Οθωνοί

Γεια σου Πιτσιρίκο, σου γράφω για να πω την εμπειρία μου στους Οθωνούς (για την Ματίνα). Πήγα πέρσι, χωρίς αυτοκίνητο, οπότε πήρα το μικρό καραβάκι και όχι το “μεγάλο” παπόρι που έχει χώρο και για αυτοκίνητα.

Το καραβάκι φτάνει σε 1-1.30 ώρα από την Κέρκυρα, αφού περάσει νομίζω άλλα 2 νησάκια.

Οι Οθωνοί είναι ένα όμορφο τοπίο με μια υπέροχη παραλία που βρίσκεται στο λιμανάκι που θα σε πάει το καράβι.

Όλα υπάρχουν σ’ αυτό το λιμανάκι. Ο δρόμος που θα κάνεις βόλτα, τα σούπερ για να ψωνίσεις, οι ταβέρνες, οι φούρνοι κ.ο.κ.

Είναι ανοργάνωτη παραλία (χωρίς ξαπλώστρες/ομπρέλες) και δεν έχει κοσμοχαμό· εμείς μάλιστα είχαμε πάει Αύγουστο και δεν θύμιζε σε τίποτα το γνωστό σ ‘όλους μας “τα μπάνια του λαού”. Είχε σκαφάτους Ιταλούς, μου είπαν.

Η θάλασσα ήταν φανταστική, το νησί είναι μικρό, χαλαρό σε ρυθμούς, ακριβό σε τιμές και τέλειο για να κάνεις διακοπές.

Υπάρχει ένα αυτοκίνητο, όπως είναι του Βέγγου στην ταινία “Θανάση πάρε το όπλο σου”, πολύ μικρότερο (το μισό περίπου), και σε πηγαίνει λένε τον γύρο του νησιού και σου δείχνει τα hot spots.

Εμείς το πήραμε, μας πήγε σε μια εκκλησία, στους ασυρμάτους, σ ένα καφενείο στο χωριό, στο βουνό, όπου ήπιαμε μπύρες, και φυσικά στο ηλιοβασίλεμα από ένα σημείο …μαγεία! Είχε σίγουρα πλάκα και “ρίσκο”, γιατί ο οδηγός γκάζωνε.

Αυτό όμως που, λάτρεψα στους Οθωνούς είναι η παραλία “Άσπρη άμμος”. Σ’ αυτήν την παραλία πηγαίνεις μόνο με καραβάκι, απ’ το λιμανάκι του νησιού. Είναι όνειρο και θα μου μείνει αξέχαστη. Εκεί είναι, λέει ο μύθος, η σπηλιά της Καλυψούς.

Όλες οι συνεννοήσεις γίνονται επιτόπου, έχουν κάποιες ώρες στάνταρ δρομολόγια αλλά, αν δεν έχει κόσμο ή αν βολεύει άλλη ώρα, δεν το έχουν θέμα να τα αλλάξουν τα δεδομένα, γι’ αυτό να μην παίρνουμε τίποτα για δεδομένο. Με μια ερώτηση σε κάποιο κατάστημα θα βρεις τηλέφωνα και πληροφορίες.

Αυτό που δεν μου άρεσε είναι πως έκλεισαν το σχολείο και το έκαναν χωροφυλακή!

Πρέπει να πω ότι, απ’ αυτά που είδα και έζησα στους Οθωνούς, δεν είναι εύκολο να κάνεις ελεύθερο κάμπινγκ, αυτοκίνητο θα χρειαστείς σίγουρα, αν κάνεις ελεύθερο, για παραλαβή προμηθειών. Καλές βουτιές!

Ν.

Υ.Γ. Πιτσιρίκο, το blog σου και η παρέα που δημιουργήθηκε εδώ είναι μια όαση στην έρημο, ένα βαλσαμόχορτο (Είναι φαρμακευτικό βότανο με αντικαταθλιπτική δράση και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες). Ευχαριστώ.

(Αγαπητή φίλη, σας ευχαριστώ πολύ εκ μέρους της Ματίνας. Θέλω κι εγώ να πάω στους Οθωνούς, αφού διάβασα το κείμενό σας. Το μπλογκ είναι άνθρωποι με την δική σας καλοσύνη. Σας ευχαριστώ. Καλά μπάνια. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.