Η χαρά είναι αμαρτία ή παρανομία

Στην πραγματικότητα, φίλε μου Πιτσιρίκο, συνεχίζω το προηγούμενο κείμενο που σου έστειλα επικεντρώνοντας στο στέλεχος delta το οποίο φαίνεται ότι θα ευθύνεται για το τέταρτο κύμα της πανδημίας. Μιας πανδημίας που έχει μετατραπεί σε όπλο καταστολής στα χέρια πολλών κυβερνήσεων.

Ακόμα και τον εμβολιασμό δεν δίστασαν να τον χρησιμοποιήσουν σαν σύμβολο αποδοχής του νόμου και της τάξης.

Τέθηκαν δεκάδες εκβιαστικά διλήμματα στους πολίτες προκειμένου να εμβολιαστούν με σκευάσματα που το πρωί ήταν κατάλληλα μονάχα για τους κάτω των 55, το μεσημέρι για τους κάτω των 40 και τους νέους, και το βράδυ αποκλειστικά και μόνο για τους άνω των 60.

Χιλιάδες άνθρωποι εμβολιαστήκαμε απλά και μόνο για να έχουμε πρόσβαση σε στοιχειώδη δικαιώματα, όπως εκείνο την ελεύθερης μετακίνησης και της μη υποχρεωτικής χρήσης της μουτσούνας.

Τώρα ξανά απαγόρευση της κυκλοφορίας και της μουσικής! Σκηνές από το Όνομα του Ρόδου και τον Μεσαίωνα. Η χαρά είναι αμαρτία ή παρανομία! Όπως εσείς προτιμάτε. Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, περίπου 40.000 νέα κρούσματα χθες με 7 νεκρούς. Στην Ελβετία, 1550 κρούσματα και ένας νεκρός.

Στην Ελλάδα παρόμοιοι αριθμοί και ο αριθμός των διασωληνωμένων σταθερά μειούμενος. Η ανησυχία όμως σε αυξανόμενα επίπεδα.

Η ιστορία αυτή δεν φαίνεται να τελειώνει γρήγορα και ίσως να μην αργήσει πολύ η μερα που θα μας ενημερώσουν για την εμφάνιση ενός καινούργιου κορονοϊού και τότε ποιος την γ@μαει την μετάλλαξη δέλτα; Τι σημασία θα έχει τότε αν είσαι εμβολιασμένος η όχι; Μονάχα το τι θα μας πει η τότε Pfizer και ο τραγικά λίγος WHO θα έχει σημασία.

Μέχρι τότε, ας βολευτούμε με την δέλτα και τις «υστερίες» του Χαρδαλιά.

Ίσως κάποιοι να φαντάζονται ότι η κυβέρνηση ανησυχεί για τις ζωές των ανθρώπων (εγώ ξεσπάω σε γέλια στο σημείο αυτό).

Κάποιοι άλλοι, όπως εμείς, μπορεί να υποψιαζόμαστε ότι ανησυχούν μήπως τους ξεφύγει η κατάσταση, όποτε παίρνουν μέτρα πανικόβλητοι.

Υπάρχει όμως και μια ακόμη ερμηνεία για την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μια ερμηνεία που μοιάζει με θεωρία συνωμοσίας αλλά κολλάει γάντι στην μαφιοκρατία που κυβερνά την χώρα.

Χρειάζεται μόνο να παρακολουθήσει κανείς σε βάθος χρόνου τις περιουσίες φιλέτα που θα αλλάξουν χέρια και τις πολιτικές διασυνδέσεις των ανθρώπων που θα τις αποκτήσουν. Και να μοιάζουν όλα με επεισόδιο των Peaky blinders ή του Narcos.

Φιλία πολλά από την …Μύκονοοος

Ηλίας

Υ.Γ. Διαβάζω για τις καταστροφικές πλημμύρες στην Γερμανία και στην Κεντρική Ευρώπη. Ξανά η κλιματική αλλαγή η αιτία. Συνειδητοποιώ ότι και στο βιβλίο που διαβάζω για τον προϊστορικό homo sapiens η εύκολη ερμηνεία που δίνουν οι περισσότεροι ειδικοί σχετικά με την εξαφάνιση δεκάδων μεγάλων θηλαστικών στην Αυστραλία και στην Αμερική 45.000 και 15.000 χρόνια αντίστοιχα πριν την γέννηση του Χριστού αποδίδονται σε αλλαγές του κλίματος. Η έλευση του Homo sapiens στα μέρη αυτά, την ίδια περίπου περίοδο, αντιμετωπίζεται απλά σαν ένα συμπτωματικό γεγονός. Για δεκάδες χιλιάδες χρόνια, πολλά διαφορετικά είδη ανθρώπων συνυπήρχαν πάνω στον πλανήτη γη. Χρειάστηκαν λίγα μόλις (1000 με 2000) χρόνια μετά από την εμφάνιση του Homo sapiens στις σαβάνες της Ανατολικής Αφρικής, μέχρι να ολοκληρωθεί η εξαφάνιση των υπολοίπων ειδών. Ας είμαστε λοιπόν ειλικρινείς με το είδος μας. Ο Homo sapiens λειτουργούσε και λειτουργεί σαν ένας serial killer του φυσικού οικοσυστήματος. Ο τρόπος των σημερινών ανθρώπων δεν διαφέρει σημαντικά από εκείνο των μακρινών τους προγόνων που έβαζαν φωτιές στα προϊστορικά δάση της Αυστραλίας για να την κατακτήσουν. Φυσικά, για τους ειδικούς (homo sapiens κι αυτοί!) η κλιματική αλλαγή γενικώς και αορίστως, η ίδια η φύση δηλαδή, θα είναι υπεύθυνη πάντα για την καταστροφή της. Στην γνωστή και άγνωστη ιστορία του «ανθρώπου του σοφού» υπάρχουν τρία τουλάχιστον τεκμηριωμένα γεγονότα μαζικής εξόντωσης άλλων ειδών εξαιτίας των δραστηριοτήτων των σύγχρονων ανθρώπων. Ο Homo sapiens ο τροφοσυλλέκτης υπήρξε ο πρώτος δράστης. Ακολούθησε ο Homo sapiens ο γεωργός, και τώρα την σκυτάλη έχει παρει ο Homo sapiens ο βιομηχανικός εργάτης και ο επιστήμονας. Και για μια ακόμα φορά η κλιματική αλλαγή χρησιμοποιείται ως το τέλειο άλλοθι. Όμως οι αλλαγές στο κλίμα είναι ο κανόνας εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Ο καθοριστικός παράγοντας που πυροδοτεί την μαζική εξαφάνιση δεκάδων εκατοντάδων ειδών είναι συνήθως ανεξάρτητος από το κλίμα και έρχεται να προστεθεί σε αυτό. Άλλοτε ένας μεγάλος μετεωρίτης, άλλοτε ο serial killer των ειδών. Η αυτού έξοχοτης, ο Homo sapiens sapiens!

(Φίλε Ηλία, η τρομοκρατία του ιού σαρώνει. Φοβερό εργαλείο-όπλο ο ιός. Αν και δυσκολεύονται τώρα να πουλήσουν τον φόβο γιατί δεν τους βολεύει ο αριθμός των νεκρών. Για γέλια είναι όλα αυτά. Και το γέλιο διώχνει τον φόβο. Ας γελάσουμε. Καλά μπάνια. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.