Τα πράγματα με το όνομά τους

Γεια σου, Πιτσιρίκο μου.
Αν κάτι θα μου λείψει από την Γερμανία τώρα που θα επιστρέψω μόνιμα στην Ελλάδα, είναι ότι στο εξωτερικό οι άνθρωποι σέβονται την προσωπικότητα και την ιδιαιτερότητα των άλλων.

Στην Ελλάδα, όλη μου την ζωή, με φώναζαν Δημήτρη, Δημητράκο, Μήτσο, Μητσάκο, Μίμη, Τζίμη και Ρε Μ@λάκα. Κυρίως το τελευταίο.

Πάντα δηλαδή υπήρχε μια εγγενής ασέβεια των Ελλήνων απέναντι στο αρχαιοελληνικό και χριστιανικό μου όνομα, με αποτέλεσμα να λαμβάνω ένα συνεχές μπούλινγκ από παιδί.

Και την αγενή αυτή συμπεριφορά την εμφανίζουν όλοι μεταξύ τους, οπότε δεν είναι προσωπικό μου παράπονο.

Η χριστιανική μου ταυτότητα και το διαβατήριό μου, γράφουν ξεκάθαρα με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες πως το όνομά μου είναι Δημήτριος.

Και οι ξένοι το σέβονται αυτό. Μάλιστα το σέβονται τόσο πολύ, που, επειδή το γράφει έτσι το διαβατήριο μου, γράφεται έτσι και στο επαγγελματικό μου email, στις κάρτες μου και όλοι με φωνάζουν Dimitrios.

Περιττό να σου πω πως κάθε φορά που ακούω να μου λένε “Hi Dimitrios”, ξαφνικά ο χρόνος σταματά γύρω μου, τα πάντα θολώνουν και βλέπω Παρθενώνες και αρχαιοελληνικά αγάλματα να προβάλουν, και εγώ να στέκομαι σαν γνήσιος αρχαιοελληνικός Δημήτριος ανάμεσά τους.

Και στην Ελλάδα, Ρε Μαλάκα.

Στην αρχή προσπαθούσα να τους εξηγώ ότι είναι Dimitris ή Malakas, αλλά δεν μπορούσαν να το επεξεργαστούν γιατί κάποιος να γράφει το όνομά του αλλιώς και όταν το λέει να κόβει ένα “ο”.

Έτσι, σταμάτησα να τους διορθώνω και με τον καιρό ανακάλυψα την ομορφιά του αρχαιοελληνικού και χριστιανικού μου ονόματος.

Αυτό το εφέ με τους Παρθενώνες στο άκουσμα του ονόματός μου είναι σαν ναρκωτικό.

Επομένως, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνω όταν επιστρέψω είναι να απαιτώ να με λένε Δημήτριο γιατί είναι όνομα αρχαιοελληνικό με ένδοξη ιστορία και απαιτώ να το σέβονται.

Πόσο μάλλον τώρα που η χώρα έχει κάνει στροφή στον αρχαιοελληνισμό, την εθνική και ιστορική συνείδηση και στο πας μην Έλλην βάρβαρος.

Επομένως, κομμένα τα Δημήτριος και από εδώ και πέρα μόνο Ρε Μαλάκα.

Εμ, όχι. Το ανάποδο εννοούσα.

Φιλιά από το αεροδρόμιο (έχει καθυστέρηση),

Δημήτριος

(Φίλε Dimitrios, σε περιμένω με αγωνία στην πατρίδα. Θα κάνουμε και podcast για να μου πεις τις εντυπώσεις σου. Με το καλό να φτάσετε. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.