Τα μελανούρια τραγουδάνε ακόμα

Πιτσιρίκο, ο Anthony Fauci ζήτησε από την Κίνα να δημοσιοποιήσει το ιατρικό απόρρητο εννέα ερευνητών από το εργαστήριο της Ουχάν, για να διαπιστωθεί αν ο Sars Cov 2 διέρρευσε τελικά από το συγκεκριμένο Ινστιτούτο Ιολογίας, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δημοσίευμα των Financial Times.

“Θα ήθελα να δω το ιατρικό απόρρητο των τριών ανθρώπων που αρρώστησαν το 2019, νόσησαν στα αλήθεια και αν ναι από τι ασθένησαν;” είναι τα ερωτήματα που έθεσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων στις ΗΠΑ.

Η προέλευση του κορωνοϊού παραμένει ένα αμφιλεγόμενο θέμα, με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ να εξετάζουν αναφορές ότι οι τρεις αυτοί ερευνητές από το Εργαστήριο Ιολογίας της Ουχάν αρρώστησαν σοβαρά το 2019, έναν μήνα πριν αναφερθούν τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα.

Ωστόσο, Κινέζοι επιστήμονες και αξιωματούχοι απορρίπτουν τη θεωρία της διαρροής του κορωνοϊού από το εργαστήριο, υποστηρίζοντας ότι ο ιός κυκλοφορούσε σε άλλες περιοχές, πριν χτυπήσει τη Ουχάν και ότι μπήκε στη χώρα τους από εισαγωγές κατεψυγμένων τροφίμων και από τις αγορές ζωντανών ζώων.

Οι Financial Times ανέφεραν επίσης ότι ο Fauci συνεχίζει να πιστεύει ότι ο κορωνοϊός πέρασε στους ανθρώπους από ζώα και ότι ακόμα και αν οι συγκεκριμένοι ερευνητές αρρώστησαν από την Covid 19 (οι Κινέζοι το έχουν διαψεύσει), μπορεί να κόλλησαν τη νόσο από τον γενικότερο πληθυσμό.

Δηλαδή, μας λέει ο επί 40 χρόνια στο ίδιο πόστο Fauci -οι κυβερνήσεις πέφτουνε, αλλά ο Anthony μένει- ότι οι ερευνητές πειραματίζονταν κάθε μέρα στο εργαστήριο με τον κορωνοϊό, αλλά κόλλησαν στον δρόμο από κάποιον περαστικό και μάλιστα έναν μήνα πριν εντοπιστούν τα πρώτα κρούσματα στην Κίνα.

Επίσης, αν πέρασε ο ιός απευθείας από τη νυχτερίδα στον άνθρωπο, γιατί δεν υπήρξαν ξεσπάσματα του κορωνοϊού και σε άλλες περιοχές της Κίνας, αφού παντού υπάρχουν αγορές ζωντανών άγριων ζώων, όπως στη Ουχάν;

Δεν υπάρχουν, όμως, παντού Ινστιτούτα Ιολογίας σαν της Ουχάν.

Η πιθανότερη εκδοχή -που πλέον ενστερνίζονται όλο και περισσότεροι επιστήμονες, αλλά μένει, βέβαια, και να αποδειχτεί- είναι ότι ο κορωνοϊός διέρρευσε από το εργαστήριο και αφού είχε τροποποιηθεί κιόλας.

Η πολυπλοκότητά του -“αυτός ο ιός έχει ασυνήθιστα χαρακτηριστικά” είχε γράψει, παρεμπιπτόντως στον Fauci επικεφαλής μίας ΜΚΟ από τον Ιανουάριο του 2020 κιόλας- είναι μία σοβαρή ένδειξη για αυτό.

Και υπάρχει και ήδη και μία απόδειξη για αυτό από Βρετανούς επιστήμονες, που ανακάλυψαν μόνο θετικά φορτισμένα αμινοξέα πάνω στην πρωτεΐνη ακίδα, τα οποία κάνουν πιο μεταδοτικό τον ιό.

Στη φύση δεν θα μπορούσε, όμως, να υπάρχει μία τέτοια ακολουθία, διότι τα θετικά φορτισμένα αμινοξέα θα απωθούνταν και ακόμα και να βρεθούν 3-4 στη σειρά θεωρείται σπάνιο.

Αλλά πέρα από τις επιστημονικές αναλύσεις, και ιστορικά να το δει κανείς, οι κορωνοϊοί ήταν πάντα πιο ήπιοι από τους ιούς της γρίπης.

Και ξαφνικά, προέκυψε η Covid 19 που δεν πλήττει μόνο το ανώτερο και το κατώτερο αναπνευστικό, αλλά μπορεί να εξελιχθεί και σε αγγειακή νόσο, επηρεάζοντας σχεδόν όλα τα όργανα του σώματος.

Μάλιστα, παθογόνο είναι και η ακίδα από μόνη της, όπως ανακάλυψαν πρόσφατα οι επιστήμονες, ενώ μέχρι πρότινος πίστευαν ότι απλά βοηθούσε τον ιό να προσδεθεί στα ανθρώπινα κύτταρα.

Για αυτό και από τα εμβόλια αρρωσταίνει (έστω και ήπια) αρκετός κόσμος, επειδή αυτά είτε δίνουν εντολή στον ανθρώπινο οργανισμό να παράξει την ακίδα (τα mRNA), είτε τη μεταφέρουν μέσω ενός αδενοϊού (τα εμβόλια με την παραδοσιακή τεχνολογία).

Προς επίρρωση όλων των παραπάνω και της πολυπλοκότητας του νέου κορωνοϊού, είναι ότι αποτελεί κανόνα και όχι εξαίρεση το γεγονός πως επηρεάζει τον εγκέφαλο – με διάφορους τρόπους, από κόπωση ως κατάθλιψη· ακόμα και σε ήπια περιστατικά, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Skynews.

Στοιχεία από 215 συνολικά μελέτες έδειξαν ότι η ανοσμία που ανέφερε το 43% που συμμετείχε σε αυτές, ακολουθείται συνήθως από αδυναμία (40%), κόπωση (38%), αγευσία (37%), μυικούς πόνους (25%), κατάθλιψη (23%), πονοκεφάλους (21%) και άγχος (16%).

Όπως δηλώνει ο επικεφαλής συντάκτης της νέας έρευνας Δρ. Jonathan Rogers, “περιμέναμε νευρολογικά και ψυχιατρικά συμπτώματα σε περιστατικά βαριάς Covid 19, αλλά τα βλέπουμε και στα ήπια και μάλιστα πιο συχνά”.

“Φαίνεται ότι είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση να επηρεάζει η Covid 19 την ψυχική υγεία και τον εγκέφαλο” αποφάνθηκε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, μία άλλη έρευνα έδειξε ότι όσοι κόλλησαν κορωνοϊό, είναι σχεδόν απίθανο να προσβληθούν ξανά για ένα διάστημα 10 μηνών (παρ’ όλα αυτά, στην Ελλάδα δεν δίνουν πιστοποιητικό νόσησης αν έχουν περάσει έξι μήνες από το θετικό τεστ).

Η έρευνα έγινε σε φιλοξενούμενους γηροκομείων και όσοι είχαν νοσήσει ήταν κατά 85% λιγότερο πιθανό να κολλήσουν τον ιό ξανά σε σχέση με όσους δεν είχαν προσβληθεί από αυτόν. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους εργαζόμενους στα γηροκομεία ήταν 60%.

Η συντάκτρια της έρευνας Maria Krutikov χαρακτήρισε “καλά νέα, το γεγονός ότι η φυσική ανοσία κρατάει τόσο καιρό και ότι ο κίνδυνος να κολλήσει κάποιος κορωνοϊό δύο φορές φαντάζει πολύ χαμηλός”.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η προχωρημένη ηλικία ενός ατόμου δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αναπτύξει ισχυρή ανοσία έναντι του κορωνοϊού.

Το θέμα είναι, βέβαια, ότι δύσκολα θα ξεμπερδέψουμε με τον κορωνοϊό.

Μοιάζουμε σαν τα ψάρια που προσπαθούν να απελευθερωθούν από τα δίχτυα που έχουν πιαστεί, αλλά μπλέκονται όλο και πιο πολύ.

Τουλάχιστον ήταν άδεια σε ένα σημαντικό κομμάτι τους που επιθεώρησα, τα δίχτυα που είχαν ρίξει στο Θυμάρι την Παρασκευή (4/6).

Έτσι κι αλλιώς, οι κακαρέλοι, οι σάλπες, οι τσιπούρες, οι μουρμούρες και οι σαργοί κολυμπούσαν μακριά από εκεί.

Και τα μελανούρια με τα γαϊτανούρια και τις καλόγριες έκαναν το πρώτο τους χορευτικό για τη σεζόν την καλοκαιρινή.

Είναι μία κίνηση που έχω δει να κάνουν μόνο το καλοκαίρι, ανεβαίνοντας από τον βυθό και συγκλίνοντας προς την επιφάνεια όλα μαζί.

Φαίνεται σαν να χορεύουν, αλλά ίσως να αναζητούν αναζητούν απλά τροφή.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σαν έχουν γιορτή.

Το καλοκαιρινό τους πάρτι άρχισε, λοιπόν, και φέτος.

Τη χρονιά που απαγορεύτηκε η μουσική, τα μελανούρια τραγουδάνε ακόμα.

Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, ο Λυκ Μοντανιέ είχε πει από την αρχή πως ο ιός διέρρευσε από το εργαστήριο της Ουχάν, από ανθρώπινο λάθος. Κρίμα που τα βάλαμε με τις νυχτερίδες και τους παγκολίνους. Όχι, δεν θα ξεμπερδέψουμε εύκολα με τον κορωνοϊό -ο Μοντανιέ λέει πως τα εμβόλια ευνοούν τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού-, οπότε ας κάνουμε μπάνια. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.