Καλύτερα μάσκα παρά έστω και ένα ευρώ στον μπάτσο

Γεια σου Πιτσιρίκο μου.
Όσο πλησιάζει ο καιρός να επιστρέψω για διακοπές και διαβάζω για τα μέτρα που ισχύουν στην Ελλάδα, τόσο απορώ με το τι έχει περάσει εκεί ο κόσμος.

Ένα μάτσο ηλίθιοι και ανίκανοι που βγάζουν μέτρα κατά το δοκούν. Μέτρα τα οποία όντως έχουν άρωμα Ελλάδας.

Τα μέτρα μου θυμίζουν κανόνες που έχουν φτιαχτεί για να δικαιολογούν κάποιοι των μισθό τους. Ανούσια, γελοία και αντι-επιστημονικά.

Ο παραλογισμός σε λίγο εκεί θα φτάσει στο σημείο που θα επιτρέπεται μόνο κλασική μουσική στα μπαρ και μόνο Instrumental μουσική που δεν θα διαρκεί πάνω από 2:36 στις μπυραρίες που το όνομά τους αρχίζει από τα γράμματα από Α μέχρι Λ.

Μέτρα τα οποία όχι μόνο καταντούν γελοία, αλλά έχουν και οικονομικές συνέπειες που μπορούν να κλείσουν ένα σπίτι.

Πλέον έχει σκάσει και η ζέστη και απορούν οι εμβολιασμένοι γιατί έκαναν ένα επικίνδυνο εμβόλιο και είναι ακόμα αναγκασμένοι ακόμα να μην μπορούν να πάρουν ανάσα στον καθαρό αέρα μέσα από την μάσκα τους.

Αυτό που έγινε στην Ελλάδα δεν έγινε πουθενά αλλού. Τέτοιος εξευτελισμός πολιτών ίσως να έγινε μόνο στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Και καλά στην Ιταλία έχουν επίσημη χούντα, αφού δεν έχουν εκλεγμένη κυβέρνηση. Αλλά στην Ελλάδα η εκλεγμένη κυβέρνηση φέρεται στους πολίτες της χώρας, άλλες φορές σαν να είναι ζώα και άλλες σαν να είναι μικρά παιδιά.

Ξέρω θα μου πεις, Πιτσιρίκο, ότι εκεί που είσαι δεν φοράτε μάσκες και παίζουν τα μπαρ μουσική.

Αυτό όμως και αν είναι κοινωνικός ρατσισμός.

Σε κάποια μέρη της χώρας να μην ισχύει τίποτα, και σε άλλα, αν κάποιος βγάλει την μάσκα στους 30 βαθμούς ντάλα ήλιο, θα έρθει ο σκατόμπατσος να του κλείσει το σπίτι με ένα πρόστιμο όσο ο μισθός του.

Δεν υπάρχει καμία λογική. Η χώρα του παραλόγου. Όλη χώρα σαν ένα στρατόπεδο γεμάτο καραβανάδες.

Ελπίζω μέχρι να έρθουμε να μην φοράτε ακόμα μάσκες.

Πάντως, αν είναι υποχρεωτικές, θα την φοράω. Όχι, όμως, επειδή φοβάμαι το πρόστιμο. Χέστηκα για το πρόστιμο.

Μάλιστα, είχα σκεφτεί αν μου κόψουν να τους ρωτήσω αν δέχονται κάρτα, για να το πληρώσω επί τόπου.

Θα την φοράω, όμως, γιατί δεν θέλω να πληρώσω ούτε ένα ευρώ στους βλαμμένους, γιατί έχω ΑΦΜ εκεί.

Η ρετσινιά της ελληνικής υπηκοότητας δεν βγαίνει ποτέ και ό,τι διαβατήριο και να αποκτήσεις μετά, το ελληνικό το γαμάτο το ΑΦΜ μας το γράφουν ακόμα και πάνω στην ταφόπλακα για τη μετά θάνατον ζωή.

Δυστυχώς, δεν πρόλαβα να πάρω την γερμανική υπηκοότητα πριν κάνω παιδιά και τους κληρονόμησα την ρετσινιά που θα την κουβαλάνε μια ζωή.

Και όχι, δεν εννοώ ότι είναι πρόβλημα να έχει κάποιος την ελληνική υπηκοότητα ή οποιαδήποτε άλλη. Το κακό είναι να τον θεωρεί ένα κράτος με το ζόρι πολίτη του, όπου και να ζει στον κόσμο και να τον αναγκάζει να είναι υπόλογο για αυτό και να υπακούει τους κανόνες τους.

Για αυτό είναι ρετσινιά.

Δηλαδή, ακόμα και αν κάποιος έχει την ελληνική υπηκοότητα και δεν έχει πατήσει ποτέ του το πόδι του στην Ελλάδα, το ελληνικό κράτος θεωρεί ότι έχει δικαιοδοσία επάνω του.

Σταματάω εδώ, όμως, γιατί είναι ένα όμορφο απόγευμα και δεν θέλω να το χαλάσω περισσότερο.

Φιλιά πολλά από το Βερολίνο.

Δ.

(Φίλε Δημήτρη, ας πρόσεχαν οι Έλληνες για αυτά που τους συμβαίνουν. Επιλογή τους είναι. Αγέλη που λέει και ο Μπούλης Μπούλης. Και μην ξεχνάς πως οι Έλληνες έχουν γίνει σχεδόν όλοι μπάτσοι. Έχουν γίνει μπάτσοι των άλλων. Οπότε, ό,τι και να αγοράσεις στην Ελλάδα, όποια υπηρεσία και να πληρώσεις, σε μπάτσο θα τα δώσεις. Άσε που πολλοί Έλληνες έχουν γίνει μπάτσοι του εαυτού τους. Να έρθεις οπωσδήποτε στην Ελλάδα το καλοκαίρι, για να μην ξεχνάς τι …χάνεις. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.