οικονομία Ανέστη.
– Αληθώς ο ΦΠΑ.
Αυτές είναι οι ευχές που αντάλλαξαν το Πάσχα οι Έλληνες επιχειρηματίες, καθώς πήραν άδεια να ανοίξουν και πλέον το ελατήριο της οικονομίας θα κάνει μπόιοϊοϊνγκ από την εκτίναξη και οι τσέπες και τα ταμεία του κράτους θα γεμίσουν.

Οι επιχειρηματίες του τουρισμού αγόρασαν λαμπάδες με την Μπάρμπι και τον Τζον Τζον Γερμανούς τουρίστες. Είναι αυτές που φοράνε λευκή κάλτσα και σανδάλι.

Όπως πολύ ωραία περιέγραψε και ο Ηλίας στο πολύ καλό πόντκαστ που κάνατε, η κυβέρνηση θα χρειαστεί τώρα έναν Παύλο για να αναλάβει το image making και να το σώσει κάπως.

Το προϊόν Μεσσίας -που είναι ο Κυριάκος- χρειάζεται πλέον ένα καλό μάρκετινγκ για να μαζέψει το χάος. Αν και με αντίπαλο τον Τσίπρα, παίζει να τον έχει για πρωινό, ακόμα και έτσι

Αν και ο Κυριάκος έκανε αυτό που δεν μπορούσε να κάνει ο Ιησούς. Εξαγόρασε όλα τα ΜΜΕ και έκανε πλύση εγκεφάλου στον κόσμο. Φυσικά, δεν χρειάστηκαν και πολλά λεφτά γιατί τόσο λίγο εγκέφαλο τον ξεπλένεις και στην πιο οικονομική πλύση.

Ο Ιησούς, φυσικά, δεν είχε χρήματα και δεν είχε ανάγκη να εξαγοράσει κανένα. Είχε το επικοινωνιακό χάρισμα, είχε μια καλή και απλή ιστορία να πει -την οποία την καταλάβαινε και ο πιο χαζός- και φυσικά είχε καλό μάρκετινγκ για την εποχή εκείνη και κατάλληλες συνθήκες.

Πολλοί που δεν πιστεύουν σε κάτι εξωκοσμικό και σε θρησκείες, αρνούνται επίσης και την ύπαρξη του Ιησού. Παρ’ όλα αυτά, κατά πως φαίνεται από επιστημονική και ιστορική έρευνα, ο Ιησούς είναι πραγματικό πρόσωπο όπως και μεγάλο μέρος της ιστορίας γύρω από αυτόν.

Δυστυχώς, όμως, το μάρκετινγκ μετά τον Παύλο το ανέλαβε ο όμιλος εταιρειών εκκλησιών και από εκεί και πέρα η ιστορία είναι γνωστή.

Εν τω μεταξύ, πλάκα έχει ότι ο ίδιος ο Ιησούς δεν φαίνεται να συμπαθούσε την τότε εκκλησία και μάλιστα τα έκανε και λαμπόγυαλο έξω από αυτές.

Αν οι σωστοί χριστιανοί ήθελαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ιησού, θα έπρεπε στα πανηγύρια να πηγαίνουν να τα σπάνε και να διαλύουν τους πάγκους και, αντί να αγοράζουν από τους πάγκους, να τα δίνουν σε κανένα φτωχό.

Τι, όχι;

Τέλος πάντων, ας κάνει ο καθένας ό,τι καταλαβαίνει. Εξάλλου, τίποτα από όλα αυτά δεν έχει πραγματικά σημασία. Όλοι έχουν δικαίωμα να πιστεύουν ό,τι θέλουν και όπως το θέλουν.

Παρ’ όλα αυτά, αν οποιοσδήποτε είχε έστω και λίγη λογική, θα μπορούσε να καταλάβει ότι ο άνθρωπος που λεγόταν Ιησούς και έζησε πριν από 2000 χρόνια, είχε μόνο μια ιστορία να πει που συνοψίζεται σε μια λέξη:

Αγάπη.

Από εκεί και πέρα, ας αναλογιστεί ο καθένας τι από όλα αυτά που κάνει στην ζωή του και πιστεύει, έχουν σχέση με αυτό.

Δεν χρειάζεται να πιστεύει κανείς σε όλες τις πτυχές της ιστορίας του Ιησού. Αλλά τουλάχιστον αυτοί που διατυμπανίζουν ότι πιστεύουν -και μάλιστα σε όλες τις πτυχές της- ας δουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη.

Δεν γίνεται να πιστεύουν στην αγάπη και ταυτόχρονα να χαίρονται με το ότι αλλόθρησκοι ή ανθρώπων με άλλο χρώμα δέρματος, πνίγηκαν στην θάλασσα πριν πατήσουν το καταραμένο τους πόδι στα άγια εδάφη τους.

Δεν γίνεται να πιστεύουν στην αγάπη και να έχουν μέσα τους τόσο πολύ μίσος.

Γενικά, γιορτές όπως Χριστούγεννα και Πάσχα έχουν χάσει τελείως το νόημα τους στο Ιράν της Ευρώπης. Για πολλά χρόνια είχαν μετατραπεί σε πασαρέλα του κάθε πικραμένου και στο μέλλον θα είναι χώροι συγκέντρωσης φανατισμένων.

Αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν έχουν σημασία. Η ζωή είναι πολύ ωραία για να ασχολείται κανείς με όλα αυτά.

Μοχίτο στην παραλία και lounge jazz στα ηχεία του μπιτσόμπαρου. Αυτό είναι κάτι το οποίο αξίζει κανείς να ασχοληθεί.

Φιλιά πολλά από το Βερολίνο.

Δ.

(Φίλε Δημήτρη, τον Χριστό τον αγαπάω αλλά δεν τα πάω καλά με τις θρησκείες -δεν τα μπορώ τα δόγματα-, οπότε θα προσπαθήσω να τα δώσω όλα στην παραλία, για να σας εκπροσωπήσω όλους επάξια. Αλκοόλ στην παραλία δεν πίνω -γιατί δεν μπορώ να κολυμπήσω μετά- αλλά θα πιώ μπύρες το βράδυ. Στην υγειά σου! Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.