Η μετάλλαξη Δέλτα είναι διαφορετική στους τουρίστες απ’ ό,τι στους Έλληνες

Γεια σου, φίλε μου Πιτσιρίκο. Στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση έλεγαν ότι «εμείς κάνουμε πως δουλεύουμε και αυτοί κάνουν πως μας πληρώνουν».

Έλεγαν δηλαδή ότι και στην σημερινή Ελλάδα για χίλια δυο διαφορετικά πράγματα.

Για παράδειγμα, αυτοί κάνουν πως παίρνουν μέτρα για τον COVID και εμείς κάνουμε πως τα τηρούμε. Εμείς κάνουμε πως τους ασκούμε κριτική κι εκείνοι προσποιούνται πως κυβερνούν την χώρα.

Βέβαια, μιλάμε για την χώρα και τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι η χρεοκοπία αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή και πως το κυριότερο ζήτημα που πρέπει να απασχολεί την κοινωνία είναι η παραμονή μας στην ευρωζώνη.

Άλλωστε, από το 1831 οι Έλληνες κάνουν πως δημιούργησαν ένα ανεξάρτητο κράτος και οι ξένοι υποκρίνονται πως σέβονται αυτό το κράτος.

Όλοι όμως γνωρίζουν καλά πως πρόκειται για ένα προτεκτοράτο και για μια νοοτροπία ραγιαδισμού που την κουβαλάμε πάνω μας μέχρι σήμερα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο διαφορετικός τρόπος των σερβιτόρων απέναντι στους ξένους τουρίστες στις ψαροταβέρνες και ο φανερά διαφορετικός τρόπος που το ελληνικό κράτος φαίνεται να αντιλαμβάνεται την επικινδυνότητα της μετάλλαξης Δέλτα, ανάλογα με το αν την κουβαλούν ξένοι η γηγενείς.

Το τέταρτο κύμα έρχεται με χιλιάδες καθημερινά κρούσματα, κυρίως μεταξύ των ανεμβολίαστων δηλαδή των νέων, αλλά και με πολύ μικρότερο αριθμό νοσηλειών και θανάτων.

Ηλίας

(Φίλε Ηλία, από τους τουρίστες δεν κολλάει. Μας το είπαν και πέρσι τον Αύγουστο, όταν ξαφνικά τα κρούσματα στην Ελλάδα εκτινάχτηκαν. Έτσι και φέτος, ο κορωνοϊός έπεσε στα νησιά μας από τον ουρανό. Ηλία, μια και είσαι στην Ελλάδα τώρα, κάνε τα μπάνια σου και απόλαυσέ το. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.