Ελλάδα 2.0

Γεια σου, Πιτσιρίκο μου.
Πριν από λίγο καιρό, μου είπε ότι η Λένα ότι είμαι πολύ αρνητικά προκατειλημμένος με την Ελλάδα και βλέπω μόνο τα αρνητικά και όχι τα θετικά της χώρας.

Παρόλο που, όπως ξέρεις και εσύ, όλα μου τα κείμενα είναι επικεντρωμένα στα θετικά της Ελλάδας -και όλοι ξέρετε πόσο πολύ μου λείπει και αγαπάω τους ανθρώπους της- αποφάσισα αυτή τη φορά να γράψω ένα κείμενο αφιερωμένο μόνο σε όλα τα όμορφα πράγματα της Ελλάδας v2.0.

Βουνό, θάλασσα, κλίμα.

Φιλιά πολλά από το Βερολίνο.

Δ.

Υ.Γ.1 Πέρασαν δύο χρόνια από τότε που έχω να πάω στο χωριό μου, Πιτσιρίκο. Το χωριό μου είναι, το οποίο είναι ακόμα σε beta έκδοση v0.1, αφού δεν έχει ούτε ίντερνετ, είναι το καταφύγιό μου. Είναι το μέρος που δεν θα μπορούσα να ζήσω πάνω από 2 εβδομάδες, αλλά, αν δεν το επισκεφτώ μια φορά το χρόνο, τότε, ό,τι διακοπές και να κάνω όλη τη χρονιά, είναι σαν να μην φορτίζουν οι μπαταρίες μου. Μ’ αρέσει να ξυπνάω το πρωί και να βλέπω τη λίμνη πιάτο και τα βουνά να την περιτριγυρίζουν και να πίνω καφέ στο μπαλκόνι. Μπορώ να περάσω εκεί ώρες. Μετά να πάω για φαγητό κάτω από τα πλατάνια σε μια ορεινή κωμόπολη παραδίπλα. Ειδικά το καλοκαίρι, η δροσιά του ίσκιου των πλατανιών και ο ήχος του νερού από την πηγή να τρέχει, μαζί με την μυρωδιά των ξερών χορταριών και της φύσης, τριγκάρουν όλες τις αισθήσεις. Αρκεί, όμως, να μην υπάρχουν πολλοί άνθρωποι κοντά. Το βράδυ να κάθομαι πάλι στο μπαλκόνι χωρίς φώτα, με το ποτό μου και να ακούω τους γκιώνηδες, να βλέπω τον ουρανό με τα άπειρα αστέρια και να σκέφτομαι, “πωωω, της πουτάvας γίνεται από αστέρια”. Δυστυχώς, όμως, έχω ένα αυτοάνοσο που, μετά από μερικές εβδομάδες, το βαριέμαι και αυτό και θέλω να επιστρέψω στα πρότζεκτ μου, στο γρήγορο ίντερνετ και στην πρόσβασή μου στην high end τεχνολογία. Ίσως, με τα χρόνια, μου περάσει ή τελικά φτάσει η μέρα που θα είναι αυτά προσβάσιμα και στο χωριό μου. Μέχρι τότε και μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά εκτός του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, καλό είναι και το ταπεινό Βερολίνο. Ελπίζω σε 20 χρόνια που θα γυρίσω να μην έχετε πάλι Μητσοτάκηδες και Παπανδρέηδες.

Υ.Γ.2 Έχω στο καλάθι των αγορών μου το drone εδώ και καιρό και, βλέποντας και τις φωτογραφίες και τα βίντεο της Αναστασίας, έχω αποφασίσει να το πάρω πριν έρθω για διακοπές. Ε, να παίξω λίγο κι εγώ σαν παιδί. Δυστυχώς, εδώ στην Γερμανία, είναι σχεδόν αδύνατο να πετάξεις drone και οι περιορισμοί είναι πάρα πολλοί. Ορισμένες φορές το “ότι να’ ναι” της Ελλάδας που δεν ισχύουν νόμοι και κανονισμοί, είναι βολικό για τέτοιου είδους χόμπι, γιατί παρόλο που ισχύει η ίδια ευρωπαϊκή νομοθεσία και εκεί, απλά δεν εφαρμόζεται. Οπότε κάνεις ό,τι γουστάρεις. Για να μην λέτε ότι δεν βλέπω τα θετικά.

Υ.Γ.3. Ωραίο το τελευταίο βίντεο του Χριστόφορου. Ίσως το καλύτερό του.

Αρχίζω να ανησυχώ λίγο για αυτόν, γιατί δεν είναι καιρός να λες πολλές αλήθειες στο Ιράν της Ευρώπης και να έχεις μεγάλο κοινό, αλλά μεγάλο παιδί είναι, ξέρει αυτός.

(Φίλε Δημήτρη, σε απασχολεί πολύ η Ελλάδα. Είναι σαν να είσαι σε μια σχέση και να σκέφτεσαι συνέχεια την προηγούμενη. Σε είκοσι χρόνια δεν ξέρω τι θα γίνει. Δεν ξέρω ποιοι θα ζούμε και ποιοι όχι. Ξέρω τι γίνεται τώρα. Σου γράφω από ένα παραθαλάσσιο μπαρ με πολλούς Γερμανούς αλλά και Γάλλους και Ολλανδούς γύρω μου. Μοιάζουν καλά που είναι εδώ και δεν νομίζω πως συγκρίνουν τη χώρα τους με την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν τέλειες χώρες, και μια χώρα δεν αποκλείει μια άλλη. Διαφορετικά, ο κόσμος θα ήταν βούρκος και οι άνθρωποι ακίνητοι. Το χωριό σου είναι μέρος των παιδικών σου χρόνων. Και τα παιδικά μας χρόνια είναι η πατρίδα μας. Δεν ξέρω αν οι Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό θα βρουν πατρίδα όταν επιστρέψουν κάποτε, αλλά καταλαβαίνω πως αυτή είναι η μεγάλη αγωνία τους. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.