Τρέχω στην θάλασσα

Μέγα εμβολιαστικό κέντρο, περιμένω στην ουρά μαζί με άλλους 20 ανθρώπους. Κοιτάζω να δω, αν και οι υπόλοιποι αναρωτιούνται αν πρέπει να μείνουν ή να φύγουν. Δεν καταλαβαίνω, φορούν μάσκες και έχουν τα μάτια κατεβασμένα, απορροφημένοι στο κινητό τους.

Σιγά σιγά καταλαμβάνομαι από πανικό, όπως όταν είμαι στο αεροπλάνο, “πέφτουμε πέφτουμε” αλλά οι άλλοι δίπλα μου συνεχίζουν ατάραχοι να κοιτούν έξω από το παράθυρο ή να διαβάζουν το βιβλίο τους.

Προχωράμε και μπαίνουμε στο κτίριο. Οι άνθρωποι με τις μαύρες στολές μας δίνουν οδηγίες. Δεξιά κυρία, ανεβείτε τις σκάλες και μετά στρίψτε αριστερά. Φοράνε γιλέκο με ένα μεγάλο S τυπωμένο. “Salvation or sacrifice?”, αναρωτιέμαι. Τι σημασία έχει τώρα. Επιβιβάστηκες, απόλαυσε το ταξίδι και ξέχνα τον προορισμό.

Στην αίθουσα αναμονής είναι διάχυτος ο φόβος. η ανησυχία, ψάχνω ένα βλέμμα καθησυχαστικό αλλά όλοι συνεχίζουν να κοιτάνε κάτω. Στον ένα τοίχο υπάρχει μια αφίσα με ένα αγόρι που χαμογελάει και έχει γραμμένο κάτι του τύπου “νίκη ή καταπολέμηση”.

Απέναντι βρίσκεται μια άλλη αφίσα με έναν τύπο σαραντάρη, στρογγυλό πρόσωπο. μούσι και για μια στιγμή σκέφτομαι, μ@λάκα μου, τι νάρκισσος αυτός ο Χαρδαλιάς αλλά μετά καταλαβαίνω ότι δεν είναι αυτός και γελάω μόνη μου.

Έχω πλαντάξει στα γέλια και τώρα με κοιτάνε όλοι. Από το ρεζιλίκι μου με σώζει η φωνή του νοσοκόμου που μας οδηγεί στο γιατρό και μετά όλα τελειώνουν γρήγορα και ανώδυνα.

Εμβολιασμένη, βγαίνω έξω, η ζέστη πνιγηρή, ο ήλιος άσπρος και ο ουρανός γκρι.
Τρέχω στη θάλασσα.

Βουτάω στο νερό με τον απόηχο των podcasts του blog στο μυαλό μου. Αφηγήσεις για γιορτές και απαγόρευση εορτών, γάμοι, χαρά, στοχασμοί, σκέψεις. Επίκουρος και Πάπιγκο. Τζιτζίκια και βροχή. Θάλασσα, ποτάμια και πατρίδες.

Αγάπη μόνο

Ρ.

(Αγαπητή φίλη, στο μπλογκ κάνουμε ψυχοθεραπεία αυτή την περίεργη εποχή. Εύχομαι πολλές βουτιές. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.