Επιτέλους, μετά την Φινλανδία και τον Καναδά, και η Ελλάδα καταργεί το 8ωρο

Γεια σου Πιτσιρίκο μου και στην υπόλοιπη παρέα.
Επιτέλους, μετά την Φινλανδία και τον Καναδά -στις οποίες έχει καταργηθεί το 8ωρο- και η Ελλάδα προστίθεται στις χώρες που καταργούν αυτό τη βάρβαρη συνήθεια του να δουλεύουν οι άνθρωποι το 1/3 της ημέρας τους και να τρώνε άλλες 2+ ώρες στον δρόμο από και προς την δουλειά.

Η κυβέρνηση της χώρας σας έκανε ένα πρωτοποριακό βήμα που δεν θα το περίμενε κανείς από τέτοιους άχρηστους και κατάργησε το 8ωρο.

Μακάρι το ίδιο να συμβεί και εδώ, αν και να πω την αλήθεια μου, τα τελευταία χρόνια σπάνια δούλεψα 8ωρο και συνήθως ήταν 5-7 ώρες τη μέρα. Καλά από τον covid και μετά κάποιες μέρες και λιγότερο.

Παρ’ όλα αυτά, όμως, η Ελλάδα το κάνει και επίσημα με νόμο του κράτους, και το βάρβαρο 8ωρο πάει στον βόθρο της ιστορίας για άλλη μια φουτουριστική χώρα.

Οι δήθεν ντεμέκ αριστεροί εκεί, φυσικά έχουν σκυλιάσει, γιατί ήταν βολεμένοι με το 8ωρο. Δεν θα το καταργούσαν ποτέ οι ίδιοι και τώρα βγαίνουν και γαβγίζουν.

Ούτως ή άλλως, όλοι οι βουλευτές της αριστεράς είναι μαθημένοι στα άγρια 8ωρα και στην σκληρή εργασία ακόμα και στις πιο άθλιες συνθήκες, οπότε τι να περιμένεις από αυτούς;

Οπότε, μόνο μια δεξιά προοδευτική κυβέρνηση, στην οποία τελευταία φορά που δούλεψε κάποιος βουλευτής της ήταν στην προηγούμενή του ζωή, θα μπορούσε να φέρει ένα τόσο επαναστατικό νομοσχέδιο.

Οπότε, τέρμα το 8ωρο.

Πλέον η Ελλάδα εισέρχεται στην ελίτ των χωρών όπως η Φινλανδία και ο Καναδάς, που το 8ωρο είναι ένα απομεινάρι μιας βαρβαρικής εποχής.

Πλέον, όλοι οι Έλληνες θα μπορούν να χαίρονται περισσότερο χρόνο και διακοπές με τα ίδια χρήματα και θα μπορούν να κοιτάνε στα ίσια τα μάτια τους χλεχλέδες τους Καναδούς, που ξέρουν να λένε μόνο sorry και να δείχνουν το κωλοδάχτυλο στους Φινλανδούς, που είδαν πριν από μερικές εβδομάδες ξανά το φως του ήλιου μετά από 8 μήνες.

Οι ντεμέκ αριστεροί πήγαν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο ότι θα γίνουν Νιγηρία ή Καμερούν ή Νότια Κορέα και Ιαπωνία που δουλεύουν 12ωρα, το λιγότερο.

Αλλά δεν πέρασε η προβοκάτσια, και έτσι κανένας δεν βγήκε να διαδηλώσει χωρίς λόγο. Και πού να διαδηλώσεις τώρα με μάσκες κάτω από τον ήλιο και μέσα στην ζέστη;

Η Ελλάδα λοιπόν ανεβαίνει στο βάθρο και πλέον ατενίζει από ψηλά μια νέα εποχή στα εργασιακά που θα μοιάζει πλέον με χόμπι παρά εργασία.

Φιλιά πολλά από το Βερολίνο.

Δ.

Υ.Γ. Στην Ιαπωνία υπάρχει το λεγόμενο Karoshi, που είναι ο θάνατος από εξάντληση στην εργασία. Καλά, δεν έχει σχέση με την κατάργηση του 8ωρου στην Ελλάδα, απλά έτσι μου ήρθε. Άσχετο τελείως, δηλαδή. Εξάλλου το 8ωρο καταργείται και στην Ελλάδα για να δουλεύει λιγότερο ο κόσμος, σωστά;

(Φίλε Δημήτρη, η Ελλάδα θα είναι και η πρώτη χώρα που θα καταργήσει την δουλειά. Για την ακρίβεια, η Ελλάδα θα είχε καταργήσει ήδη την δουλειά αλλά φύγατε όλοι εσείς και πήγατε στο εξωτερικό να δουλέψετε, οπότε δίνετε κακό παράδειγμα και μας καθυστερείτε. Η μόνη δουλειά που θα υπάρχει στην Ελλάδα θα είναι αυτό που δουλευόμαστε όλοι μεταξύ μας και προσποιούμαστε πως η Ελλάδα είναι κράτος. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.