Κοντά είμαστε

Γεια σου Πιτσιρίκο.
Μετά από χρόνια συζήτησης, οι υπουργοί Οικονομικών της G7 κατέληξαν σε μια ιστορική συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του παγκόσμιου φορολογικού συστήματος, ώστε να ταιριάζει στην παγκόσμια ψηφιακή εποχή.

Συμφώνησαν για έναν παγκόσμιο ελάχιστο συντελεστή φόρου εταιρειών 15%.

Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ήδη μπει στο δρόμο για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε όλο τον πλανήτη, αφού η νέα παγκόσμια ψηφιακή εποχή θα φέρει θέσεις εργασίας μόνο για μηχανές και ρομπότ.

Δικαιώνεσαι, κι ελπίζω σύντομα.

Καλή δύναμη σε όλους μας λοιπόν, γιατί ψυχανεμίζομαι ότι θα έχουμε πολλές αναταράξεις μέχρι τότε.

Καλές βουτιές, Πιτσιρίκο, και σε όλη την παρέα.

Adriano

(Αγαπητέ φίλε, η συμφωνία των υπουργών Οικονομικών της G7 για τη φορολόγηση των εταιρειών έρχεται μερικές μέρες μετά την είδηση πως έξι οικονομικοί γίγαντες -Amazon, Facebook, Alphabet, Netfix, Apple και Μicrosoft- απέφυγαν να πληρώσουν φόρους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε μια δεκαετία. Οπότε, έχουν αργήσει πάρα πολύ και ο φόρος είναι χαμηλός. Επίσης, είναι πρόβλημα πως εταιρείες σαν το Facebook και την Google συμπεριφέρονται πια σαν κράτη και εκβιάζουν τα κράτη. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από το Βασικό Εισόδημα. Αυτό που με προβληματίζει είναι πως οι πολίτες δεν διεκδικούν το Βασικό Εισόδημα, αλλά προτιμούν να σκοτώνονται μεταξύ τους και να λέει ο ένας τον άλλον “τεμπέλη”, ενώ οι οικονομικές ελίτ του πλανήτη κάνουν τρελό πάρτι. Πρέπει να γίνει μια συμφωνία και για την καταπολέμηση της ηλιθιότητας. Αλλά η ηλιθιότητα βολεύει το σύστημα. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.