Να αφήσουμε τη φύση να κάνει το έργο της

Πιτσιρίκο μου, τα σέβη μου αδερφέ!
Ένα μικρό κείμενο με κάποιες σκέψεις μου για τα τεκταινόμενα στις μαφιόζικες εκτελέσεις.

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο που τα μαγαζιά που “χρειάζονταν” προστασία ήταν κλειστά, όλοι ξέρουμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό από αυτά δεν  άνοιξαν ξανά. Οι λόγοι προφανείς.

Άρα, η πίτα μίκρυνε και τα κομμάτια της δεν είναι ικανά να τους ταΐσουν όλους.

Τουτέστιν, κάποιοι πρέπει να φύγουν από τη μέση.

Έτσι γίνεται και στο ζωικό βασίλειο. Θα έχεις παρατηρήσει ότι, όταν κάποιο είδος ξεφύγει σε πληθυσμό και η τροφή δεν φτάνει, κάτι ανάλογο συμβαίνει.

Ο πιο ισχυρός επικρατεί. Ο άλλος, στην καλύτερη φεύγει με την ουρά κάτω από τα σκέλια, στην χειρότερη, αιωνία του η μνήμη.

Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα προς μίμηση και σε άλλους χώρους, εκτός της “νύχτας”. Και αφού βέβαια, πρώτη η φύση μάς το έχει διδάξει, και η φύση δεν κάνει ποτέ λάθος.

Θα μπορούσε για παράδειγμα ας πούμε, το ίδιο να συμβεί και με αυτούς που ψάχνουν για δουλειά. Πάρα πολλοί και οι δουλειές δεν φτάνουν. Ποιος τους ταΐζει όλους αυτούς τους άνεργους; Άσε που έτσι που πάνε τα πράγματα, σε λίγο ο ένας θα τρώει τον άλλον. Οπότε και εκεί εκτελέσεις.

Ας ξεχάσει λοιπόν ο κ. Χρυσοχουντίδης τις παπαριές περί πολέμου στο οργανωμένο έγκλημα και ας αφήσει τη φύση να κάνει το έργο της.

Στην τελική, αν θέλει να κάνει κάτι σωστό η κυβέρνηση, ας φτιάξει ένα υπουργείο διαχείρισης κατανάλωσης της πίτας η ίδια.

Ας καθαρίζει η ίδια την κατάσταση. Ώστε να είναι και νόμιμο το ξεκαθάρισμα.

Τι; Κυβέρνηση και μαφία είναι το ίδιο;

Άντε ρε, φαντασία που την έχετε!

Με εκτίμηση και αγάπη!

Βαλαβάνης Δημήτρης

Υ.Γ. Υπάρχουν τρόποι για να εκτιναχθεί το ελατήριο της οικονομίας. Μυαλό να έχεις. Μόνο που θέλει λίγο προσοχή. Γιατί άμα εκτιναχθεί λάθος, μπορεί να μας μπει σε κάναν κώλo.

(Φίλε Δημήτρη, τώρα που μίκρυνε η πίτα και για τη Μαφία, φαίνεται πόσο αναγκαίο είναι το Βασικό Εισόδημα. Γιατί τι θα κάνουν οι εκτελεστές, για να ζήσουν; Θα αρχίσουν να σκοτώνουν ανθρώπους; Oh wait! Δημήτρη, ακόμα και στο θέμα της Μαφίας έχουμε κοινωνικό αυτοματισμό. Θα λύσουν τις διαφορές τους μεταξύ τους. Η χώρα έχει άλλα θέματα τώρα. Θα εκτιναχτεί το ελατήριο της οικονομίας. Σε ένα ξενοδοχείο εδώ δίπλα, είχαν σήμερα το πρώτο τους δωμάτιο. Και σε μια εβδομάδα θα έχουν και ένα ακόμα. Το ελατήριο δεν κρατιέται με τίποτα. Να είσαι καλά, Δημήτρη. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.